sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Vihdoin oma itseni !!

Tuntuu, että olen vihdoin ja viimein herännyt 6½ vuotisesta unesta! Ajattelin nyt tästä kirjoittaa lyhyesti, vaikka henkilökohtainen asia onkin, mutta kun tämä tunne on niiiiiin mahtava !!
Eli olen syönyt ensimmäiset 5½ vuotta e-pillereitä eli siitä asti, kun alettiin Mr. Insinöörin kanssa seurustella ja nyt reilu vuosi sitten lääkäri "pakotti" vaihtamaan ne minipillereihin, kun mulla tuli eräs kaunis päivä aurallinen migreeni-kohtaus (joka oli elämäni ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen kerta) ja muutenkin silloin oli aika useasti migreeniä (joo, gradun teollahan ei ollut varmasti yhtään mitään vaikutusta asiaan).
Ainoa hyvä puoli mineissä olikin se että punaiset päivät loppui, mutta siihen se jäikin... iho räjähti taas käsiin (pysyi e-pillereillä suht ok kurissa) ja tuntui että painoakin tuli nopeammin kuin ehti kissaa sanoa. Ja halut ja tunteet meni tyystin jonnekin. Eli parisuhdekin sai kärsiä ison osansa...
Nyt sitten perjantaina äipän luokse kun mentiin, niin tajusin että jaahas, minit jäivät sitten yöpöydän laatikkoon... Ja nyt jo on mieliala/tunteet aivan eri äärilaidassa. Ihan kuin olisin herännyt henkiin jälleen!!
Taitaa nuo pillerit myös jäädäkin tuonne laatikkoon, alkaa vähän siltä tuntua... Ihan kuin ne olisi turruttaneet mut täysin, tosin yllätyin, että näin nopeasti niiden vaikutus lakkaa :o.
Täytyy nyt vaan alkaa miettiä, mitä seuraavaksi kokeilla, vaihtoehtoja kun ei enää kovin monia ole...
Mutta nyt aion nauttia tästä :).
Miumoi <3

7 kommenttia:

  1. Voi apua, nyt mulle tuli sellanen fiilis että pitäskö koittaa olla ilman.. :D Ite alotin e-pillerit noin neljä vuotta sitten, ja oli ainoa asia mikä autto mun pahaan akneen kasvoissa. Vieläkin on aknea muttei niin paljon mitä ennen. Vaikea sanoa miten vaikuttaa mielialoihin kun on jo niin tottunut niihin :/ Tekis mieli pitää taukoa ja nähdä parantaako mitenkään mielialaa mut sit toisaalta pelottaa että iho räjähtää ihan käsiin :( Vaikka voishan sit niitä pillereitä taas jatkaa, mut en jaksais mitään välivaihettakaan jos keho menee ihan sekasin :D

    VastaaPoista
  2. Minä vannoin jo vuosia sitten, että en koske pitkällä tikullakaan minkäänlaisiin hormonivalmisteisiin. Mulla oli kanssa pahat migreenioireet, turposin alle puolessa vuodessa kymmenen kiloa ja muutuin hirviöksi. Kun lopetin niin laihduin kuukaudessa puolet saaduista kiloista, rauhoituin ja migreenitkin loppui (..ainakin melkein. No ei ainakaan ole enää joka viikko useampaan kertaan migreeniä.) Että.. tiedän mitä käyt läpi ;) Ja mieluiten kestää ne finnitkin kunhan mieli pysyy rauhallisena.

    VastaaPoista
  3. Oon syöny Cerazettea neljä vuotta. Pari kertaa oon pitäny 2-3 kk taukoa. Kummallakin kerralla haittaoireet on vähentyny. Ihan aluksi mulla oli mielialan vaihteluja ja runsaasti tiputteluvuotoa. Ensimmäisen tauon jälkeen mieliala ei enää vaihdellut. Toisen tauon jälkeen tiputteluvuotokin jäi pois.
    Ja ihan parasta on, kun ei ole hilloviikkoja. Niitä en todellakaan kaipaa.

    VastaaPoista
  4. Kissanminttu: Ei sitä itekään aina tiennyt johtuiko ne mielialan muutokset pillereistä vai muusta, mutta kun noihin Cerazette-minipillereihin piti vaihtaa, niin siinä huomasin selkeästi eron.
    Ei mullakaan finnit täysin lähteneet, mutta huomattavasti lisääntyivät vaihdon jälkeen. Onneksi saan ruokavaliolla joten kuten kurissa pysymään, mutta kun se suklaa... siitä en pääse eroon :/

    Dweia: Mulla väheni migreenit heti kun sain gradun ja muut opiskeluhommat tehtyä, eli stressistä mulla laukeaa kyllä migreenit eniten :).
    Mutta kyllä muutaman kerran aiemmin Mr. Insinööri on vihjaillu jo, että pitäskö sun ne pillerit jättää pois, jos vähän rauhottuisin ja halutkin palaisi :D. Eli kyllä täällä niitä hirviö-oireita on ilmeisesti ollut :p.
    Katsotaan, mitä tehdään tulevaisuudessa. Nyt on kyllä aivan loistavat fiilikset!

