tiistai 4. kesäkuuta 2013

Lehti-pohdintoja

Tuossa huhti-toukokuun vaihteessa tuli koettua yksi pienen pieni virstanpylväs tämän vajaan 2 vuoden bloggauksen aikana.
Leuka lähes kolahti pöydälle, kun Lehtikuninkaalta otettiin yhteyttä ja pyydettiin kirjoittelemaan lempilehdistäni.
Vaikka olenkin aina avoin kaikelle, niin kauan aikaa mietin ja punnitsin, jaksanko todella tehdä tätä, kun jokainen varmasti tietää millaista palautetta monet bloggaajat ovat mainostamisesta ja yhteistöistä pahimmillaan saaneet...

Toinen asia miksi pohdin tätä oli se, pystynkö edes aiheesta postausta tekemään, kun kokemusta ei juuri ole mistään lehdistä viime ajoilta ja haluan nimenomaan kertoa jutuista, joita olen kokeillut.
Mutta sitten aloin selailla tätä sivustoa ja tuli itselleni taas pitkästä aikaa ajatus mieleen, että lehtien lukeminenkin olisi joskus todella mukavaa, blogien lukemisen ohessa.

Olen nuorempana tilannut Suosikkia (R.I.P. :( ) monen monta vuotta ja vähän vanhempana Cosmopolitania, lisäksi kirjastossa tuli käytyä lukemassa monia muitakin lehtiä.
Harmittavasti opiskelut ja sittemmin työt ovat haitanneet tämän(kin) asian suhteen vapaa-aikaani, eikä lehtien lukemiseen (tai ylipäänsä lukemiseen) ole jäänyt juuri yhtään aikaa, poislukien tieteelliset lehdet, jotka ovat ah-niin-mielenkiintoisia -.-
Tällä hetkellä olenkin lehtiä (nekin vanhempia) pystynyt selailemaan ja lueskelemaan vain odotellessani pääsyä jumppasaliin tunnille...

Päätin sitten loppupeleissä, että voisin vakavissani harkita tilaavani jonkin lehden taas pitkästä aikaa ja ostinkin irtonumeron itseäni kiinnostavasta Fit-lehdestä, että voisin tehdä päätöksen, voisiko se mahdollisesti olla tilauksen arvoinen lehti.
Viime vuoden puolella mulle tuli mainosten mukana myös irtonumero MeNaiset Sport-lehdestä, mutta sekin jäi tuonne pöydälle odottelemaan parempaa tutustumisaikaa...
Nyt olikin sitten vihdoin ja viimein otollinen aika tutustua näihin!

Nuo lehdet ovat siis liikuntaan ja kuntoiluun keskittyviä lehtiä, mutta löytyi niistä muitakin juttuja.
MeNaiset Sport-lehdessä oli ainakin tuossa vanhassa numerossa kivan värikkäitä kuvia vaatteiden esittelyssä.

Myös kosmetiikkaakin löytyi, omaan makuuni olisi voinut olla juttuja enemmänkin.

Ruokareseptejäkään ei voi koskaan olla liikaa (ööh, niin mikä rantakunto...)!!

Fitistä löytyi sitten juttua juoksemisesta. Olen itse nuorempana tykännyt hölkkäämisestä, mutta harmittavasti mulla on vanhemmiten alkanut se sääriin ja polviin sattua (vanhuus ei näköjään tule yksin) :/. Pitäisi vielä tuohon juttuun perehtyä paremmin, saisiko siitä vinkkejä uudelleen aloittamiseen...

Mielenkiintoisia ruokajuttuja ja reseptejä löytyi myös Fitistä (wtf, kiivin, appelsiinin ja banaanin syönti kuorineen o_O ??!?).

Vaate-osasto oli Fitissä keskittynyt vain lähinnä sportti-vaatteisiin, ainakin tässä toukokuun numerossa.

Mutta kosmetiikasta löytyi juttua muutama sivu.
Ja kummassakin oli siis paljon juttuja kuntoilusta, kotijumpista ym. vastaavista, jotka itseäni kiinnostaa paljon.
Itse tosin olen tähän mennessä ottanut (niihin erittäin harvoihin) kotijumppiin vaikutteita ihan tuolta ryhmäliikunnoista ja aika paljon tuttuja liikkeitä oli näissäkin lehtien numeroissa mainittu.

