perjantai 20. maaliskuuta 2015

Sairastelua ja Blogin pohdintaa

Sairastuvalta terveiset!
Niin siinä sitten jälleen kävi, että 17.pv alkoi kurkussa kasvaa kaktus ja hirveä yskä iski päälle :(.
Samaisena iltana sitten horkassa mittasin 38.5C kuumeen ennen nukkumaan menoa...
Toissa päivänä oli taas vaihteeksi inhimmillinen olo ja kuumekin laskenut mulle normaaliin 36.5C, kun otin yliannostuksen vitamiinitabuja ja Buranaa. Oli pakko mennä töihin, kun silloin oli yhden kurssin luento, etten menettäisi opintopisteitä.
Sitten voikin arvata, että tuo hyvä päivä kostautui eilen ja kuume nousi takaisin, tällä kertaa sitä oli 38.1C. Kävin puoli päivää istumassa töissä ja kasaamassa tiedostoja sähköpostiin, että jos tänään jaksaisin täällä kotona kirjoitella eteenpäin mun "tohtorinkoulutussuunnitelmaa"...
Hyvin epätodennäköistä, että jaksan alkaa miettimään mitään syvällisempiä urasuunnitelmia ja -tavoitteita tällä hetkellä, kun pää ja poskiontelot ovat täynnä räkää...
Sitten kun eilisillan odottelin Avonin tilauksen tekoa jalkeilla, niin mittasin tähän mennessä huippulukemat ennen nukkumaan menoa; 39.8C... Kiitos nam, olo olikin sen mukainen.

Nyt oli kuume jälleen rahoittunut tässä aamulla 36.8C:seen, mutta lähden kohta keittämään teetä ja linnoittaudun sohvan nurkkaan, sillä huomenna pitäisi olla hieman paremmassa kunnossa, kun olisi Mr.Insinöörin mummon hautajaisiin meno...
Itse en koskaan ehtinyt häntä tavata eli sen suhteen ei ole "hankala päivä", mutta näin herkkänä ihmisenä reagoin kyllä voimakkaasti kuolemaan, onnettomuuksiin, ikäviin uutisiin yms., esim. eilen lukiessani tätä Minnan kirjoitusta lähes itkin, vaikken tunne Minnaa tai hänen perhettään ollenkaan.
Varmaan ne omat kokemukset ja pelot sitten heijastuu noista tapauksista...
Onneksi Mr.Insinöörin mummo oli kuitenkin saanut elää pitkän elämän ja nyt hän on sairastelun jälkeen päässyt rauhaan.

Mutta niin, halusin tänään kuitenkin tänne vähän päivittää jotain, kun en nyt nuita loppuneita kykene arvostelemaan järkevästi, enkä jaksanut alkaa kuvia muokkaamaan :D.
Aloin kuitenkin eilen pohtia, kun olin saanut kommenttia, että fontti voisi olla erilainen, kun on hankala lukea sitä ja sen takia tulee harvoin eksyttyä blogiini.
Niin voisitteko kertoa muutkin kokemuksianne, miten ootte tekstin lukemisen kokeneet ja onko hankalaa lukea jollain tietyllä laitteella (pöytäkone, läppäri, kännykkä, tabletti ym.)?

Myönnän, että olen blogin ulkonäön suhteen täysin jämähtänyt, kun tämä on ollut alusta asti samannäköinen eli yli 3½ vuotta :D.
Olen kyllä monesti miettinyt, että jotain uutta voisi väliin keksiä ja aikoinaan katselinkin jostain sivustoilta erilaisia taustoja ja fontteja, mutta se sitten on kosahtanut siihen, että on jotain koodia pitänyt lisätä johonkin kohtaan ja jotain toista muuttaa ja kun yritin etsiä sitä tiettyä kohtaa, niin tunnin etsinnän jälkeen en sitä löytänyt.
Olen siis täysin peukalo suussa kaiken muun kanssa, jos ei noista Bloggerin vakiojutuista löydy sopivaa :p. En osaa edes banneria tehdä :D.
Olen nyt muutenkin viime aikoina ollut tyytyväinen siihen, jos saan edes postauksia kirjoitettua, joten blogini ulkonäkö ei ole nyt pitkään aikaan saanut juuri ajatustakaan, vaikka välillä se pulpahtelee mieleen :).

