sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Kosmetiikkapurkkien säilytyskaaos ja Kalentereiden 10.luukut

En sitten saanutkaan tälle päivää loppunutta purkkia esittelyyn, niin päätin vihdoin viimeistellä kuvat tämän hetken säilytysratkaisuista :). Varoitan heti, että tästä tulee nyt postaus, joka on pidempi kuin nälkävuosi :D!
Tämä koko säilytyshomma tuntuu elävän edelleen koko ajan, enkä vieläkään tiedä, miten järjestäisin purkit järkevästi, tilaa on nyt ehkä liikaakin ja oma ongelmansa on vielä ravata rappusia ylä- ja alakerran väliä (puhumattakaan sitten, kun kellari joskus ensi vuoden aikana ehkä valmistuu...) :D. Eli ottaisin teiltä enemmän kuin ilomielin ideoita ja vinkkejä vastaan, miten järjestäisin nuo purkit helpoiten tällä hetkellä!

Ensin pari kuvaa lokakuulta, kun muutettiin tavarat sisään ja piti saada purkit ja pullot vain johonkin.
Tässä on alakerran kylppärin lavuaari; oikealla 4 laatikkoa, keskellä 2 hyllyn kaappi, jossa on vessan pesuun tarkoitetut myrkyt ja oikealla kapea kaappi, jossa 2 hyllyä ja jonne laitoin jalkakypy-tarvikkeet ja karvanpoisto-tarvikkeet (en ottanut siitä nyt kuvaa).
Tämä on todella epäkäytännöllinen, kun syvyyttä löytyy 50-60cm eli en voi noihin kaappeihin laittaa paljoa tavaraa, kun en sitten yllä niihin kunnolla... Samoin meikkaaminen on tässä tosi hankalaa, kun joudun lähes makaamaan lavuaarin päällä nähdäkseni meikata ilman laseja :/.

Tässä tämän päivän kuva.
Monesti siirrynkin sitten luomari-palettien ja noiden siveltimien kanssa meikkaamaan silmät erilliseen pikkuvessaan, jossa on peili lähempänä, mutta siellä ei viitsi naamaa sitten meikata, kun ei pysty kunnolla pesemään käsiä... Bidee-suihku siellä nimittäin falskaa vettä, kun lavuaarin hanaa pitää päällä -.-
On siis hivenen haastava tilanne tällä hetkellä :D.
Mutta onneksi muuton aikana löysin varastosta nuo purkit siveltimille, niin ne on sentään helposti esillä ja hyvä roudata minne tarvitseekin :p.

Tässä sitten tältä päivältä kuvaa noista kylppärin laatikoiden sisällöstä.
Koska mulla ei vielä ole omaan huoneeseen meikkauspöytää, niin päätin suurimman osan meikeistä siirtää tuonne alakerran kylppäriin.
Ylimmästä laatikosta löytyy kaikki poskipunat, korostuspuuterit ja varjostuspuuterit. Lisäksi siinä on ne mun vakkarit voidemaiset luomivärikynät ja arkikäytössä oleva huulipuna ja -kiilto.
Toisesta laatikosta löytyy kaikki pohjameikki-tuotteet eli meikkivoiteet, puuterit, peitevoiteet ja pohjustusvoiteet. Lisäksi laitoin myös kulmatuotteet sinne.
Kolmannesta laatikosta löytyy sitten isoimmat luomiväripaletit eli lähinnä UD-, CP-, TF- ja Natasha Denona -paletit sekä se mun 168-paletti :). Pienemmät paletit mahtui vielä osin yläkertaan Palaset-laatikostoihin, kun nuo ekan laatikon tuotteet siirtyi niistä pois.
Alimmasta laatikosta löytyy sitten vähän sekalaista härpäkettä; meikkisienet, teroittimet, matkakokoiset minisiveltimet, hiustarvikkeita ym.
Mietin tässä tosin, pitäisikö nuo isot luomiväripaletit siirtää tuohon ja kolmanteen laatikkoon sitten ne pienet paletit, mono-värit, kynät ym. yläkerrasta... En sitten tiedä, minne laittaisin nuo sekalaiset härpäkkeet... Ehdotuksia??

