perjantai 1. kesäkuuta 2012

The Versatile Blogger Award ja kysymyksiä


Säännöt:
Lisää The Versatile Blogger Award-kuva postaukseen.
Kiitä bloggaajaa, jolta sait tunnustuksen.
Kerro 7 satunnaista faktaa itsestäsi.
Nimeä 15 Bloggaajaa.
Kerro heille tunnustuksestasi.

Sain tämän blogitunnustuksen jo aikaa sitten jälleen Zuzzurullonan Novalta. Kiitos kaunis taas ^_^.
Faktoja pitäisi siis jälleen keksiä... Edellisen samantyyppisen tunnustuksen voi lukea Täältä :).

Toisen haasteen sain sitten TylyMuijalta ja Teannalta, kaunis kiitos myös näistä
Ja tämä haaste menee jokseenkin näin:

1. Kerro 11 asiaa itsestäsi.
2. Vastaa 11 kysymykseen jotka sinulle osoitettu ja luo itse uudet 11 kysymystä niille jotka haastat.
3. Valitse 11 henkilöä haastettavaksi ja linkitä heidät blogiisi.
4. Mene heidän blogiinsa ja kerro että haastoit heidät.
5. Ei takaisin haastamista.

Yritän vaikka tähän väliin keksiä nuo 11 faktaa eli en laita enää 7:ää lisää, menee liian vaikeaksi :D. Mitä olen muista blogeista näitä haasteita lukenut, niin osa on kertonut kevyitä faktoja, toiset taas vähän raskaampia ja pohdin tässä miten itse tekisin...Noh, aloitetaan...

1.) Minulla ei ole ollut isää elämässäni. Hän kävi töissä paikkakunnalla, jossa äitini asui ja kun äiti tuli yllättäen raskaaksi ja kertoi asiasta, niin tämä pudotti pommin kertoen, että hänellä on vaimo ja lapset toisella paikkakunnalla...
Hän on kuulemma nähnyt minut sairaalassa ym. eli on kyllä tietoinen olemassaolostani ja sanoi myös, että maksaa elatusmaksut ym. joita ei yllättäen tullut eikä äitini niitä vaatinutkaan eikä myöskään kellekään isäni henkilöllisyyttä kertonut. En itsekään tiedä kuin etunimen ja paikkakunnan, missä silloin asui. Äitini aikoi kertoa sitten kaikki, kun olisin täysi-ikäinen, mutta enpä ole vieläkään asiaa uudelleen kysynyt häneltä...

2.) Äitini miesvalinnat eivät tuosta ole juuri parantuneet, vaan hän on valitettavasti osannut valita myös alkoholisoituneita ja väkivaltaisia miehiä, lapsena sai siis nähdä vähän kaikkea mahdollista, mitä ei olisi ollut väliksi nähdä. Itseeni ei nuo asiat kohdistuneet kuitenkaan.

3.)Yllä olevien syiden takia mielipiteeni onkin ollut aina miehistä se, että miehet on perseestä, kunnes toisin on todistettu. Tämän takia ei varman parisuhteessakaan ole tullut aiemmin oltua, eikä tuo kyllä helpota parisuhteessa oloa :D. Mr. Insinöörikin on muutaman kerran todistanut tuon mielipiteeni täsmälleen oikeaksi, en sitten tiedä, mikä on minut saanut antamaan ne asiat anteeksi ja rakentamaan luottamuksen uudelleen... Tässä nyt vielä ollaan toistaiseksi.

4.) Alkoholi on myös meijän suvussa maistunut, samoin äidilleni eli lapsuus ja teini-ikä olivat melko vaikeita aikoja itselleni jaksaa myös sen takia ja pari kertaa aioinkin päättää kaiken päästäkseni siitä tuskasta ja pelosta pois. Olin siihenkin sitten liian pelkuri.

5.) Asiat helpottuivat, kun pääsin muuttamaan kotoa pois ja äiti myös lopetti juomisen kokonaan aika pian sen jälkeen, liekö ikäkin jo alkanut painaa sitten. Nyt ollaankin oltu läheisissä väleissä äitini kanssa :).