Fontin muuttamista voisin kuitenkin alkajaisiksi alkaa kokeilla, mutta mustasta/tummasta taustasta en valitettavasti aio kuitenkaan tinkiä :).
Tiedän, että vaalea tausta on varmasti helpompi lukemiseen, varsinkin kun 90%:lla blogeista sellainen on :).
Mutta tämä on vähän sama asia kuin oli mun hääpukuni kohdalla; mustassa/tummassa tunnen itseni kotoisaksi ja itseni näköiseksi :). Väripilkkuja saa aina olla tietenkin, mutta luulen että ne jotka ovat pidempään blogiani seuranneet (tai jotka minut tuntevat) eivät osaisi kuvitella tätä blogia(kaan) vaaleana... Vai??? :D

Niin ja valitettavasti en näköjään pysty tekstien pituudestakaan tinkimään, nämä lähtee aina rönsyilemään, halusin tai en... Pahoittelut :D.
Mutta kertokaa näkemyksiänne ja saa antaa vinkkejä myös siihen, mikä fontti voisi sopia parhaiten tummaan taustaan (ja minkä värisenä ja kokoisena)!!
Tämä alkuperäinen fontti oli silloin aloittaessani omaan mieleeni; kova tumma tausta, mutta pyöreä fontti sitten hieman pehmentää vaikutelmaa :).

Mutta nyt kutsuu sohva ja teekuppi! Palaillaan asiaan!
Miumoi <3

14 kommenttia:

 1. Hihi, olis kyllä kieltämättä aika raikas tuulahdus jos sun blogi muuttuiskin vaaleaksi.. :'D Mutta niin, harmi etten mä osaa oikein täältä käsin auttaa sua näiden muokkausten kanssa. En mäkään niissä mikään megataitava oo, mutta sen verran osaan että tausta vaihtuu suht helposti ja bannerinkin osaan tehdä. :) Voisin muuten tehdä sulle sellaisenkin, mutta sitäkin niin vaikea tehdä niin että toinen tykkäis, kun ei voi olla vieressä kattomassa. :/ Hmph. Eiks Insinööri osaa auttaa sua tässä? ;) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän se aika hankalaa on välimatkan takia tehdä yhessä, tosin kyllä mä luottaisin, että sä kyllä hyvän bannerin varmasti osaisit tehä ^_^.
   Tosin nuo mun omat kuvat on kyllä sen verran huonolaatuisia, että tuskin niistä kovin kaunista banneria edes saisi :'D.

   Kyllä mä Insinööriäkin oon miettiny, että kysyisin apua, mutta kunhan nyt saan itseni siihen mielentilaan, että alan näihin kokeiluihin, niin täytyy harkita häntäkin :D.
   Kunhan osaan eka päättää, mitä haluaisin ensinnäkin :D. Muutakin kuin tumman taustan :p.

   Poista
 2. Ai niin, ja pikaista paranemista! Mä en voi kuvitellakaan miltä tuntuu kun on kuume 39:ssä.. :O Kun oon ite jo aivan raato jos nousee yli 37... Halauksia. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3.
   Ite en oo raato vielä tuossa yli 37C vaiheessa, mutta tunnen kyllä, etten ole terve.
   Mutta eilen illalla tuntui kyllä tosi ikävältä ja enää en tärissyt horkassa, vaan hehkuin kuumuutta ja oli kyllä oikeasti todella huono ja heikko olo :/.
   En kyllä muista, milloin mulla olisi ollut yhtä korkea kuume, joskus yläasteella ainakin oli kerran yli 39C, mutta en muista lähentelikö se silloinkin jo 40C...
   Pidän kuitenkin hyvänä, että kuume sentään nousee, ehkä ne pöpöt kuolee nopeammin...
   Nythän tuo oli taas vaihteeksi 37.4C noussut, täytyy vetää nyt vaan Buranaa, niin selviää huomisen.
   Räkä-vaihe on vaan nyt menossa, niin nenä on jo aivan rikki niistämisestä...

