lauantai 5. heinäkuuta 2014

Vähän Lisää Shoppailtu...

Tällä kertaa en käynyt kosmetiikkahyllyillä shoppailemassa ja sainkin ne vältettyä täysin!
Tarkoituksena oli käydä tänään _vain_ kenkiä etsimässä häihin ja ne kyllä löytyivät, MUTTA... löytyi myös muutama muu juttu, vaikken niitä etsinytkään :D. Saan kiittää TV:tä, kun hän sanoi että voitaisiin kyseisissä liikkeissä "äkkiä" käydä. Niinpä niin...

Eli ensin suunnattiin sinne suositteluja saaneeseen Silkkirumpuun (Facebook-sivut mielestäni paremmat kuin nettisivut). Ja kylläpä se olikin mieltä avartava kokemus, kun sain niin paljon uutta tietoa kengistä samalla!
Sain muun muassa kuulla, että minulla on melko kapeat jalat, joihin sopii italialaiset kengät ja myös korkkarit todella hyvin! Olin ihan :O olen nimittäin luullut omistavani perus lättä-räpyläjalat, joissa ei mitkään korkkarit näytä koskaan hyviltä. Nyt en kuitenkaan alkanut edes niitä "kauniita" korkkareita sovittamaan (kun en ole opetellut sellaisilla edes kävelemään, vaikka olihan ne ihanan näköisiä!), vaan halusin talveen sopivat hyvät kengät suht pienellä koroilla, joilla jaksaa kävellä ja tanssia pitkän päivän, eikä mun oikea jalka väsyisi CP-vammani takia nopeasti.

Ja nämä So Danca-merkin kengät myyjä näytti mulle ensimmäisenä, kun kerroin vaatimuksistani.
Sanoin, että mun kengänkoko normaaleissa kengissä on vaihdellut 38-40 väliltä, niin aloitettiin sovitus ohuilla sukilla muistaakseni koosta 8½ (noin 38½-39).
Tuntuivat jämäkämmiltä kuin mihin olin tottunut aiemmin, mutta hieman kantapää liikkui oikeassa jalassa (se on siis hivenen vasenta pienempi). Siirryttiin sitten kokoon 8 (noin 37½-38), aattelin tuossa vaiheessa, että voi elämänkevät, miten ikinä pystyn niin pienillä kengillä kävelemään :D.
Noh, ne oli jämäkät, mutta kantapää ei liikkunut. hieman vasempaan pottuvarpaaseen tuntui, mutta myyjä sanoi, että nämä kyseiset kengät muokkautuvat nopeasti jalkaan.
Sitten kokeilin samaa kenkää vähän korkeammassa korossa koossa 8 ja ne taas yllättäen hitusen enemmän kantapäästä liikkui! Jalka siis todellakin pienenee, kun korkoa tulee lisää ja huomattiin myös, että tuo mun jalkapöytä kaventui selkeästi, kun ulkoa päinkin kenkiin tuli tosi paljon tilaa tuohon alaosaan päkiän kohdalle... Kokeilin siitä vielä kokoa 7½, mutta se tuntui jo melko tuskaiselta varpaissa :D.
Tuon jälkeen sovitin molempia kenkiä vielä koossa 8 ja nyt tosiaan huomasin, että kyseiset kengät olivat alkaneet jo muokkautua mun jalkaan, eivät tuntuneet niin tiukoilta enää! Päädyin sitten lopulta noihin matalampiin ihan varmuuden varalta ja koossa 8, vaikka myyjä sanoi, että mulle saattaisi jopa koko 7½ mennä aikaa myöten :O. Kuitenkin hääpäivänä mulle tulee paksummat sukkahousut kuin millä sukilla nyt noita kokeilin, niin nuo varmasti pysyy hyvinä.
Minulta löytyy kuitenkin tarvittaessa silikonipohjalliset päkiälle ja ostin lisäksi geelityynyt, jotka voi tarvittaessa laittaa kantapään sivuille, ettei kantapää liiku liikaa jos ne sattuvat "isontumaan" liikaa :).
Pohja oli kuitenkin hieman liukas, mutta sain vinkiksi, että jos nuilla kävelee ulkona, niin karhentuu siinä tai sitten hiekkapaperilla karhentaa pohjia.
Oon noihin kuitenkin tosi tyytyväinen, kun tuntuivat noin muuten (ennen kunnon muokkautumista) todella hyviltä jalassa; pohja jämäkkä eli ei tunnu maata selvästi alla ja sisäosa tosi pehmeä (jos en nyt aivan väärin muista, niin päällinen oli aitoa nahkaa ja sisäosa keinonahkaa tai sitten meni toisin päin) eli päkiät varmaan tykkäävät enemmän kuin mitä tykkäisivät, jos laittaisin ne mun "Plan B" vanhat kengät, joissa päkiät kipeytyy mulla jo puolessa tunnissa, vaikka korkoa taitaa olla vähemmän kuin nuissa nyt ostetuissa...
Lisäksi lompakko kiitti; olin miettinyt budjetiksi kengille 100e, hinnaksi tuli 59e! Jippiiii, jossain edes budjetti alittui :D.
Nyt saisin siis alkaa ompelimoon soitella, että voisi alkaa loput muokkaukset tekemään mekkoon, kun helman muokkauksenkin pystyy nyt tekemään kenkien löydyttyä :).
Huih, tulipas tuosta pitkä sepostus :p. Mutta siis itselleni tuli ihan hurjasti uutta tietoa tuolla, mitä en osannut edes kuvitella, erittäin avartava kokemus kaiken kaikkiaan :D!