Nyt olenkin vähän kahden vaiheilla, tilaanko itselleni vähäksi aikaa jomman kumman näistä vai jonkin muun enempi muotiin ja kauneuteen keskittyvämmän lehden...
Fit-lehden tilaaja-lahja kiinnostaisi erittäin paljon (Bare Minerals-setti), mutta se taisi olla joissakin muissa lehdissä myös lahjana.
Onneksi tuolta löytyy paljon lehtiä yhdestä paikkaa, ettei tarvitse erikseen alkaa googlettelemaan jokaisen lehden omille sivuille, samat tarjoukset kun on lehtien omillakin sivuilla, mitä näiden lehtien osalta katsoin.
Täytyy vaan kytätä vielä hyvää tarjousta, kun huomasin nyt, että toukokuussa oli tuon Fitin 6 numeroa hintaan 21,90e eli 6e halvemmalla, mitä tällä hetkellä eli odottelen, jos tulisi vielä tuohon hintaan tarjoukseen jossain vaiheessa.
Luetteko te paljon lehtiä, vai onko esim. blogit syrjäyttäneet teillä ne jo täysin??
Jos luette säännöllisesti jotain lehteä, niin saa suositella minulle! Itse haluaisin kyllä nyt jotain hömppälehtiäkin välillä lueskella :D.

Sitten lopuksi haluisin kysellä teiltä, että mitä tuotteita haluaisitte heinäkuiseen blogini synttäriarvontaan??? Muutaman tuotteen olen jo siihen hankkinut, mutta nyt pystyisin vielä lisääkin hankkimaan (ehkäpä jopa Turkin reissultakin) :). Pistäkäähän ehdotuksia tulemaan!!
Huomenna sitten taas "normaalia" postausta luvassa, nimittäin ensimmäinen tuote tälle kuulle vihdoin loppunut!
Miumoi <3

*En hyödy linkin klikkaamisesta mitenkään*

23 kommenttia:

  1. No,mullehan tulee jalkapallolehti =) Tietenkin..
    Lisäksi tilailen tarjouksista lyhyitä pätkiä,viimeeksi muistaakseni Glorian joka ei kyl oo yhtään mun lehti.
    Tyttärelle taitaa tulla mamman piikkiin Demi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättäen sulle se jalkapallo-lehti tosiaan tulee, en olisi ikinä uskonut, kun ethän sä siitä Zlatanistakaan tykkää yhtään ;).
      Gloria voisi olla taas itselleni yksi vakaasti harkittava vaihtoehto, jos enempi muoti-/kosmetiikkalehteä haluaisin :).
      Itse luin Demiä yleensä kirjastossa silloin joskus nuorena, se olikin silloin tosi uusi lehti!

      Poista
  2. Taidan tunnustautua syylliseksi tuohon Me naiset sport-lehteen, sain jostain tilausetuna mahdollisuuden lähettää jollekin lahjalehden ja aattelin että sua vois kiinnostaa :)

    Tilasin 6 numeroa samaa lehteä itse, mutta en oikein innostunut. Monta vuotta olen tilannut Me Naisia (normiversio), mutta nyt tämän kevään aikana on kasautunut jo monta lehteä jotka on jäänyt lukematta - ilmestymistahti kerran viikossa on vähän turhan tiheä.

    *Varjoista kuiskija*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä tapauksessa kauniit kiitokset lahjalehdestä!!
      Oli kyllä mielenkiintoinen tuttavuus mulle, joten oikein ajattelit :D.
      Voisi kyllä itsekin kokeilla joskus lyhyen pätkän tilata tuota ja katsoa, innostaisiko se mua yhtään pidemmän päälle :).
      Me Naisia tulee lueskeltua joskus jossain odottelu-auloissa yms. Turhan tiheä olisi kyllä itsellenikin tuo kerta viikkoon-tahti!

      Poista
  3. Mulle tuli vielä pari vuotta sitten Monda, kunnon matkakuumeen nostattava lehti se. Lopetin sen tilauksen kun alkoi vaan kallistumaan ja kallistumaan tilauksen hinta. Nykyään mulle sitten tulee Trendi, tullut helmikuusta saakka ja oon kyllä tähän asti tykänny. Vaikka siinä onkin aika paljon muotia ja kosmetiikkaa jotka ei niin oo mun sydäntä lähellä (joo, oon outo nainen), niin siinä on kuitenkin mielenkiintoisia kolumneja ja muita juttuja joihin sitten uppoudun pidemmäksi aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekaan koskan tuosta Mondasta kuullut!!
      Ei ehkä olisi kovin hyvä, kun tekisi mieli koko ajan matkustelemaan ja kun tietää, ettei se ole mahdollista :D.
      Trendi voisi olla mulle yksi vaihtoehto... Tosin muistelen, että siinä oli aika paljon mainossivuja verrattuna joihinkin muihin lehtiin, niin se ehkä hillitsee itseäni :).
      Ehkä jos hyvä tarjous tulee vastaan :).