Tässä on sitten muuton ajalta taas kuva.
Lavuaaria vastapäätä on 2 isoa kaappia, joista toiseen laitettiin pyyhkeet ja wc- ja talouspaperisäkit ja tämä toinen on mun kosmetiikoille.
Silloin muuttaessa survoin tosiaan lähes kaikki purkit tänne :D.
Tässäkin kaapissa on se suuri ongelma, että tämä on myös helkkarin syvä (ainakin sen 50cm) eli varsinkaan tuon ylimmän hyllyn perälle en yllä ilman korkeaa jakkaraa :/. Toinen huono puoli on sitten tuo hyllyjen vähäinen määrä eli kun tykkään jakaa tuotteet omiin ryhmiin, niin nyt se ei oikein onnistu...

Tässä samainen kaappi tänään, vähän siistimpänä.
Olen jättänyt sinne siis nesteshampoot ja hoidot, hiustenmuotoilu-tuotteet ja hiuksiin jätettävät aineet, parit käytössä olevaa kroppa- ja jalkavoiteet, hajuvedet, kasvopesuaineet, -naamiot ja -kuorinnat, muutaman suihkugeelin vaihdeltavaksi, parit kuorinnat ja lisäksi siirsin jäljellä olevat kuivashampoot tuolta sinisestä laukusta esille, että voin niitä sitten vaihdella.
Tosiaan harmittaa hyllyjen vähyys ja tuo kaapin syvyys, kun ei voi hyödyntää koko tilaa täysin. Lisäksi en viitsi noita yläkertaankaan viedä säilytykseen, kun en tiedä, mitä haluan seuraavana päivänä käyttää :D.

Tuon ongelman aiheuttaa tosiaan suureksi osaksi tämä eli nykyinen mini-suihkunurkkaus, jonne ei mahdu ne entiset maassa olleet kulmakorit, joissa pidin kaikkia kasvonaamioita ja kuorintoja, shampoita ja hoitoaineita, useampia suihkugeelejä jne...
Nyt tuolla suihkussa on vain tuollainen köpönen hylly, josta tavarat lentää lattialle koko ajan, kun hyllyt viettää alaspäin vähäisestäkin painosta ja kun aina myös kädet tökkii hyllyjä -.-
Ei auta muu kuin malttaa odottaa, että kellarin sauna- ja kylppäritilat valmistuu, niin sinne saa kaikki mahtumaan paremmin!
Suihku jää myös tähän keskikerrokseen, mutta sen paikka siirtyy tuosta ja siihen ei todellakaan tule tuollaista minisuihkukaappia, jossa ei mahdu edes kääntymään :p. Huomaa, että on tottunut liian hyvälle edellisessä asunnossa, siellä oli suihkuverho ja tilaa tuplasti enemmän suihkun puolella, vaikka ne 2 koriakin oli nurkassa :D.
Tuon suihkukaapin oikealla puolella on pönttö ja sen vieressä tuo ylhäällä esitelty lavuaari-kaapisto. Vasemmalla puolella on sitten kissojen nurkkaus (=hiekkalaatikko) ja ovi menee olkkariin. Rempan jälkeen me suljetaan se ovi ja siihen kohtaan tulee suihku. Tuon suihkunurkan kohdalle tulee uusi lavuaarikaapisto-systeemi, sitten ovi eteiseen ja toiselle seinustalle jotain kaapistoa, pesukone ja pönttö. Tuosta lavuaari-kuvasta näettekin vähän, että siinä ikkuna on ikkuna myös :D. Harmittavasti siihen seinälle ei siis saa oikein mitään järkevää silytysratkaisua.