6.) Surullista kyllä äidilläni todettiin vajaa 3 vuotta sitten keuhkoahtaumatauti, joten minun on täytynyt alkaa henkisesti valmistautumaan, ettei hän elä enää montaa vuotta. Tosin tätähän olen pelännyt enemmän ja vähemmän jo teini-ikäisestä asti.

7.) Tuon jälkeen olen aika jyrkästi tuominnut mielessäni tupakoivat ihmiset, varsinkin naiset/miehet, joilla on omia lapsia. Minä en vain käsitä, miksi jotkut ovat valmiita ottamaan sen riskin, että lapset saavat pelätä menettävänsä vanhempansa joko syöpään tai tuohon ehkä jopa hirveämpään keuhkoahtaumatautiin.
Joka kerta, kun käyn kotona, mietin iltaisin kun kuuntelen sitä yskimistä, kun äitini polttaa liesituulettimen alla, että löydänkö hänet seuraavana aamuna tukehtuneena sängystään.

8.) Tämä on myös yksi (niistä lukemattomista) syistä siihen, miksi en halua omia lapsia. Myönnän olevani itsekäs ihminen ja juuri sen takia en halua ottaa riskiä, että lapsi jostain teostani mahdollisesti sitten kärsii. Täällä on jo liikaa huonosti voivia lapsia, joten en halua tehdä niitä lisää tänne.
Muut saavat tehdä niitä niin paljon kuin haluavat, kunhan jättävät minut rauhaan tämän asian suhteen.
Toki mieli voi aina muuttua, mutta näyttää siltä, että vuosi vuodelta tämä mielipide vain vahvistuu entisestään.

9.) En ole kovinkaan kesäihminen. Olen allerginen ampiaisten pistoille, joten saan hirveitä sätkyjä aina, kun jotain alkaa lähellä pöristä, oli se sitten kärpänen, itikka tai se ampiainen. Samoin helteiset ja aurinkoiset päivät eivät isommissa määrin sovi migreeni-riskin takia, joka harmittaa koska tykkään kyllä sopivassa määrin lämmöstä.

Mä en oikeasti enää keksi nuita kahta viimeistä faktaa, alkaa kello olla jo niin paljon (tein nämä faktat viimeisenä), ettei ajatus enää pelaa :). Sitten tulee vielä nuo kysymykset.

TylyMuijan kysymykset:
1. Lapsuuden lempisatusi?
- Hmm... En kyllä suoraan sanottuna muista, mutta ainakin Ruma Ankanpoikanen taisi olla yksi.

2. Minkä väriseksi et hiuksiasi ikinä värjäisi?
- Voi että on pahoja kysymyksiä heti alkuun :D.  En ole hirveästi edes värjäillyt hiuksia, joten traumojakaan ei ole mistään jäänyt :). Ja shokkiväritkin tosin kiehtoisivat, haluaisin jotain kokeilla! Eli en kyllä osaa tähän vastata :D.


3. Bravuurisi paistinpannulla?
- Jauhelihakastike

4. Miten suuttumus sinussa näyttäytyy?
- Yllättävää kyllä, alan aina itkeä, jos riitelen jonkun kanssa. Vaikka kuinka yrittäisin olla itkemättä, niin se ei vaan onnistu! En tiedä mistä tämä on peräisin, mutta se on todella ärsyttävää, sillä saan itkemisestä ihan järkyttävän migreenin joka kerta...
Yleensä alan korottamaan myös ääntäni, joka sitten murtuu itkuun melko nopeasti, eli en ole kovin vakuuttava vihaisena :D.
Mutta jos kyseessä ei ole riita vaan joku itselle tapahtunut moka, niin silloin en itke (vaikkei se silloinkaan kaukana ole), vaan ärräpäät alkavat tosissaan lennellä ja sitten sulkeudun synkkänä itseeni ja yritän hengitellen laskea sataan mielessäni.