   Poista
 3. Mie voin tulla auttamaan sua sit blogin muokkausten kanssa :) Oon omaanki blogiin kaikki muokkaukset ite tehny, niin on tuttua hommaa. Pitäis omanki blogin ulkoasu päivittää, jos tulis sitten innostuttua taas kirjottamaan.

  Ja muistahan tosiaan lepäillä paljon! Ja juoda vettä/nestettä muutakin kuin teetä! :) Paranemisia! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tarjouksesta <3.
   Todennäköisesti mun täytyy turvautua siihen varmasti jossain vaiheessa tuntien omat onnettomat taitoni :D.
   Ilmoittelen, kun saan tosiaan itseäni niskasta kiinni tässä asiassa :D.
   Ja me ei olla ehditty siellä kaakaollakaan käydä Kulumassa!!

   Kiitos, kyllä tuo olo alkaa muuten olla siedettävä, mutta tämä räkä-vaihe ei oo kivaa, kun nenä menny rikki jo tän päivän niistämisistä -.-
   Mutta eiköhän tästä nousta taas!

   Poista
  2. Joo, siel Kulumassa pitää kyl joku päivä käydä! Mulla on nyt tälle kevättä koulussa se pahin teoriakausi ohitte, niin mulleha passaa ihan melkeenpä milloo vaa. Pitää viestitellä vaikka Facessa tai WhatsAppsissa tarkemmin :)

   Poista
  3. No mulla taas on hieman kiireempi pätkä töissä nyt :D.
   Mutta täytyy kyllä katsoa sopiva ajankohta tässä, mukavaa se on päästä hetkeksi rentoutumaan :D.

   Poista
 4. Minua on miellyttänyt tämä sun jo olemassa oleva blogin ulkoasu, varsinkin kun niin monessa blogissa se tausta on valkoinen. Ja hyvin oon saanu luettua ihan kännykälläkin.:) ja musta on ihanaa lukea sun kuulumisia varsinkin kun ei nykyään ehditä kovin tiheään nähdä. Toivottavasti olo on sulla pian parempi! -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että on miellyttänyt ^_^.
   Pikku hiljaa tässä olo kohenee onneksi :).

   Poista
 5. Hui mikä kuume! :/ Ite jouduin syksyllä käymään työpyrähdyksen 39,5 asteen kuumeessa (lähinnä istua nuokuin ja katoin ku työpari teki töitä), enkä aio samaa virhettä tehdä enää.. :( Tsemppiä! :)

  Blogin ulkoasu toimii ainakin läppärillä hyvin ja mitä sitä hyvää muuttamaan (jos ei riitä motivaatio)! ;)
  -meliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei oo tuo kuume herkkua :/.
   Onneksi alkaa olo vähitellen "normalisoitua" :).
   Kiva tietää, että ulkoasu miellyttää :D. Ehkä mä tässä jossain vaiheessa kuitenkin pikkuisen yritän uudistua :D.

   Poista
 6. Mä oon tykännyt blogin ulkoasusta, ei ole mitään huonoa sanottavaa siitä tai fontista tai mistään. :) Luen läppärillä ja puhelimella, kaikki toimii. Puhelimella tosin fontti on se ihan perus-normi. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että miellyttää ^_^.
   Ehkä jotain uudistumista voisi yrittää jossain vaiheessa ihan vaihtelun vuoksi :D.
   Oho, onpa jännä, että kännyllä näyttää perusfonttia :o !!
   Kyllä tuon pitäisi olla joku niistä Bloggerin vakiofonteista (Comic sans fontin pikkuserkku ehkä, en muista nyt sitä oikeaa nimeä tähän hätään) :D.

   Poista

Suositut tekstit