sunnuntai 4. elokuuta 2013

Qstock 2013: Lauantai

Ollaan vihdoin kotona mökiltä ja tällä hetkellä tuntuu, että tarvitsisin lomaltapaluu loman... Ei saanut nukkua kunnolla kissojen ja kropalle huonon sängyn takia, kroppa meinaa olla kokonaan jumissa :(.
Mutta sainpahan yhden kirjan luettua loppuun asti ja toista hyvin eteenpäin, jotain sentään onnistunut :p.
Mutta tässäpä tulisi nyt Qstockin lauantai-päivän kuvia bändeistä, kun ei ole vielä loppujia esiteltäväksi!

Eli lauantaina oltiinkin Kuusisaaressa jo ennen puolta kahtatoista, kun jonoa ei ollutkaan juuri yhtään. Ostettiinkin sitten lakuja ja suunnattiin Rantalavan anniskelualueelle hetkeksi istumaan, ettei jalat ole heti alusta alkaen tulessa :).

Klo 12 alkoikin sitten soittamaan Jonne Aaron!
Ja olin kyllä heti ihan fiiliksissä, vaikka olikin jännä kuulla suomenkielistä tuotantoa Negativea kuunnelleena ja fanittaneena :).

Mutta olihan Jonne kyllä tosi suloinen ja symppis <3. Sellaisen kuvan toki olin jo Vain Elämää-sarjaa katsoneenakin saanut, mutta kiva oli nähdä se myös näin livenäkin. Omien biisiensä lisäksi lauloi myös kaikki Vain Elämää-biisien versiot Cheekin biisiä lukuunottamatta, joka hieman yllätti. Salaa toivoin, että olisivat sen yhdessä laulaneet, kun Cheekilläkin oli lauantaina tuolla keikka, mutta sitä ei valitettavasti tapahtunut :/.

Mutta sain sitten kyyneleitä nieleskellä heti tuolloin aamupäivällä aluksi, kun Jonne lauloi muun muassa tämän biisin... Veti kyllä kappaleen niin tunteella, että huhhuh... Ja jos en ihan väärin nähnyt ja luullut, niin taisi Jonnekin kyyneleitä pyyhkiä kasvoiltaan pyyhkeellä tämän kappaleen jälkeen (tukahduttavalla kuumuudella ei tietenkään ollut asian kanssa mitään tekemistä...).

Jonnen keikan loputtua siirryttiin sitten Rytmiranta-lavan puolelle, jossa Petri Nygård oli jo aloittanut oman keikkansa.
Jaksettiin Mr.Insinöörin kanssa kuunnella 2 biisiä sitä v*tun hokemista ja sitten päätettiin lähteä jonottamaan sekä vessaan että vesipisteelle, se kun tuntui huomattavasti hyödyllisemmältä kuin kuunnella tuota :p.
Törmäsin sitten vesipisteellä myös entiseen opiskelukaveriini, Warjottareen ja vaihdettiin siinä muutama sananen, ennen kuin siirryin vessojen puolelle. Ensimmäinen tuttu siis bongattu :D.
Sitten päätettiin mennä juomaan yhdet juomat Kooma-lavan vieressä olevalle katetulle anniskelualueelle, kun siellä oli varjo ja penkkejä paljon vapaana. Piti käyttää tilanne hyödyksi, kun seuraava pakollinen bändi oli vasta 3 aikaan Cheek, niin saatiin jalkojakin lepuuttaa rauhassa :).

Ja hyvissä ajoin siirryttiin sitten päälavalle ja taas päästiin kivoille paikoille, että kuviakin sain otettua :).

Cheekille tuli pieni yllätys lavalla, kun Jukka Poika rynnisti sinne Jossu-biisin aikaan :D. Siinä ne sen yhdessä sitten lauloivat ja Jare ei ensin meinannut uskoa tuota :p.
Harmi, ettei tässäkään toteutunut mun toive Jonnen & Cheekin yhteisestä biisistä :p.

Tää oli niin hauska kuva omalla tavallaan, että oli pakko vielä tämäkin laittaa :D. Tajusin tämän vasta kotona kuvia läpi käydessäni, että jaa, Jare näköjään katteli myös kelloa, että millon keikka voisi vihdoin loppua ;D.

Cheekin jälkeen päätettiin mennä jälleen Ranta-lavalle, kun Mokoma oli siellä keikan aloittanut, mutta porukkaa oli sinne kertynyt jo sen verran, että päätettiin vain jäädä nurmikolle istumaan ja kuuntelemaan sitä. Cheekin keikan lopussa vaan alkoi uhkaavasti ukkospilviä kertyä taivaalle ja muutama tippa vettä tulikin. Ei kuitenkaan alkanut kaatamalla satamaan :).
Sitten taas suunnattiin hyvissä ajoin Päälavalle ja kohdattiin seuraava tuttumme, Mr.Insinöörin kaverin tyttöystävä, jonka kanssa juteltiin sen muutaman minuutin, kunnes...