No sitten ne ylimääräiset kroppavoiteet, suihkugeelit, kuorinnat, käsisaippuat ja kesätuotteet siirtyivät työhuoneeseen tuttuun paikkaan eli kaappiin, joka oli vanhassa asunnossa makkarissa.
Tännekin mahtuisi vielä jotain, mutta haluan tosiaan jaotella nuo selkeästi omiksi "ryhmikseen", niin saavat olla nyt noin toistaiseksi!
Ja remontin edetessä saan omaan huoneeseen aikanaan vielä pienen vaatehuoneen (kun laajennetaan nykyiset "ullakkotilat" käyttöön), niin enköhän kaikki purkit saa sitten sinne mun omaan huoneeseen :).

Viimeisenä viimein pieni yleissilmäys omaan valtakuntaani :D. Eli tässä on mun huone <3.
Oon kuvan ottanut oven (joka vasemmalla) viereisestä nurkasta eli tuon oikean puoleisen pienen vitriinikaapiston viereinen koko seinä (ehkä noin 2-2½m leveä) on tyhjänä, siihen menisi hyvin vielä jotain pientä säilytysratkaisua, mutta siitäkin hävitetään seinä sitten aikanaan ja otetaan ullakkotila käyttöön. Toki viistokatto tuo sitten omat haasteensa eteen, mutta täytyy katsoa sitä sitten ajan kanssa.
Tuolin selkänojan takana on talon toinen piippu eli leveämpää tuosta huoneesta ei saa :p. En tiedä vielä, laitetaanko tuonne lämmitystä varten sitten lisäksi pieni puukamiina.
Tuon nurkkakaapin vierestä menee ullakkotilaan 30-40cm leveä ovi :D. Tuoltakin puolelta siis seinä lähtee ja sinne tulee se pieni vaatehuoneen tapainen ja katsotaan sitten, mitä muuta sinne mahtuu...
Mutta niin, tuon nurkassa olevan arkistokaapiston ylin ja keskimmäinen "hylly" ovat tyhjiä (alimpaan olen laittanut mun kaikki Avonin kuvastot 2008 vuodesta lähtien :D), kun en vain ole vielä keksinyt järkevää lajittelua... Ehkä ne vessassa olevat meikkilaukut voisi toki tuonne laittaa tai jopa ottaa purkit niistä laukuista kokonaan pois.
Veljeltäni saatu tv-taso on nyt toistaiseksi tuossa tekemässä kuvauspöydän paikkaa, se varmaan aikanaan sitten siirtyy viereen aulatilaan.
Veljeltäni ostin myös tuon pienen vitriinikaapin, sinne olen peräti saanut käsivoiteet ja kasvovoiteet lajiteltua, edistystä :D. Nuo ylemmät hyllyt vaan ovat tosi matalia, etten tiedä, mitä niihin laittaisin...

Eli tilaa olisi nyt kuitenkin, mutta tällä hetkellä melko huonosti sijoiteltuina :p. Sitten kun ei oikein vielä viitsisi ostaa mitään säilytysjuttuja, ennen kuin remontti on tehty, jonka jälkeen näkee kunnolla tilat ja mitä mihinkin mahtuu... Niin ja yläkertaankin on tulossa vielä pikkuvessa myös eli sinnekin mahtuu joku pieni kaapisto (toki katto rajoittaa sielläkin) :D. Tämä yläkerta tosin remontoidaan vasta vuosien päästä, eli siihen nyt menee vielä aikaa.

Pääsikö kukaan tänne asti?! :D
Nyt pitäisi vielä luukut lopuksi esitellä :).
Rituals... luukusta tuli tänään jälleen tuikkukynttilä. Nyt olen aika varma, että myös 17. ja 24.luukuista tulee tuikkukynttilät adventtien kunniaksi :p.
Vaikka kynttilöistä pidänkin ja nämä on kivan tuoksuisia, niin olisin kyllä ennemmin ottanut kokeiluun jonkin tuotteen näiden kynttilöiden sijaan...