Noh, sitten päätettiin mennä kahville ja syömään hieman hiukopalaa, siinä Hallituskadulla olikin lähellä kahvila, jossa sitten käytiin (hitto, kun en saa nimeä nyt päähäni...). Kuvia en ottanut, mutta oli herkullista lämmintä Kana-curry-leipää ja vadelma-passion-juustokakkua sekä suklaa-cappuccinoa :p.
Syönnin jälkeen suunnattiin Aleksi 13:een, kun TV sanoi, että voitaisiin käväistä pikaisesti ale-myyntejä katsomassa. Nooh, varmaan yli tunti siellä vierähti, enkä tyhjin käsin sieltä lähtenyt...

Ensiksi iskin silmäni sattumalta tähän Ril's-merkin trenssiin. Oon nyt pari vuotta mietiskellyt, että olisi kait se kiva löytää kevääksi ja syksyksi kiva trenssitakki ja muutamia olen sovitellutkin tässä aikaa myöten.
Sovitin ensin mustaa koossa 38, mutta se oli liian iso :/. Tämä vaalea oli koossa 36 ja näytti sen verran kivalta päällä, että sain alkaa tosissaan pähkäillä, raaskinko ostaa tämän tässä vaiheessa, vaikka olikin -60% alessa. En kuitenkaan saanut tätä mielestäni pois, niin kassan kautta (87,60e) otin sitten mukaani :).

Muut mitkä lähtivät mukaani, olivat -50% alessa olleet Rukka-merkin Soft Shell takki (49,95e) ja harmaat housut (34,95e). Jospa en nyt sitten niin pahasti kastuisi pyöräillessäni vesisateessa töihin ja kotiin, nimim. mennyttä viikkoa katkeruudella muisteleva ja sääennustuksia kiroava...
Toivon, että tämä takki ei olisi niin kuuma lämpimiin päiviin kuin mitä mun Torstai-takki fleece-vuorella on.
Saisi tätä Rukkaa käyttää kesäsade-keleillä ja Torstaita sitten syksyllä/alkukeväästä muutamien lämpöasteiden sadekeleillä.
Haaveena olisi kyllä kunnon gore tex-kamppeet, mutta mennään nyt näillä toistaiseksi, kun en urheiluliikkeisiin ole ehtinyt niitä etsimään :).

Sitten kierrettiin Glitteriin ja sieltä Vilaan, josta taas suunnattiin Laukkumaailmaan. Katseltiin ensin näyteikkunaa ja TV sanoi (taas), että käydään pikaisesti vilkaisemassa ja aattelin, että voishan sitä laukkua häihin varalta katsoa. Niin...
Niin... Noh, tyhjin käsin ei taaskaan lähdetty...
Mutta tämä oli kyllä kieltämättä aika kiva iltalaukku (40e)! Vaihtoehdoista tämä miellytti kyllä eniten.