...Jukka Poika aloitti oman keikkansa Sound Explosion Bandin kanssa!

Vaikken sinänsä mikään Jukka Poika-fani olekaan, niin kyllähän sillä on vaan niin sopivan kesäisen letkeää musaa, joka sopii kuin nenä päähän festareille ja saa hyvälle tuulelle :).
Tämän jälkeen päätettiin, että nyt on pakko saada ruokaa, joten jätettiin Disco Ensemble katsomatta, vaikka olisi ollut sekin mukava nähdä livenä. Nälkä voitti kuitenkin!
Ruokakojut oli kyllä mielestäni tänä vuonna sijoitettu vähän huonoon paikkaan, siihen Oulu-lavan ja Kooma-lavan väliselle alueelle... Oli hieman tympeää jonottaa ruokaa siinä, kun koko ajan jostakin suunnasta ihmisiä käveli lavalta toiselle... Viime vuonna ruokakojut olivat siinä parkkipaikalla, missä nyt oli isompi "WC-maailma" ja vesipiste. En tiedä miten tuon voisi järjestää paremmin, kun oli toisaalta ihan hyvä, että vessat ja vesipiste oli siinä missä oli, mutta kyllä ne ruokakojut olisi parempi olla jossain eri paikassa kuin "valtaväylällä".
Noh, itse otin kiinalaista (kanaa nuudeleilla 9e) ja Mr.Insinööri otti 8e makkaraperunat. Kallistahan ruoka tuolla on, mutta oma annokseni oli ainakin kohtuu iso ja sainkin vatsani hyvin täyteen, että jaksoin loppuillan :).

Ruokailun jälkeen olikin hyvä sitten pyöriä jälleen päälavalle katsomaan Amorphista.
Suunniteltiin, että katsotaan sitä jonkin aikaa ja loppuaika mennään katsomaan Rytmirannalle Inner Circleä, mutta yllättäen jämähdettiin tapittamaan Amorphis loppuun asti :D.

Tukat heilui melkein koko bändillä :D.
Pidin kyllä tosi paljon tästä festarikeikasta, pari vuotta takaperin petyin hieman heidän keikkaansa Teatrialla... Syynä saattaa tosin olla se, etten ole ehtinyt tarpeeksi perehtyä ja syventyä heidän musiikkiinsa hittejä lukuunottamatta, niin en sitten heidän keikallaan biisejä oikein tunnistanut. Festareilla kun bändit taas soittavat yleensä ne tunnetuimmat "hittinsä", niin sen takia ehkä tuntui nyt keikka "paremmalta" :).
Pari levyä löytyy hyllystä (Far From The Sun sekä Skyforger), mutta en ole ehtinyt niitä vielä kertaakaan ajatuksen kanssa kuunnella :(. Far from the Sun-levyn oon joskus nuorempana lainannut kirjastosta ja kuunnellut, jonka takia levyn sitten ostinkin, kun tarjouksesta sen löysin alle 5e.
Itselläni on tapana yleensä kuunnella todella tarkkaan levyt ja samalla lukea sanoitukset levyn lehdestä (jos sanoitukset on sinne laitettu), näin pääsen kunnolla biisien sisään heti alusta asti... Jotenkin en pelkästään kuuntelemalla "ymmärrä" sanoja, vaan mun täytyy myös "nähdä" ne :).
Joo, tulipas tästä taas selostus, joten mennäänpäs eteenpäin!!

Amorphiksen jälkeen lähdettiin taas Rantalavalle tarkoituksena kuunnella Haloo Helsinki!:ä, mutta porukkaa oli taas niin paljon, että jäätiin jälleen nurmelle sinne taakse istumaan ja jalkoja lepuuttamaan, kun loppuilta tulisi seistyä tiiviisti sitten Päälavan edessä.
En tajua, miksi ei loppupeleissä jääty sinne päälavan läheiselle nurtsille, kun ei hirveän kauaa kuitenkaan ehditty istuskella, kun lähdettiin takaisin sinne Päälavalle :D.
Seuraavaksi oli sitten nimittäin Mr.Insinöörille katsottavaa:

Joka oli Eppu Normaali!
Näidenkin biisejä olen saanut kuunnella "muutamaan" otteeseen tässä vuosien aikana, niin aika hyvin pystyi yhteislauluun yhtymään mukaan :D.
Ja oli kyllä kiva katsoa, kuinka Mr.Insinöörikin nautti keikasta tosi paljon, hänelle kun tämä bändi enempi merkitsi <3.
Eipä siinä, hyvän keikan tosiaan vetivät ja kunnioitettavasti edelleen jaksavat vetää...