elevenistä sai paperin sisältä penkoa esiin tämän 5ml minikokoisen Akademikliniken Pure Glow Oil kasvoöljyn (hinta elevenillä 168,10e/30ml).
Mietin hetken, että onko tämä mikä öljy ja joo, aika pieni on, mutta kun katsoin tuon hinnan, niin hieman järkytyin; tämä 5ml maksaisi tuolla hintasuhteella 28e :O !!
Kasvoöljyt ja -seerumit ovat aina tervetulleita testiin ja tämänkin kyllä ilomielin käytän, mutta saa kyllä nuorentaa kasvoja sen 20 vuotta ja tehdä 10 muuta asiaa, että olisi varaa ostaa tämä täysikokoisena :D. Tai noh, nyt työttömänä ollessa ei olisi varaa ostaa siitäkään huolimatta :p. Katsotaan, kuinka riittoisa tapaus tämä 5ml pullo on!

Tällaista siis tällä erää!
Jos jaksoitte lukea tänne loppuun asti, niin ottaisin tosiaan ideoita vastaan säilytysten suhteen! Oon itse nyt niin sokeutunut näille, etten nyt vaan osaa järjestää tätä kaaosta mitenkään päin järkevästi tällä hetkellä :D.
Mutta katsotaan, tulisiko huomenna viimein seuraava loppunut esittelyyn, kun olisi suihkupäivä tänään :D.
Miumoi <3

6 kommenttia:

 1. Onpas ahtaan näköinen suihku! Itse tuossa mietin, että omassa kylppärissä on ollut kylpyamme joskus, niin on kyllä tässäkin ollut silloin todella ahdasta. Onneksi ammeet ei taida kovin suuressa huudossa enää olla ja rempan yhteydessä ne yleensä otetaan pois :D

  Miun suihkuun ei sopisi tuollaista nurkkatelinettä, siinä tulisi myös se vaara, että ne tipahtaisi ja rajoittaisi omaa heilumista :'D Miulla on vaan suihkun omat telineet molemmilla puolin, sopii juuri shampoo ja hoitoaine sekä toiselle puolen juuri kaksi Lushin pientä suihkugeeliä, sen takia siirränkin aina toisiin pulloihin, niin sopii useampi :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se ihan älyttömän iso tila ollut entisessäkään asunnossa käydä suihkussa, mutta silti siellä pystyi käymään 2 kerralla! Tässä nykyisessä ei puhettakaan, että voisi Mr.Insinöörin kanssa käydä yhtä aikaa :/.

   Heh, mä haaveilen kellariin sauna- ja kylppäritilojen yhteyteen ammetta ja sinne se kyllä mielestäni mahtuisi todella kivasti, muuten se suihkutila jäisi todella avaraksi, niin sama sitten hyödyntää tila ^_^. Ihana sitten aina välillä käydä kylpemässä ja ostaa Lushilta ihania kylpypommeja <3.
   Tuohon nykyiseen kylppäriin sitten tosiaan jäisi suihku ja sitten lisäksi pesukone ja pyykkitilaa :).

   Tuo nurkkateline oli tuolla ennestään, niin säästettiin se, kun ne meidän korisysteemit ei olisi leveydeltään tuonne mahtuneet. Pakko oli purkeille jotain hyllyä jättää, kun suihkun ohessa ei ollut telineitä, pari purkkia menee tuohon hanan päälle :/.
   Odotan kyllä, että saadaan kellarin pesutilat valmiiksi!

   Poista
 2. On teillä siellä nyt tilaa ainakin. :) Ite laittaisin niihin syviin kaappeihin varmaan jonkunlaiset laatikot, että ylettyy niihin perälläoleviinkin purtiloihin. Meillä sama "vika" keittiön alakaapeissa. Ja tollasen suihkun kulmahyllyn kans mulla meni hermot juurikin kun purkit tippui siitä järjestäin aina. :p
  Tulevat rempat kuulostaa vähän hermojaraastavilta.. :D
  Onkos kisut ottaneet uuden kodin omakseen? ^.^
  -meliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tilaa löytyy nyt kyllä liikaakin :D.
   Hmmm... Mulla kyl olisi tyhjänä 2 Ikean syvempää kankaista "laatikkoa", voisi melkein kokeilla miten ne asettuu tuonne kylppärin kaappiin...
   Mä kylläkin tykkään ihan konkreettisesti nähdä purkit suoraan hyllyllä, niin siihen nuo laatikot on vähän plääh :D. Mutta pitää ehdottomasti kokeilla ja järjestellä nuita!

