sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kuorintojakin loppunut

Niin ne päivät on taas kuukaudesta hupenemassa, kun hääjutuissa ollut täysin ajatukset viime päivät :D.
Juttua tulee enempi myöhemmin, mutta nyt täytyy keskittyä nämä viimeiset päivät tähän kosmetiikka-puoleen eli tässä tulisi seuraava satsi loppuneita!

Sain jo kuun alkupuoliskolla käytettyä tämän Fruttini Cherry Vanilla Body Scrub kroppakuorinnan.
Tehoiltaan tämä oli edelleen taattua Fruttini-laatua eli nämä ovat kyllä normaalia kuorivampia tapauksia, ei siis herkkäihoisille :).
Tuoksu hieman aluksi mietitytti itseäni, sillä en yleensä kirsikan tuoksusta kovin välitä. Tässä se ei kuitenkaan ollut liian voimakas, liekö tuo vanilja hieman sitä pehmittänyt :).
En tiedä, uskaltaisinko esim. kropparasvaa tässä tuoksussa käyttää vai kyllästyisinkö heti :D.
Tämä ei suosikkituoksuksi yltänyt, mutta voisin joskus ostaa uudelleen.
Mä vaan koin melkoisen järkytyksen joitain päiviä sitten, kun facebookissa kiersi YLE:n uutinen, jossa oli aiheena muovirakeet kuorivana ainesosana. Tuon lisäksi kiersi myös tämä saksankielinen pdf, jossa on monta sivua merkeistä ja heidän tuotteistaan, jotka sisältää muovia...
Sielläpä sitten olikin monta Fruttinin kuorintaa listalla ja kun katsoin inci-listaa tuosta tuubista, niin polyetyleenihän siellä on kolmantena :(.
Mua huijasi se aiemmin käyttämäni passion-inkivääri tuoksuinen kuorinta, joka oli käsittääkseni sokerikuorinta, joten luulin, että kaikki Fruttini-kuorinnat olisi luonnollisista ainesosista...
Samoin huomasin, että muutama Avonin tuotekin listalla oli eli täytyypä alkaa katsomaan tarkemmin incit noiden muovien osalta.
Kuorinnoissa olen kyllä yrittänytkin vältellä muovirakeita (esim. Dermosililtä en ole muita kuorintoja kuin vanilja-sokerikuorintaa ostanut), mutta täytyypä alkaa myös muita tuotteita katsomaan sillä silmällä... Miksi voiteissa ja suihkugeeleissäkin muuten on jotain muovijuttuja?? Onko siellä jotain fiksumpaa, joka voisi valistaa mua??
Noh, parit Fruttini-kuorinnat kuitenkin on vielä hyllyssä, joten ne on pakko käyttää, mutta täytyy vakavasti harkita, ostanko näitä kuorintoja enää :(.
Suolaa, sokeria ja siementen "mursketta" ym. vastaavia on olemassa, niin haluan käyttää ennemmin niitä kuorintoina muovin sijaan...

No, toisena kuorintana sain kulutettua Avonin vanhan Foot Works-sarjan Vanilla Brown Sugar Smoothing Scrub jalkakuorinnan.
Ja perhana tässäkin on mm. polyetyleeni toisena ja lisäksi akrylaatti crosspolymeeri 9. incissä :(. Sokeri on vasta 15.:nä...
Nooh, ihan kivasti tämäkin kuori jalkoja ja ihanan tuoksuinenkin tämä oli, eipä siinä.
Korkki meni vain viimeksi rikki. Tuo kierre-osuus katkesi, niin piti sitten ruutata muulle kropalle loput, kun ei olisi pystynyt säilyttämään enää kaapissa ilman korkkia.
Ennen tuota muovi-jupakkaa olisin sanonut, että voisin ostaa uudelleen jos tulisi myyntiin, mutta nyt... En taida ostaa kaappiin enää uusia tuoksuja näistä FW-kuorinnoista...