      Poista
    2. Mie voin lahjottaa sulle noita vanhempia Trendejä jos haluat tutustua siihen.

      Ja onhan noi kyl aika täynnä mainoksia mutta niin taitaa olla monissa muissakin lehdissä nykyään. Toisaalta ihan ymmärrettävääkin sillä lehtien tekeminen ei oo mitään halpaa hupia, niin jos mainoksia ois vaan pari hassua, ois lehti kuluttajille huomattavasti kalliimpi.

      Poista
    3. Voin toki ottaa vastaan pari lehteä, jos raaskit niistä luopua :).
      Ja joo, toki on ymmärrettävää, että on paljon mainoksia nuissa, mutta voisi niitä juttuja olla hieman enempi sitten myös :)
      Itse kyllä ennemmin niistä jutuista maksaisin kuin mainoksista :).

      Poista
  4. Oih, arvaatkin varmaan millaisia tuotteita toivoisin arvontaan.. ;) Ja sitten toki olis ihana saada siihen myös Turkista jonkunlaista korua, siellä on JOKA PUOLELLA (siis hyvä ettei vessoissakin ole kys. myyntikojua :'---D) sellasia suojeleva silmä -koruja ihan superhalvalla. Ne on kauniita ja musta on ihanaa kun niillä on joku merkitys! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, mitähän se voisi olla... ;)
      Mutta joo, on jo tälläkin hetkellä pari odottamassa arvontaa ja oon kyllä suunnitellut ostavani jonkun lisää vielä ;D.
      Ja lupaan ostaa sulle myös tuliaisena jotain, jos vaan löydän jotain kivaa sieltä :D.

      Ahaa, enpä ole koskaan kuullutkaan tuollaisista koruista!!!
      Täytyypä pitää silmät auki noiden suhteen siis, kiitos paljon ideasta muru!

      Poista
    2. Niitä näkee siellä kyllä vaikka ois silmät kiinni.. :'--D Niiltä vaan ei VOI välttyä turkissa.. :'--D Sillon kun oltiin, niitä sai 10kpl eurolla... :D:D Sellaisia pieniä "rihkamakoruiksi" luokiteltavia tosin, mutta ihania!

      Ja aaaaw, mä koitan tossa jossain kohtaa vähän googletella ja tiedustella mitä kynsituotteita Turkista vois mahdollisesti saada.. :) <3 Mutta ei hätää! Älä ota mitään ressiä tästä. <3

      Poista
    3. No kun tällä hetkellä meillä on suunnitelmissa käydä shoppailemassa vain Terracity-ostoskeskuksessa ja sitten siinä meijän "lomakylän"/hotellin lähellä on joku pienempi keskus kuulemma, niin siellä varmaan käydään ensimmäisen tai toisena iltana. Eli en tiedä, onko siellä sitten joka nurkalla nuita :D.
      Basaareihin ei ole tarkoitus mennä nyt, mulle se voisi olla tällä kertaa liikaa kulttuurishokkia :D.
      Mutta pistä sitte viestiä, kun saat tietää, mitä kynsijuttuja siellä on, niin osaan sitte vähän tarkemmin katsella ympärille ^_^.