5. Typerin tv-sarja ikinä?
- Suomalaiset tosi-tv-sarjat

6. Mitä teet tulevana Juhannuksena?
- Ehkä Mr. Insinöörin porukoiden mökille, siellä kun on sauna rakenteilla, niin sitä pitäisi saada etenemään. Minä varmaan istun kissojen seurana :D. Tosin kaikki riippuu varmasti paljon säästäkin. Täytyy katsoa.

7. Olet juuri menossa työhaastatteluun ja saat hikan. Miten toimit?
 - Yleensä lähden kaikkialle aina hyvissä ajoin, joten jos en matkan aikana saa hikkaa taltutettua, niin sitten etsin vettä ja yritän sen ja hengen pidätyksen avulla saada pois. Jos ei auta, niin sitten täytyy vain pahoitella tilannetta :).


8. Kuvaile rumimmat kengät jotka olet omistanut?
- En voi oikeasti muistaa :D. Mutta varmaan likaiseksi ja puhkikuluneeksi käytetyt vuosia vanhat kengät (oma tapani on käyttää kaikki kengät niin loppuun kuin pystyy).


9. Koska viimeeksi pelasit lautapeliä?
- Taisi olla varmaan viime syksynä, kun tavattiin illanvieton merkeissä entisen opiskeluporukan kanssa. Peli oli muistaakseni Dexit.

10. Koska olet viimeksi heittänyt kuperkeikan?
 - Varmaan joskus yläasteella tai lukiossa jollain liikunta-tunnilla, jos oli jotain telinevoimistelua tms.


11. Kauneimmat sanat jotka sinulle on sanottu?
- Yleisesti kehut ja positiiviset jutut ovat hyvää mieltä antavia.

Teannan kysymykset:
1. Kuinka paljon aikaa käytät keskimäärin blogitekstiesi suunnitteluun ja kirjoittamiseen?
- Kyllä mulla saattaa pari kolmekin tuntia parhaimmillaan mennä, varsinkin, jos en ole ehtinyt kuvia ottaa ja muokata niitä pienemmiksi. Tätä tekstiä olen tehnyt toukokuun ajan pikkuhiljaa ja tänä iltana varmaan 4 tuntia :D


2. Erikoisin hakusana, joka on johdattanut blogiisi?
- Tällä hetkellä en löytänyt tuosta Bloggerin omasta seurannasta mitään erikoisia hakusanoja, joskus niitä on ollut ja olen ihmetellyt niitä, mutta en nyt muista yhtäkään :D.

3. Mitä mieltä perheenjäsenesi ovat siitä, että pidät blogia?
- Mr. Insinööri on välillä ihmetellyt ja tuossa vasta oli vähän sanaharkkaa, kun hänen mielestään käytän liikaa aikaa tähän :D. Samalla kun jumitun sitten lukemaan seuraamieni blogien päivityksetkin...

4. Oletko julkibloggari, eli tietävätkö kaikki läheisesi, ystäväsi ym. että pidät blogia?
- Kyllä varmaan suurin osa tietää, kun olen välillä facebookiinkin laittanut jotain postauksia, jos oon tarvinnut apua jossain (esim. taannoinen Mekko-ongelma).


5. Oletko hyvin itsekriittinen vai useinmiten tyytyväinen tekemääsi, esim. kynsiin, meikkiin tms.?
- Kyllä suurin piirtein olen tyytyväinen meikkeihin, jotka oon tehnyt. Viime aikoina olen vain ollut melko laiska meikkaaja, että olen silmämeikit tehnyt lähinnä samoja rajauskyniä käyttäen.

6. Onko sinulla koneen kätkössä kuva jostakin epäonnistuneesta kynsi/meikkausviritelmästä, jota et kehdannutkaan esitellä blogissasi? Nyt on aika laittaa siitä kuva selitysten kera! :)
-  Kuvaa ei valitettavasti ole, kun muutenkin niin harvoin jaksan kuvata nuita meikkejä, kun ovat olleet aika yksinkertaisia viime aikoina :).

7. Mikä on mieleenpainuvin kommentti, jonka olet saanut?
- Hirveästi ei ole kommenttejä tullut, mutta mukava on ollut saada positiivista palautetta esim. silmämeikeistä :). Vähän aina pelottaa niitä laittaa, kun koskaan ei voi tietää mitä kommenttia niistä tai esim. omasta ulkonäöstä tulee.