Tässä vielä salamalla otettu kuva.
Mustalla siis edelleen mennään eli pystyn tätäkin käyttämään myös muulloin :).
Tämän tyyppistä iltalaukkua en omistakaan ennestään, tai Avonilta on tullut kaupanpäällisenä parit kullanväriset "pikku"laukut, mutta ne eivät olisi väriltään häämekkoon sopineet ollenkaan :).
Kyllähän mä suunnittelin laukuksi muutama vuosi takaperin Tukholmasta ostamaani mustaa pikkuista Kissa-laukkua, mutta ehkä tämä on kuitenkin hitusen juhlavampi ;D.
Alan ehkä vähitellen löytämään sen mun pikkuriikkisen sisäisen prinsessan, vaikka haluankin sitä vastaan vielä taistella ;D. Katsotaan kapinoinko kuitenkin ja otan sen kissa-laukun :p.
Sain tähän laukkuun myös vaihto-oikeuden eli saan sovittaa tämän mekon kanssa ja vaihtaa laukun, jos ei sovi. Luulen kuitenkin, että ihan hyvin menee sen kanssa :).

Tällaista siis tänne tälle päivää!
Ai niin, mähän laitoin taas malttamattomana kyselyä, missä vaiheessa sormukset on vai onko tullut ongelmia, kun edellisestä sähköpostista on aikaa kulunut melkein pari viikkoa.
Valmistumassa kuulemma ovat ja ovat mustia timantteja laittamassa nyt mun kihlaan, olivat kuulemma sopivan kokoisia saaneet metsästää siihen. Ei noiden uniikkien korujen tekeminen ole näköjään ihan niin helppoa ja nopeaa, onneksi tosiaan olin hyvissä ajoin liikkeellä noiden kanssa, nyt kulunut jo 3kk siitä, kun laitoin ensimmäisen kyselyn, että miten onnistuisi sormusten teko :D.
Eipäs se nyt auta muu kuin yrittää rauhallisesti vain odotella, että ne valmistuu ja saan kuvat nähtäville, kyllä se varmaan hyvää kannattaa odottaa :).

Hyvä, että niin monet muut asiat ovat kuitenkin menneet todella kivuttomasti tähän mennessä, olen todella yllättynyt; saatiin haluamamme kirkko ja juhlapaikka haluamaamme aikaan, minä sain haluamani valokuvaajan (ja onneksi sulhokin hänestä piti), löysin mekon todella nopeasti ja yllättäen ihanan häämekon iltapuvun sijaan, jonka kuitenkin pystyn sitten muokkaamaan iltapuvuksi ja kengätkin löytyivät heti, kun marssin vain ammattilaisliikkeeseen :).
Nyt saan sitten alkaa stressaamaan seuraavaksi kutsukortteja (ja mahdollisesti niihin tulevia kihlajaiskuvia, muutaman kivan kuva-mallin oon kutsukorteissa bongannut), hääkimppua, koristeita, hääautoa (okei, tätä en suostu stressaamaan, vaan Mr.Insinööri saa hoitaa tämän täysin itse), kampausta, meikkiä ja kynsiä (nämä ehkä hoituu sitten marras-joulukuussa), menua ja boolia, (no nämä ovat onneksi aika helppoja, kun vaihtoehtoja ei ole montaa), hääkakkua, karkkeja (noh, nämäkin helppoja; Nelituulian konvehteja ja Fazerin bokseja :p), musiikkilistaa, vihkikaavaa, puhetta (saa sitten nähdä, kykenenkö mitään pitämään) häämarsseja, istumajärjestystä, raketteja, kissojen hoitopaikkaa...... Oliko vielä jotain?! Yhyyyyy, en kestä... :p

No niin, onpa tähän taas höpötetty! Kuka jaksoi loppuun asti lukea :p ??
Huomenna kosmetiikkaa eli vihdoin ne ennustukset!
Miumoi <3

2 kommenttia:

 1. Ooh, mustia timantteja, ne on kyllä nättejä esmes kirkkaitten timanttien rinnalla. Tuskin maltan oottaa mimmonen sormus sieltä on tuloillaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii :D
   Mun kihla- ja vihkisormukset tulee olemaan sekaisin kelta- ja punakultaa mattaisena ja kiiltävänä, mustia ja kirkkaita timantteja, sinisafiireja ja smaragdeja ja sitten tuohon soppaan lisätään vielä kiekuroita ja ristikkäin meneviä muotoja :D :D

   Kuvastavat siis täydellisesti mun sekopäistä persoonaa, Mr.Insinöörin rauhoittavaa persoonaa sekä meidän pitkän suhteen ylä- ja alamäkiä, joka nyt tulee huipentumaan siihen, kun kahdesta ihmisestä tulee virallisesti yksi perhe :) <3

   Poista

Suositut tekstit