      Poista
  5. mulle on tullut aikoinaan me naiset sellainen pari vuotta kunnes lehti meni mielestäni huonompaan suuntaan (ei juurikaan luettavaa vaan pelkkiä mainoksia).lisäksi on tullut parikin askartelu-ja käsityö-lehteä,ne lopetin koska ei ollut aikaa niihin juuri perehtyä.tuolla ne kaapissa odottavat edelleen lukijaansa/tekijää.sitten on tullut muutamia sisustus-lehtiä joista koti&keittiö-lehden tilaus loppuu nyt elokuussa.lisäksi olen tilannut miehelle pienissä pätkissä geo-lehteä.oikeastaan elokuun jälkeen meille ei tule kuin vauva-lehti (jonka anoppi tilasi vuodeksi) ja muutama metsästys-lehti (miehelle tietysti).lisäksi kaleva tulee paperisena,senkin tilaamista oon useasti miettinyt mutta siihen on vaan niin tottunut ettei aamupala ole mitään ilman sitä.ja kun sen voi nykyään maksaa koko vuoden pompsina niin se kirpaisee vaan kerran vuodessa.sitten mulle tulee kaksi ammattiliittojen lehteä.muuten meille tulee aika vähän postia kun meillä on tuo ei mainoksia-lappu ovessa.;) tykkään kyllä lehdistä ja oonkin pikku prtkissä tilaillut eri lehtiä.pitempiä tilauksia en enää tee koska en ole vielä löytänyt lehteä josta kannattaisi maksaa kesottilauksen hinta.sunkin kannattaa tilata määräaikaisena ensin lehti ja katsoa kannattaako sitä jatkaa.välillä ostan myös kaupasta irtonumeroita jos löytyy lehtiä joissa on mielenkiintoisia juttuja.lisäksi luen lehtiä/lainaan jotka tulee äidille/anopille.oon kyllä kova lukemaan ja monesti ahminkin lehden kerralla.siksi edelleen etsinkin lehteä jossa olisi kunnolla luettavaa eikä vain mainoksia.
    ja blogi-palkinnosta..itse toivon siihen mm.vartalorasvaa ja jotain hiusten suojatuotetta.lisäksi komppaan edellistä kommenttia että tuo turkista vaikka joku nätti koru.muutama pieni kasvonaamiokin voisi olla.aattelin nyt osallistua arvontaan kun viimeksi jätin sen väliin.;)
    ja täytyy sanoa että hyvän ja asiallien postauksen sait tästä aiheesta,just sun näköisen.:) kuulosti mielenkiintoiselta tuo hedelmien syönti kuorineen (siis syökö joku OIKEASTI hedelmänsä kuorimatta??!).:D
    -R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulle ja teille on näköjään paljon tullut lehtiä :D.
      Itsekin olen huomannut, että ne ovat kyllä kivoja lukea, mutta kun ei meinaa aika riittää vuorokaudessa itsellä... Jospa tämä rytmi jotenkin helpottaisi ja mahdollisesti osaisi myös blogien lukemisesta hieman irrottautua, niin jäisi enempi aikaa muitakin juttuja lukea :).
      Suunnittelinkin, että pikkupätkissä tilaan jonkun lehden jos tilaan, vielä kun en pysty sanomaan, onko sitä aikaa sitten lukea kuinka paljon. Turhaahan niitä tilaa pöydälle pölyttymään :).

      Kiitokset arvontapalkinto-ideoista, pistin ne ylös ^_^.
      Itse asiassa ainakin yksi vartalovoide on jo tulossa siihen, kun saan varmaan sellaisen Avonin tilauksen mukana kannustuslahjana (ja kun itse täytyy rajoittaa noiden vartalovoiteiden ostoa :p).

      Ja kiitos mielipiteestä postaukseen, parhaani yritin tehdä tämän kanssa, että itseltäni saisin näyttämään :D. Oli mielenkiintoinen kokemus kyllä!
      Ja tosiaan, en tiedä kuinka moni syö hedelmiä kuorineen, mutta kuorissa on kyllä kaikkia hyviä aineita elimistölle :D.
      Itse kyllä syön esim. omenan kuorineen, joten periaatteessa pystyisin varmaan jonkun mangon tai päärynänkin syömään kuorimatta :D.
      Mutta joku banaani tai appelsiini?!??! Ei oo mun juttuni, vaikka kuinka olisi terveellistä :D.

      Poista
  6. Mulle on tullut ihan hirveesti lehtiä aikoinaan... Trendiä oon tilannut joku n. 12 (?) vuotta. Sen lisäksi tällä hetkellä taitaa tulla vaan Mondo (sitäkin oon muuten tilannut todella kauan, jo aikana, jolloin lehden nimi oli vielä Matkamedia...). On tullut myös Elleä, Gloriaa, Cosmopolitania, sisustuslehtiä, Matkalehteä, Matkaopasta, Me Naisia, nuorempana Suosikkia ja Demiä. Elle on kyllä kiva tuttavuus, suosittelen. :)

    Arvontalahjaksi joo joku Turkista tuotu kosmetiikkatuote! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein käydä kattomassa, milloin Matkamedia on muuttunut Mondoksi. 11 v. sitten. Eli oon mä sitäkin lehteä tilannut varmaan n. 12 vuotta... Apua. ;D

      Poista
    2. No oot kyllä sinäkin paljon lukenut ja tilannut lehtiä :D.
      Tuo Mondo ei oo kyllä itselleni yhtään tuttu, mutta nyt kun siitä on mainintoja tullut, niin alkoi hieman kiinnostamaan :D.
      Tosin hyvää se ei tee varmasti matkakuumeilulle :p.
      Elleä, Gloriaa ja Trendiä oon kyllä mietiskellyt myös, jos kallistunkin muoti-/kosmetiikkalehtien puolelle noiden liikuntalehtien sijaan :).
      Pohdintoja pohdintoja!