8. Kuvaatko blogisi kuvat itse, vai valjastatko perheenjäsenet kuvauskaveriksi?
- Purkki-kuvat on mun ottamia, mutta silloin tällöin Mr. Insinööri on ottanut kuvia esim. kissoista tai mun silmämeikeistä.

9. Millä kuvaat?
-  Nikon D50, jonka Mr. Insinööri on ostanut rikkinäisenä ja korjannut. Sitten on myös pienempänä digikamerana Canon PowerShot SX100 IS, myöskin rikkinäisenä ostettu.

10. Millainen on hyvä tai mielenkiintoinen blogi?
- Itse tykkään lukea varsinkin kosmetiikka-aiheisia blogeja, mutta myös lifestyle/muotiblogeja. Kauniit kuvat ja hyvin kirjoitettu teksti ovat myös kriteereinä, että erottuu "jyvät akanoista" :). Hömpän lisäksi tykkään myös lukea syvällisempiä/vakavampia blogeja, jotka todella pistävät ajattelemaan.

11. Kauanko olet pitänyt blogiasi ja mikä sai sinut aikanaan aloittamaan blogin kirjoittamisen?
- Aloitin 2011 heinäkuun loppupuolella. Noin vajaan vuoden ehdin muhitella asiaa mielessä ja olin ajatellut, että olisi kiva saada purkaa omia ajatuksia päästä pois. Opiskelut vei kuitenkin aikaa, niin päätin, että kun ne saan pois huolesta, niin sitten aloitan :).
Sitten kun myös nuita purkkeja oli kaappeihin kertynyt ja olin alkanut Excel-taulukon kanssa seuraamaan alkuvuodesta 2011 niiden kertymistä/vähenemistä, niin halusin sitäkin seurata blogin kautta. Tämän ideanhan halusin toteuttaa, kun Ostolakossa-blogia aloin seurata :). Virve on siis ollut innoittajana :).


Tällaista tällä erää, kuka jaksoi lukea tänne asti? :D
Ja ketään en halua loukata nuilla mielipiteilläni, joten älkää ottako itseenne :). Ja itse en todellakaan ole täydellinen ihminen, jos jotenkin saitte sellaista pääteltyä nuista vastauksista. Paljon on itsessäni kehitettävää ja opittavaa, mutta ehkä tässä on vielä jonkin verran aikaa opetella :).
Mutta nyt nukkumaan, pitkä päivä takana!
Miumoi <3

4 kommenttia:

 1. Rohkeaa ja suoraa kerrontaa,sellainen on aina mielenkiintoista.
  Avaa ihmistä blogin takaa,tutustuu enemmän.

  Ei lapsia tarvi halutakkaan,jotkut meistä vääntää muutaman niin sitten tasapainon vuoksi jotkut ei ainuttakaan. =)

  Miehet on sikoja,se on fakta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla :). Pari päivää ehdin mietiskellä, uskallanko avautua nuista, mutta päätin sitten, että what the hell, antaa mennä kun on alamäki :). Ja kun itsekin on lukenut rankkoja juttuja muista blogeista (kuten sinun), niin onhan se hyvä vastavuoroisesti avata myös vähän itseäni :). Ja nuo auttaa sitten ehkä muita paremmin ymmärtämään, miksi olen tällainen skitsoilija kuin olen :).
   Ja kun eivät nuo asiat mitään suuria salaisuuksia ole, niin samahan nuista oli tännekin kirjoittaa. Onpahan jäänyt sitten muistoksi, kun myöhemmin näitä lueskelee, että mitä tyhmää sitä on mietiskellyt joskus omassa päässään :).

   Sen verran olen oppinut itsestäni tässä vuosien varrella, ettei mun kannata asioita hautoa yksin mielessäni, siitä ei vaan seuraa koskaan mitään hyvää, niin parempi sitten tänne ne päänsisäiset jutut oksentaa, kun siltä tuntuu. Onpahan vähän terveellisempi tapa purkaa sitä huonoa oloa pois :).

   Poista

Suositut tekstit