sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kööpenhaminan reissun kuva-oksennusta

Nonniih, polttareistakin selvitty :D. Laitan niistäkin sitten muutaman kuvan, mutta nyt sain muokattua kuvat tuosta Köpiksen reissusta, niin tässä niitä tulisi! Varoitan, että laatu ei ole hyvä, kun mukana oli tuo pieni digi-kamera ja suurin osa kuvista on taksissa otettuja... Muutenkaan nuista ei kovin pieniä tullut, niin piti sitten vähän laadusta karsia.

Saavuttiin Absalon-hotelliin joskus puoli 8 aikaan illalla. Tämä hotelli oli ihan keskustassa, olisiko ollut Helgogatan tai vastaava kadunnimi. Siisti hotelli, joskaan ei niin esteettisesti kauniit huoneet olleet :D. Huoneessa oli myös toinen sänky tuossa oikealla puolella. Vessassa oli iso peili ja pieni kylpyamme.
Tuo maksoi suurin piirtein 63e/pää/yö, johon kuului myös aamupala ja oli tosiaan ihan keskustassa, korttelissa oli paljon muitakin hotelleja. Tämä oli tosin täyteen buukattu tuolloin meijän reissun aikaan eli varmaan aika suosittu hotelli kyseessä :).

Kun saatiin tavarat vietyä huoneisiin, suunnattiin suoraan illalliselle. Noin 3 korttelin päässä oli italialainen ravintola, jonka nimeä en muista... Jotain Frascinati tai jokin sen tyyppinen se oli :D.
Alkupalaksi otin Bruchettan, jossa oli sulatettua Mozzarellaa, Parmankinkkua ja pinaattia. Pääruuaksi otin Lohipastaa, jossa oli lisäksi kesäkurpitsaa ja tomaattia. Ja jälkkäriksi tietysti Tiramisu, joka oli ihan jäätävän kokoinen :D. Talon valkoviini oli tuollaista Chardonneyta, yllättävän hyvää, itse kun en vielä ole paljoa viinejä oppinut juomaan :).
Oli kyllä niiiiin herkullista tuo ruoka, että ihan nälkä tuli näitä kuvia katsellessa! Tarjoilijatkin olivat todella mukavia ja hassuttelivat myös jotain :D. Neljältä hengeltä tuo viini-alkuruoka-pääruoka-jälkiruoka maksoi yhteensä noin 200 euroa, mikä ei mielestäni ole kyllä yhtään paha hinta! Ja nuo annokset oli ihan järkyttävän kokoisia :D. Nälkä lähti kyllä! Ohjaajamme antoivat Tarjoilijoille myös tippiä ruotsin kruunuilla (olikohan 150-200kr), kun olivat niin mahtavia :).

Tässä sitten minun hotelli-aamupalaani. Olihan siellä vaikka mitä herkkuja, harmi vaan etten hirveästi pysty aamuisin syömään :/. Mentiin puoli 8 syömään, että ehditään sitten siirtyä tapaamispaikkaan.

Hotellin aulassa sisääntulo-oven vieressä oli tällainen hauska norsu :D.

Tässä yksi kuva sitten sieltä Rigshospitaletin alueelta, jossa tavattiin se tutkimusryhmä. Toisella puolella oli tällaisia betonikuutioita ja toisella puolella sitten sellaista vanhempaa ja vähän nätimpää arkkitehtuuria. Täytyy sanoa, että ehkä OYS näyttää hieman paremmalta, jos tähän ympäristöön vertaa :D. Tosin kauniilla puistoalueella tämä kyllä sijaitsi!
Esitelmä meni miten meni... Panikoidessa ja sen vuoksi sönköttäessä :p. Mutta kait he jotain ymmärsivät :). Ja se proffa oli kuulemma flirtti-tyyppinen, oli iskenyt silmää vähän meille jokaiselle, mutta itse en paniikiltani mitään huomannut :D.

Sitten tulee kuvia taksimatkalta lentokentälle.
Tuossa mielenkiintoisen näköinen Nordean talo ja HEI, se meijän Italialainen ravintola !!! Frascati se oli nimeltään :D. Melkein muistin oikein :D.

Jokin patsas. Taksikuski selitti tästä jotain, mutta en sitä kunnolla kuullut valitettavasti...

Parlamenttitaloakin vähän nähtiin :).

Monet kadut olivat tällaisia todella värikkäitä.
Lisäksi Köpis on varmaan suuri pyöräilykaupunki, sillä polkupyöräilijöitä oli tosi paljon ja heille oli omat kaistat autokaistojen ja jalkakäytävien välissä! Tänne Ouluun pitäisi saada täysin sama systeemi keskustaan !!

Kauniitä vesi- ja puistomaisemiakin oli.

Merimaisemaa lähellä lentokenttää.

Arkkitehtuuri oli kyllä keskustassa tosi mielenkiintoista!

Samoin omakotitalot olivat kivannäköisiä!

Ja lentokentän vieressä oli Hilton-hotelli :).

Kaiken kaikkiaan tosi kiva reissu, mutta harmittavan lyhyt :(. Ihmiset olivat todella ystävällisiä myös! Siellä Rigshospitaletin alueella tuli joku hoitaja kysymään, että tarvitsette näköjään apua, kun me kartan kanssa osoiteltiin eri suuntiin, kun yritettiin arpoa, missä se tutkimusryhmän labra oli :D. Hän sitten opasti meitä ystävällisesti :).
Samoin taksikuskit olivat mukavia ja kertoivat juttuja paljon Kööpenhaminasta :).

Päätin, että tuolla täytyy käydä ihan ajan kanssa katselemassa (ja shoppaamassa ;D )!
Mutta alan katsella nuita polttari-kuvia, niin saan niitäkin muutamia tänne laittaa ja kertoa eilisestä :).
Palataan asiaan!
Miumoi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit