maanantai 20. huhtikuuta 2015

Erään päivän käyttämäni kosmetiikka

Heipsan taas!
Tuossa joku aika sitten taisi taas pyöriä blogeissa postauksia, joissa esiteltiin 1 päivän aikana käytetyt kosmetiikka-purkit, niin innostuin itsekin maaliskuun alkupuoliskolla 9.päivä kuvaamaan (ja laskemaan...) käyttämäni jutut :).
Eli tämän pidemmittä puheitta käydään asiaan!

Aamulla aamutoimien jälkeen pesen kädet nestesaippualla, tuolloin käytössä oli Greenscape Shea Butter vaahtoava nestesaippua.
Aamuisin pesen kasvoni yleensä puhdistusvaahdolla ja pesun jälkeen kasvovesi, aamukäytössä Oriflamen Royal Velvet Toning Gel, geelimäinen kasvo"vesi".
Käsienpesussa muuten käytän palasaippuaa, kun pitää meikkiä hangata kunnolla käsistä. Tuntuu, että palasaippuan kanssa tulee puhtaampaa :D. Tuolloin oli käytössä The Body Shopin 2 minikokoista saippuaa.

Pesun jälkeen on kosteutuksen vuoro.
Aamukäytössä silmänympäryksille Cliniquen All about eyes, kasvoille seerumina tuolloin Bernard Cassieren seerumi ja sen päälle The Body Shopin Vitamin E-voide.
Hampaiden pesun jälkeen huulille laitan meikkauksen ajaksi Avon Care SOS-huulirasvaa ja illalla tässä tietokoneen ääressä ollessa käytän Peppy Galoren Passion huulirasvaa.

Tässä sitten silmille, kulmille ja huulille meikit tuolloin.
Silmäluomenpohjustajaksi laitoin tuolloin vain Diorin Primeria (nyt yleensä laitan sitä sekä UDPP:tä päällekkäin). Tuolloin en ilmeisesti rajannut silmiä (jostain kumman syystä, siitä tulisi 2 tuotetta yleensä lisää), voidemaiset luomivärit (2 eri) laitoin ja niiden päälle käytin vain Diorin ihanaa Jardin-viisikkoa (tähänkin kohtaan voi joskus tulla 2-3 palettia lisää, jos innostun).
Kulmille kulmakynä ja aina kun muistan, sipaisen huulipunaa huuliin (muistan harvoin...).
Ripsivärin laitan vasta kasvopohjan jälkeen viimeisenä.
Joskus käytän mustaa sisärajaustakin, tuolla kertaa en.

Tässäpä sitten kasvoille käyttämäni pohjaa...
Joskus laitan primerin (tuolloin en), sitten meikkivoide, silmien alle Garnier Roll-on peitevoide ensin, sitten sen ja finnien päälle toista peitevoidetta, puuteri (joskus irto-, joskus kivi-), kasvoille vähän varjostusta/väriä Lumenen kivalla aurinkopuuterilla (Livboxista tullut), poskille väriä poskipunalla (Paese) ja päälle vähän hehkua hohtopuuterilla (nyt enemmän käyttänyt vanhaa Avonin Marimekko-palettia).
Silmien alle sipaisen vielä ihonväristä mattaluomiväriä (Paese tai Sephora).
Joskus kun muistan, niin suihkautan kasvoille lopuksi meikin kiinnityssuihketta (tuolloin en muistanut).

Tuolloin oli suihkupäivä, niin aamulla piti laittaa hiuksiin kuiva-aineita, että pärjää päivän. Tuolloin oli käytössä tuo Dermosilin kuivashampoo, jonka takia jouduin laittamaan vielä lisäksi paremman tuoksuista Lushia sekä sähköisyyttä poistamaan Tigin kuivahoitoainetta.
Kropalle kroppasuihketta (Victoria's Secret tällä hetkellä), kainaloihin roll-on dödöä ja kaulalle pari suihkausta hajuvettä (joka vaihtelee päivittäin, tuolloin käytössä Dermosil Fresh Walnut edt).
Hiusten pesua seuraavana päivänä käytän kuiva-aineiden sijaan hiuksille selvittävää suihketta, suolasuihketta/hiuspuuteria tuuheuttamaan ja hiuslakkaa.

Töissä oli nämä käytössä eli huulikiilto, jota pystyy lisäilemään päivän mittaan nopeasti, käsivoidetta kuluu melko paljon ja sitten mulla on sellainen pieni 30ml pullo, johon laitan käsienpesua varten saippuaa, kun en tykkää niistä hajuttomista käsisaippuoista... Tuolloin olin täyttänyt pullon Avonin Senses suihkugeelillä. Saa näinkin käytettyä suihkugeelejä pois :p.

Sitten ollaan illassa ja suihkuilta vuorossa.
Hiusten pesuun käytän 2 vaahdotukseen kahta eri shampoota, ensin yleensä hilseshampoota ja toisena jotain muuta.
Shampoopesun jälkeen joko naamio tai hoitoaine hiuksiin vaikuttamaan.
Intiimialueille sitten on oma pesuaineensa.