      Poista
  7. Joskus mulle tuli Soundi ja Inferno. Tilaisin edelleenkin niitä mutta ne on aika hintavia lehtiä. Sitten mulle tuli aika kauan Demi joskus yläasteaikoina :D Nyt oli sitten n. viiden vuoden tauko lehtitilauksissa kunnes jouluna sain päähäni, että haluan alkaa tilata Trendiä ja se nyt on tullut vakituisesti. Mukavaa luettavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävin lukemassa AINA kirjastossa Soundin :D. Kun mulle tuli Suosikki, niin enhän mä sit toista lehteä saanut kotiin :p.
      Mutta Soundi oli kyllä huippu lehti, varsinkin siinä vaiheessa, kun aloin kallistua enempi tuonne raskaamman musan puoleen sieltä poikabändi-ihku-daa-ajoista :D.
      Oijoi, nyt tuli niin elävästi mieleen, kun fiilistelin täpinöissäni Sentencedin "Cold White Light"-levyn arvostelua (vai olikohan peräti Laihialan haastis, jossa se kertoi enempi biiseistä) Soundista <3.

      Tuo Trendi ehkä voisi olla myös yksi vaihtoehto, mutta kun en yhtään muista, oliko siinä kuinka paljon mainoksia???

      Poista
  8. kauneus&terveys tulee mulle, kyllä siitä aina jotain luettavaa löytää. kunhan ei oo pipo liian tiukalla terveysfaktoja lukiessa (useesti niissä kyseenalaista/väärää tietoa..)

    menaiset tuli aiemmin, mutta lopetin kun rupesivat rönsyileen noitten lehtien kans että joka lajille oma lehti (häät, sport, matkaa ja mitä lie..).. meni hermo :D
    Kannattaa kyllä ostaa pari irtonumeroa ennenku tilaa lehteä, ettei rahat mee hukkaan tylsän lehden kans..

    -sonja

    p.s. Trendiä en voi sietää ku joka toinen sivu mainosta, eikä siinä oikeestaan edes ole mitään luettavaa. Muotikuvia kyllä, jos ne kiinnostaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, noita lehtiä ei kyllä kannata liian vakavalla mielellä loppupeleissä lukea, hömppänä kun ottaa niin hyvin menee :D.
      Ai tuota MeNaisia on tullut noin montaa eri versiota :o !!
      Mä ku luulin, että tuo sport oli ainoa :D!

      Mutta joo, tarkoitus ois tosiaan tuollainen lyhyt aikainen tilaus tehdä jossain vaiheessa, kun tulee vastaan tarpeeksi hyvä tarjous jostain kiinnostavasta lehdestä :).

      No tuo mielikuva mulla on kyllä Trendistä jäänyt, että siinä taisi ola aika paljon mainoksia! Joten se ei sitten varmaan ole ihan mun lehti loppupeleissä, vaikka välillä toki on mukava muotikuviakin katsella :).

      Poista
  9. Työkaveri oli tuonu kahvihuoneeseen pari Gloriaa. En oikein ymmärtäny miks se on niin kallis lehti, vähintään joka toinen sivu oli mainos. Muutama meikkijuttu ja muotikuvia seassa, se muotikin oli, noh, muotia :P
    Ittiä on pitkään kiinnostanu tuo Tieteen kuvalehti. Tuppaa vaan oleen vähä kallis.. Vaan nythän tuohon tilauksen kylkiäisenä saisi oikein veitsisetin! :D

    -MN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kyllä pidin Gloriasta, kun aikanaan sain näytenumeron siitä :). Mutta kyllä ne monet mainokset kieltämättä ärsyttää välillä, ihan samalla lailla kuin tv-mainoksetkin :D.
      Ai niin joo, tuo Tieteen kuvalehti on ollut joskus myös mun haaveena, toinen mitä paljon kävin aina kirjastossa lukemassa oli Tiede-lehti, se on tosin hitusen enempi popularisoitua tiedettä kuin tuossa Tieteen kuvalehdessä :).
      Harmi, ettei noissa ole tilaaja-lahjana mitään kosmetiikkaa :D.

      Poista

Suositut tekstit