    Anonyymi: Hyvä tietää, että tuokin on mahdollista, jos vielä aion käyttää nuita :). Nyt kyllä ajattelin taukoa kokeilla jonkun aikaa ja katsoa jatkanko nuita, pari liuskaa kun tuolla olisi vielä odottamassa ja reseptissäkin vielä monta kuukautta jäljellä.
    En kyllä tästä punaiset päivät-vapaasta haluaisi hevillä luopua, itse kun epäsäännöllisyyden, runsauden ja todella kivuliaiden vatsakipujen takia pilsut alun perin aloitin silloin aikanaan... Niitä en haluaisi takaisin :/. Mutta katsotaan, mitä tapahtuu :).

    VastaaPoista
  5. Mä jätin kans e-pillerit elokuussa. Tällä kertaa toivottavasti lopullisesti. Aloitin ne n. 9 vuotta sitten todella kivuliaiden ja runsaiden kuukautisten takia, merkit on vaihtuneet mutta yhtä lyhyttä taukoa huolimatta niitä olen syönyt. Ei ne ole mulle oikeastaan koskaan edes sopineet, mutta saa taas nähdä, kun oma hormonitoiminta tästä palautuu, että millasta tulee olemaan. :D Toistaseks kuukautiset on tulleet just tasan siinä aikataulussa kuin pillereidenkin kanssa, mutta yleensä se ottaakin mulla sen ainakin 3 kk, ennen kun alkaa heittelemään, näin ainakin kun viimeks kokeilin olla ilman. Iho on ainakin taas huonontunut, vaikka kesällä söin siihen lääkekuurin ja pelkäänkin, että uusi kuuri vielä odottaa. :( Onhan e-pillerit ihan älyttömän hyvä ehkäisytapa niille, joille se sopii.

    Kivuliaisiin ja runsaisiin kuukautiskipuihin ON OLEMASSA muitakin lääkkeitä! Niitä pitää vaan oikeasti pyytää lääkäriltä. Kannattaa googlettaa aiheesta, löytyy keskusteluja. En ole itse vielä joutunut lääkärin luona vierailemaan, mutta varmasti tulee tässä lähikuukausina ajankohtaiseksi. Samassa veneessä siis keikutaan! :D

    Ja e-pillerit ei todellakaan ole mikään parantava lääke akneen, ne ainoastaan lykkää ongelmaa! Ja yleensä vielä siihen ikään, kun lasten hankinta tulee ajankohtaiseksi ja pillereistä luovutaan. Iho kannattaa kyllä hoitaa kuntoon ihan muilla lääkkeillä, vaikka tietenkin teini-ikäiselle tytölle ekana niitä e-pillereitä aina tyrkytetään! >:( Tästä paasasin jo aiemmin omassa blogissani, Roaccutan-kohdassa :D

    VastaaPoista
  6. Ja niin, tottakai kun lopettaa hormonien popsimisen, oma hormonitoiminta hakee itseään puolisenkin vuotta ja lääkäreiden mielestä "ei ole mitään järkeä" pitää mitään taukoja e-pillereissä. Ei olekaan. Kroppa ei tarvitse mitään taukoja e-pilsuista, se ei mitenkään tee hyvää, mutta ei pahaakaan. Eli on sikäli tyhmää "kokeilla olla ilman" ja sitten kun hormonit alkaa heitellä ja hakea omaa itseään, aloittaa taas e-pillerit. Eli pitäis vaan pystyä olemaan ilman ja katsoa sen ajan, mitä se ottaa. Helpommin sanottu kuin tehty, etenkin kun se näkee yleensä vahvimmin omasta naamasta, eli iho rasvottuu, finnejä pukkaa jne. Useimmiten tää kuitenkin menee ohi parissa kuukaudessa, etenkin jos ei oo kärsiny aknesta ennen pillereitä. Ne jotka on, niin joutuu yleensä jonkun kuurin siihen ihoonsa hakemaan. :(

    VastaaPoista
  7. Ei meillä naisilla ole kyllä helppoa :D.
    Täytyy toivoa, että löytyy se kunnollinen ehkäisy ja nuihin kuukautisiin saisi myös avun.
    Mulla ei varsinaisesti ole ollut aknea, mutta finnejä on välillä ollut enempi ja välillä vähempi. Ruoka on ollut 90% se, joka on siihen auttanut (eli jos välttelen suklaata, makeaa ja rasvaista ruokaa, niin iho pysyy suht hyvässä kunnossa).
    Saa nähdä, mihin suuntaan tuo iho alkaa mennä. Nyt ilmojen kylmennyttyä se on kuivunut melkoisesti ja parin tujumman puhdistusaineen käytön takia pääsi kuivumaan entisestään, mutta nyt oon vaihtanut kosteuttavampiin puhdistuksiin, niin sekin on helpottanut. Muutama sitkeä finni elää silti poskessa ja leuassa :p.
    Lääkekuureja en mielellään halua syödä tuon takia, joten yritän ensin ruokavaliolla pitää kurissa :).

    VastaaPoista

Suositut tekstit