   En nyt tiedä hermoja raastavasta, toistaiseksi on kyllä kellarin kanssa sujunut ihan jees, toki aikaahan tuo vie, kun itse pitää tehdä mahdollimman paljon :D. Onneksi pystyy tosiaan kerros kerrallaan remppaamaan ajan kanssa ja aina yksi kerros vähintään pysyy asuinkelpoisena! Toki keittiöremppa kylläkin jännittää hieman, miten syömiset ja ruuanlaitot hoituu, mutta onneksi miehen kaverilta saa vinkkejä, kun hän on omaan samanlaiseen taloon samanlaisen rempan tehnyt :D.

   Kissat ovat olleet ihan jees, kyllähän ne toki seinien ja lattian poraamisen ja hakkaamisen ääniä ovat ihmetelleet, mutta muuten ei ole ollut varsinkaan Neffin kanssa ongelmia.
   Siiri taas ei osaa enää itse kulkea yläkertaan ja yleensäkään rappusissa... Se ei ole saanut kesäkuun jälkeen kohtauksia (ainakaan meidän nähden), mutta tilalle on tullut ympyrän pyöriminen, joka on välillä aika huolestuttavankin näköistä :(... Se ei osannut alkaa yläkerrassa "tutkimaan paikkoja", kun sinne kannettiin, vaan alkoi tuota rinkiä kiertämään vain kauheaa vauhtia paikallaan :(. Täytyy ell:ltä kysyä tuosta, kun käytetään kotrolliverikokeissa, että voisiko lääkitystä kokeilla vielä säätää ym.. Vaan kyllähän tuo jo vanhuuden höperyyttäkin taitaa osaltaan olla :(.
   Siirin kanssa mennään siis päivä kerrallaan...

   Poista
 3. Pienellä rahalla saisit alakerran korkeasta kaapista toimivamman, jos hakisit muutaman hyllylevyn ja kannattimet vaikkapa Ikeasta tai bauhausista! Ehkä laittaisin myös jonkin korisysteemin syviin kaappeihin tai säilöisin takana esimerkiksi tyhjiä meikkipusseja yms. Siirtäisin kaikki meikit laatikoihin ja sälälaatikon kamat vaikkapa korissa korkeaan kaappiin :) mutta hyvin on on kyllä tilaa! Meillä myös sama positiivinen ongelma; kaks kerrosta, kolme vessaa ja kodinhoitohuoneen kaapit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis hyllyjen lisäys varmasti onnistuisi, mutta en taida noihin kaappeihin enää isommin panostaa, ehkä tosiaan jotain laatikoita/koreja voisi kokeilla tässä odotteluaikana, kun kellari valmistuu ^_^.
   Mun meikkipussit on jo kaikki (noita 2 sälälaatikon pussia lukuunottamatta) tuossa entisessä makkarin kaapissa :D. Sielläkin kun on hieman enemmän tilaa nyt :D.
   Pitää tosiaan noita meikkejä katsoa, miten ne saisi mahtumaan noihin laatikoihin siksi aikaa, kunnes saisi sen meikkauspöydän.
   Tuo alin laatikko kun on vähän rikki, kun toisella puolella ei ole tuota metallista juttua (eli paletit luiskahtaa helposti sivusta pois laatikosta). Eli pitäisi saada nuo raot tukittua jotenkin, jos paletit laittaa noiden sälätavaroiden tilalle :D.

   Vaan eiköhän nuo tyhjät tilat ala hiljalleen täyttyä, pitäisi ihan kunnolla paneutua miettimään tätä asiaa, kun nyt vaan oon aina silloin tällöin jonkin muun jutun ohessa pohdiskellut :D.

   Heh, miten voikin olla, että tilaa on melkein liikaa :D.

   Poista

Suositut tekstit