Kropalle ja kasvoille suihkussa käytettävät purkit.
Kasvoille kaksoispuhdistus eli ensin öljyputsari (Peppy Galore) ja sitten saippuaputsari (Avon Anew).
Lisäksi käytän suihkussa aina myös kasvokuorintaa ja välillä myös kasvonaamiota (tuolloin en käyttänyt).
Kropalle sitten kuorinta ja suihkugeeli, joskus kuorinta korvautuu kuorintahanskoilla.

Suihkun jälkeen hiusten ollessa pyyhekuivat laitan hiuksiin vielä selvittämään kuvassa näkyvät tökötit. Keskimmäistä Avonin suihketta noin 6 suihkausta (vaihtoehtona on tälle Moisture Kick-suihke), muita pumppupulloja kutakin 1-2 painallusta ja Avonin banaani-voidetta herneen tai viinirypäleen kokoinen määrä.

Illan kasvokosteutus.
Silmien ympäriltä ensin ripsareiden rippeet pois Yves Rocherin putsarilla ja kasvoille kasvovesi (iltakäytössä Peppy Galore tai Clinique 2).
Silmien ympärille Estee Lauderin rasva, kasvoille ensin Lumenen seerumi ja päälle The Body Shopin Vitamin E yövoide.
Sitten jos nenä on kuivumassa/hilseilemässä irti, niin lisään vielä erikseen nenälle "nenävoidetta" eli Academien rasvaa pienen pisaran.
Ja jos finnejä löytyy, niin niiden päälle laitan vielä finnivoiteen (tuolloin ei tarvinnut, mutta viime viikkoina on kyllä tarvetta ollut).

Ja sitten viimeisenä muun kropan rasvaus.
Jalkapohjille käytän tällä hetkellä melko rasvaista Peppy Galoren Moussea + kosteuttavat sukat ja kropalle kroppavoide (nyt tuo Oriflamen rasva, paitsi silloin, jos suihkussa olen käyttänyt suihkuvoidetta).
Illan mittaan käytän myös käsirasvaa (tuolloin Kicks) ja joskus muistan käyttää kynsinauhoille jotain monikäyttöistä tehokkaampaa rasvaa.
Sitten nukkumaan mennessä yöpöydältä löytyy käsirasvaksi Lushin Mange Too-hierontapala tai Dermosilin yökäsi-/jalkavoide ja huulille Oriflamen Tender Care.

Siinäpä ne oli, käytin siis tuona yhtenä päivänä 59 erilaista kosmetiikkapurkkia ja vaihtelevasti tuon lisäksi saattaa tulla 8-10 tuotetta lisää (ja tuolloin en lakannut esim. kynsiä myöskään) :p.
Mutta toisina päivinä saatan olla laiska, enkä käytä läheskään kaikkia tai käytän yhtä tuotetta korvaamaan muutaman muun. Viikonloppuisin saa nuo meikkituotteet poistaa aikalailla kokonaan ripsiväriä lukuunottamatta, sillä jos olen vain kotona, niin pelkät rasvat naamassa riittää.
Keskimäärin luulen käyttäväni päivittäin kuitenkin lähemmäs 50 eri purkkia eli ihan mukava määrä :D. Kyllähän tuossa noita kertyy, kun aamulle ja illalle on omat eri tuotteet, nehän puolittuisi, jos samoja käyttäisin :). Kivaa tämä on näinkin!
Mites teillä, oletteko laskeneet päivän aikana käyttämiänne tuotteita??
Eipä tänne tällä kertaa muuta, palailen taas seuraavaksi loppuneiden kanssa!
Miumoi <3

12 kommenttia:

  1. se sydämenmuotoinen purkki (peppy galore?) on söpö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mikä muuten toi avonin banaanivoide onkaan? Kuulostaa raikkaalta ja harmittaa ku sitä ei saa enään...

      Poista
    2. Joo, sydämenmuotoinen purkki on Peppy Galore huulirasva ^_^.
      Ja tuo Avon on banaani-kookosmaito hiuksiinjätettävä hoitoaine, tässä on yksi postaus siitä:
      http://sentenced-to-live.blogspot.fi/2014/10/hiustuotteita-urakoitu-loppuun.html
      Tosi ihanan tuoksuinen tuote, mutta oon tuota jo niin monta tuubia käyttänyt tässä vuosien aikana, että pientä kyllästymistä on havaittavissa :D.

      Poista
  2. Onhan tossa ihan hirvittävä määrä kemikaaleja. :D Kyllä sitä itelläki kertyy sitä purkkia ja purnukkaa päivän aikana ja lopputulos varmaan hirvittäis jos laskis. :D
    Laitat kyllä erityisen paljon aineita hiuksiin. :O Mä pelkään että hiukset rasvottuu hirveesti jos laittaa puhtaisiin hiuksiin hirveästi mömmöjä ja siksi en uskalla laittaa kun vaan 2-3 ainetta. :D

    Ja hei tuota oon kans miettinyt joskus, että kulutat paljon sekä hajuvesiä että vartalon tuoksusuihkeita, mutta en tiennyt että käytät niitä ihan reilusti päällekkäin. Sopiiko ne yhteen, ettei riitele keskenään? Ite en oo uskaltanut käyttää niitä päällekkäin ja siksi en saakaan niitä ikinä kulutettua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti sanoa, että huippuidea ottaa mukaan omat suihkugeelit töihin käsisaippuaksi! :D Mäkin voisin tehä saman, jos mun työpaikalla olisi sitä sairaalan hajuista hajusteetonta saippuaa... Onneks ei oo.