Kaapista löytyy tämä Lime-Mojito sekä Papaya kuorinnat, joten ne tulee käytettyä, mutta täytyy nyt alkaa miettimään, mitä ostan vastaisuudessa...
Onhan mulla hohkakivi, jota pystyy käyttämään sekä yksi Lushin jalkakuorinta-tuote, joten selviän kyllä pitkään ilman ostamisia :).
Pitääkö se alkaa Lushilta ostamaan jaloille kuorinnat sitten seuraavaksi, samoin kropalle (vaikka ne kuorintahanskatkin kyllä löytyy)...
Tosin kyllä nuita firmoja löytyy Suomestakin, jotka myy luonnontuotteita eikä kuorinnoissa ole muovia! Nyt sainkin ehkä hyvän (teko)syyn alkaa tosissaan niitä katselemaan ja ehkä tilauksenkin tekemään :D.
Päätöksiä päätöksiä siis!
Mites teillä, vältättekö noita muovia sisältäviä kuorintoja vai käytättekö mitä sattuu osumaan silmiin/käteen vai onko teillä kuorintahanskat?
Vai teettekö itse kuorintanne?

Tällaista siis vaihteeksi, huomenna esittelen viimeisen isomman satsin purkkeja!
Miumoi <3

6 kommenttia:

 1. Muovi on halpaa ja sitä on nykyään joka paikassa, voisi olla yksi syy, miksi niitä on myös kuorinnoissa. Se on halpaa ja ei nosta kuluja.

  Miulle on ihan se ja sama, käytän niitä olipa muovia tai ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olisihan se pitänyt tajuta, että tietysti sitä laitetaan, mitä halvalla saadaan :/.
   Täytyy alkaa tarkkailemaan kunnolla inci-listoja noiden osalta, niin ei ainakaan toistamiseen tule ostettua samaa :). Tosin hyvin harvoin itse samaa ostankaan kovin useasti :D.

   Poista
 2. Koetan välttää muovikuorintoja. Joskus kyllä varsinkin ale-löydöt huomaan muovisiksi vasta kotona... :( Kun omat varastot hupenee, siirryn kokonaan kuorintahanskoihin ja kosteuttavan tunteen antaviin sokerikuorintoihin. Kasvoille kyllä tykkäisin kunnon mekaanisesta mikrokuorinnasta, eli sellaisen ei-muovisen etsintä käynnistyköön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin kyllä kuorintahanskat löytyy, mutta ei pysty noita kuorintoja kunnolla vastustamaan... :/ Jospa sitä jossain vaiheessa saisi käyttöön vain luonnollisia kuorintoja :).

   Poista
 3. Dermoshopilla ei käsittääkseni ole ollut noita "muovikuorintoja" enää saatavilla..? Mut valitettavasti se muovi taitaa olla myös tehokkaampaa kuorijaa, kuin luonnontuotteet.. :/ Milloinhan ne keksii laittaa tilalle vaikka hiekkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vilkaista ja ainakin Primo-kasvokuorinnassa oli acrylates copolymer (löytyy tuosta saksalaisesta listasta, Dermon mukaan kosteuttava aine ja 4.aine listassa), Primo saksanpähkinä-käsikuorinnassa oli Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (myös saksalaisessa listassa, mutta Dermon sivuilla tuon on viskositeettiä säätelevä aine ja toisaalta vasta 16.aine), porkkana-kuorinnassa oli tuo sama 7.aineena.
   Jalkakuorinnassa vanilja-sokerikuorinnassa ja summer-kuorinnassa oli sokeri kuorivana osana eli onneksi löytyy edes jotain myös luonnollisempina ainesosina :D.
   Mä itse oon kokenut nimenomaan sokeri-, suola- ym. "luonnollisemmat" ainesosat kuorivimpana, mutta tässäkin varmaan makuja on monia :).
   Lushillahan on ollut Sandstone-saippua jossa oli hiekkaa! Se oli kyllä karkeaa :D.

   Poista

Suositut tekstit