perjantai 22. kesäkuuta 2012

Polttareiden kuvasaldoa

Tässäpä tulisi juhannuksen kunniaksi taas kuvia, nyt sieltä ystäväni viime lauantain polttareista :).

Päivä alkoi aamulla aamiaispiknikillä Lasaretinsaaressa :).

Sulhasen siskot toivat morsiamen paikalle ja huijasivat hieman kävelyn aikana :D. Piti ottaa pyöräkypärä ja kompassi mukaan (kompassia ei löytynyt) ja tuossa piti vähän ryömiä ja väistellä "esineitä".

Piknik-aamiainen oli nyyttäri-periaatteella. Oli mehua, kahvia, teetä, tuplasuklaa-muffinsseja, croisantteja, vettä siideripullossa...

Kana-, kasvis- ja jauhelihawrappejä, ananasta, hunajamelonia...

Ja suklaata Nelituuliasta, jonka minä toin :).

Syödessämme morsian sai sitten tehtäväksi arvailla mitä tavaroita kukakin oli tuonut ja mitä muistoja niihin kyseisen henkilön kanssa liittyy :).

Koristelimme myös tämän hienon essun ja patakinttaan morsiammelle, jossa hänen piti loppupäivä kulkea. Tämä liittyi oleellisesti loppuillan ohjelmaan ;).

Aamiaiselta suunnattiin sitten Zeppeliiniin, jossa morsian sai seuraavan tehtävänsä. Hänelle annettiin 10e + pullopantti 20snt, joilla hänen piti ostaa 3 tavaraa, jotka auttavat avioliitossa.
Tämä olikin todella helppo tehtävä, sillä tavaroita löytyi 5 kpl ja rahaakin jäi yli 5snt :D.
Tuoksukynttilät ja alushousut tunnelmaa luomaan esim. hääyöksi ja kun tästä jotain seurauksia tulee, niin on hyvä olla vauvan nuttu valmiina ;). Piirakkakaulimella on hyvä pitää jöötä tai sitten tehdä niitä karjalanpiirakoita ja kun kaikki toivo on menetetty, niin on hyvä olla olemassa miehenkorvike esim. tiukkojen purkin kansien avaamiseen :).

Sitten olikin lounaan aika ja suuntasimme Arnold'sille syömään herkulliset Bagelsit limsalla ja tietysti donitseilla :).

Zeppeliinistä lähdettiin sitten takaisin keskustaan ja mentiin hetkeksi Café Kulumaan yksille ja sen jälkeen siirryttiin loppupaikkaamme, joka oli Ravintola Istanbul.
Joimme alkumaljat ja ravintolan historian esittelyn jälkeen meillä alkoi 3 tuntia kestävä kokkiteatteri, jolloin valmistelimme meidän illallista ja opimme paljon mm. ruuanlaitosta ja lihan käsittelystä, toki myös turkkilaisesta ruokakulttuurista.

Saimme myös erilaisia maistiaisia siinä tekemisen ohessa; punasipulisalaattia, hiillostettuja valkosipulinkynsiä, AITOA kebabia (en pysty varmaan enää känkkylöiden kebabia syömään, kun olen tuota oikeaa herkkua maistanut...), naudan poskea (voi luoja, että osasi olla suussasulavan herkullista!!) ja kanan reisipaloja. Kuvassa näkyvä leipä maustevoilla oli myös taivaallista!

Ruuanlaiton jälkeen siirryimme sitten kabinetti-tiloihin, jossa saunottiin ja pidettiin morsiamelle vielä sulhasta koskeva tietovisa. Tehtiin morsiamelle sitten manikyyri ja myöskin meikattiin. Sitten alettiin syömään, jälleen :D.

Alkupalana oli Sigara Börek-nimisiä filo-taikinasta tehtyjä feta-persilja-täytteisiä piirakoita/rullia. Lautasia oli 3kpl.

Pääruokana oli sitten Karitsan sisäfileetä (40e/kg...) hunajaisella punaviinikastikkeella ja pariloiduilla kasviksilla.
Näitä lautasia oli myös 3kpl pöydässä.
Ja jälkiruokana oli Ananasuunijäätelöä. Näitä oli pöydässä 4 kpl ja syöjiä oli 9...
Ruuat olivat aivan taivaallisia ja nyt tajuan, miksi tämä on arvostettu ja myöskin kallis ravintola.
Voin kyllä sanoa, että tuo elämysilta ja ruoka oli joka ikisen euron arvoinen, enkä yhtään kadu, että osallistuin näihin polttareihin. Oli todella tyylikkäät ja mukavat ja todellakin elämys myös muille kuin vain morsiamelle!

Itse en tosiaan jaksanut enää baariin, mikä harmitti hieman, kun saunominen ja ruoka saivat täysin väsyneeksi, varsinkin kun oli se Köpiksen matkakin alla ja univelat päällä.
Mutta päällimmäiseksi jäi mieleen, että tämän tyyliset polttareiden pitäisi olla! Ei tietenkään kalliit, mutta siis ihan vaan mukavaa yhdessä oloa tärkeiden ihmisten kanssa eikä varsinkaan mitään morsiamen nolaamisia, itse en ole niitä nolaamisjuttuja koskaan ymmärtänyt, mistä olen joskus lukenut...
Onko teillä ollut kokemusta polttareista, omista tai ystävien?? Itselleni nämä olivat ensimmäiset :).

Mutta nyt toivotan hyvää illan jatkoa! Lähden jatkamaan torkkumista ja nauhoitusten katsomista :). Kivan rento päivä kyllä ollut, vaikkakaan en saanut nukkua klo 7 pidempään (kissat...). Ja ilostuttaa tieto, että vielä pari tällaista päivää edessä \o/. Onneksi ei flunssan oireita tällä hetkellä pahemmin tunnu, täytyy toivoa ettei tulekaan!
Miumoi <3

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan mahtavilta polttareilta!! Vau. :) Itelläkin kesällä ekat edessä, järjestävältä tyypiltä tuli viestiä että huvipuistoon mennään ja tuleva morsian puetaan prinsessaksi... Mielestäni kuulosti aika.. Tylsältä. :D Nyt ainakin kun tän kirjotuksen luin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älähän nyt, huvipuistokin kuulostaa tosi kivalta (jos vain uskaltaa laitteisiin mennä ;D).
      Tekö ette tehneet niin, että porukalla olisitte suunnitelleet polttarit?
      Meillä oli niin, että kaasoilla toki oli päävastuu, mutta ideointiin sai osallistua kaikki, jotka polttareihin olivat tulossa :).

      Poista
    2. Luulin kanssa että porukalla suunniteltaisiin mutta tulikin yhtäkkiä viestiä että näin on näppylät ja that's it. :D Mä en oikein lämpene huvipuistolle enkä pysty laitteissa riekkumaan, oon vakavasti miettiny että menisin vasta iltaosuuteen... Saattaa tulla joku tosi tärkeä meno siihen päiväsajalle justiinsa. ;) Ei siis ole kyse mistään kovin läheisestä ystävästä. :D

      Poista
    3. No onpa harmi tuo, ettei kaikki päässyt suunnittelemaan yhdessä :/.
      Mutta tosiaan menee vaikka illalla sitten tervehtimään, varsinkin jos ei kovin läheinen ystävä ole :).

      Poista

Suositut tekstit