      Poista
    2. Joo, kyllähän tuohon määrään kemikaaleja mahtuu, vaikka muutama tuote onkin vähän luonnollisempi :).
      Kait sitä vaan pitää olla paheita, toisilla tupakointi, toisilla kosmetiikka :p. Ja ehkä tää kosmetiikka on kuitenkin vähän terveellisempi ja turvallisempi ;).

      Joo, hiuksiin on pakko laittaa mömmöjä pesun jälkeen, kun ne on sellaset "hamppuiset"'/joka puolelle sojottavat, eikä mikään hoitoaine/naamio yksinään saa näitä hiuksia silottumaan tarpeeksi omaan makuuni (ja nyt kun en ole hiuksia leikannut lähemmäs vuoteen), silloin varsinkaan, jos käytössä onkin kokeilussa joku huonompi hoitis/naamio.
      Nuo suihkun jälkeiset tökötit laitan aina vielä kosteisiin hiuksiin ja määrät ovat tosiaan sitä 1 tai 2 pumppausta per pullo, paitsi tuossa suihkeessa hieman enemmän.
      Enkä ole huomannut, että olisi seuraavana aamuna mitenkään rasvaiset hiukset, monesti melko tuuheat ovat (ehkä noista "tuuheuttajista" johtuen) ja kohonneet hieman päänahasta :).
      Hiukset pesen joka toinen päivä, toki en tiedä olisiko pesuväli pidempi, jos en nuita tai muotoilutuotteita käyttäisi ollenkaan :D.

      Vartalosuihkeita suihkin muutaman suihkauksen selän puolelle ja sitten etupuolelle vatsan kohdille, hajuvesiä suihkin kaulalle 1-2 suihkausta parfyymiä tai 3 suihkausta EdT:tä.
      En osaa sanoa sen kummemmin riiteleekö keskenään, mutta työkaveri on erottanut välillä vain hajuveden, itse en isommin tuoksuja erota (kiitos tämän kroonisen tukkoisuuden) :).
      Lähinnä käytän tuota kroppasuihketta siksi, kun usein pyöräilen työmatkat, niin hikoonnun siinä aina jonkin verran (varsinkin selästä), niin ei sitten täysin hielle haiskahtaisi :D. Tosin käytän myös sitä, vaikken pyöräilisikään :).
      Tuossa pyöräilyn aikana pääsee myös tuo hajuvesi haihtumaan melko hyvin kaulalta. Eron on huomannut herkkänenäinen työkaveri (siltä on hyvä kysyä, onko liikaa vai sopivasti tuoksua), kun jos laitan samaa hajuvettä saman verran, niin tuoksu on ollut paljon voimakkaampi, jos olen tullut töihin Mr.Insinöörin autokyydillä kuin silloin, jos olen sen reilut 5km pyöräillyt :).
      Eli tuo pyöräily antaa paljon anteeksi tuoksujen käytössä ja siksi saan niitä ehkä enemmän käytettyä :D.

      Jep, itsekin oon huomannut tuon oman "käsisaippuan" käteväksi töissä :D. Saa tosiaan suihkareita niinkin kulutettua hitusen nopeampaa :p.

      Poista
    3. Kiitos vastauksesta! Tosiaan, tuo vartalosuihkeiden käyttö "hien raikastajana" on kylläkin mainio, en (taaskaan) osannut ajatella asiaa tuolta kannalta! Ihan varmasti tuoksua haihtuu jonkun verran liikunnan yhteydessä. :)

      Poista
    4. Jep, tuossa käytössä kyllä saa kulutettua ihan hyvin nuita kroppasuihkeita ^_^.

      Poista
  3. Mun on pitänyt kommentoida tähän jo ajat sitten, mutta oon ilmeisesti ollut niin tyrmistynyt etten oo kyenny... ;) Siis 59 tuotetta, ihan mieletön määrä! =D Mä käytän murto-osan tuosta, pitäisi varmaan käyttää enemmän niin ei nuo varastot räjähtäis käsiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhahhaa :D.
      No kyllä itsekin hieman järkytyin, kun laskin tuon määrän :D.
      Mutta jos käyttäisi esim. samoja tuotteita aamuin illoin ja yhtä samaa shampoota kahteen vaahdotukseen, niin kyllähän tuosta karsiutuisi paljon tuotteita pois :).
      En sitten tiedä kuluisiko varastot nopeampaa niin vai tällä mun nykyisellä tyylillä...
      Sähän voisit testata, miten käy jos lisäät tuotteita omaan käyttöön?! :D

      Poista

Suositut tekstit