... vaikka tuolloin tuli tasan 35 vuotta siitä, kun soittivat ensimmäistä kertaa Kuusrockissa :)!!
Sen kunniaksi vetivät vain heidän hittibiisejään menneiltä vuosilta ja encoren aikaan pukeutuivat retro-tyyliin :D.
Hauskoilta näyttivat kyllä :D.

Eppujen jälkeen alkoikin sitten malttamaton odotus ja saatiinkin odottaa vartti yliaikaa, kunnes oli kauan odottamani pääesiintyjän vuoro ja sehän oli...

HIM <3 <3 !!!
15-kesäisestä asti olin saanut odottaa, että näkisin HIMin livenä. Yhden kerran ovat Oulussa muistaakseni käyneet, mutta enhän mä silloin teininä mihkään Ouluun sitä päässyt katsomaan :(.
Niinpä pitkä 13 vuoden odotukseni vihdoin palkittiin ja nyt se Qstockissa viimein tapahtui ^_^.

Lempparibiisit soittivat (vaikka jäin haikeudella kaipaamaan Gone with the Sin:iä kuultavaksi) ja hienon keikan vetivät! Olisivat vain aiemmin jo aloittaneet, että olisivat sen vartin pidempään soittaneet...
HIMiltäkin on mulla vaan jäänyt uudet levyt ostamatta, joten muutamaa biisiä en täysin tunnistanut. Täytyy melkein alkaa katsomaan kaupat läpi, olisiko levyjä alennuksessa, niin saisi nekin hyllyyn ja tutustua niihin kunnolla... sitten joskus :D.

Mutta olin kyllä todella tyytyväinen tämän vuoden Qstockiin! Tunsin saaneeni todellakin vastinetta sille 75e:lle jonka 2pv lipusta maksoin (Hulluilta Päiviltä kannatti kyllä se ostaa :D) ja Mr.Insinöörikin oli tyytyväinen omaan saldoonsa :).
Ilmatkin suosivat jälleen todella mahtavasti, vaikka tuolloin lauantai-iltana olivatkin ukkosmyrskyyn varautuneet ja pilvet näyttivät uhkaavalta.
Mahtavan shown myös luonto järjesti, kun kotiin pyöräiltiin ja pilvissä salamoi komeasti! Onneksi ehdittiin just sopivasti sateen alta pois :D.
Porukkaa oli kyllä paljon alueella, mutta siihen nähden asiat meni yllättävän hyvin ainakin omalta kohdalta, eikä tarvinnut missään jonotella kohtuuttomia aikoja, että olisi bändejä jäänyt näkemättä.
Itse tosin lähden aina tuonne sillä asenteella, että kun oon kalliin lipun ostanut, niin meen katsomaan bändejä enkä todellakaan juomaan päätä sekaisin ja näin ollen jonottamaan baaritiskille/vessaan. Näkyi siellä pari säälittävää tapausta, jotka olivat täysin vintti pimeänä ja joita roudattiin pois jo alkuillasta. Mikäpä siinä, jos on varaa sellaiseen...

Nyt on itselläni tainnut käydä niin, että olen nähnyt tähän vajaaseen 28 vuoden ikääni mennessä vihdoin kaikki ne bändit livenä vähintään kerran, jotka ovat olleet tärkeimpiä ja merkittävimpiä elämässäni ja näin ollen voin kuolla erittäin tyytyväisenä ja onnellisena, kun se päivä tulee jossain vaiheessa eteen ^_^.
Kiitos Qstock 2013, kun toteutitte tämän pitkäaikaisen toiveeni!
Miumoi <3

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä todella onnistuneelta viikonlopulta ja festarilta tuo!! :) Oon ihan samaa mieltä sun kanssa, että lähen keikalle kuin keikalle nimenomaan kuuntelemaan MUSIIKKIA ja fiilistelemään, en jonottamaan kaljahanoille ja vessoihin. Enkä voi sietää sitä kännisäätämistä / kovaäänistä juttelua keikoilla. Mulla oli kausi, etten vuosikausiin edes juonut alkoholia. Nykyään kyllä juon taas, mutta en halua enkä edes PYSTY vetää sellaiseen kuntoon itteäni että olisin ihan sekaisin. Enkä todellakaan halua kesken keikkaa kuunnella jotain viereisten pissisten miesongelmia...

  Mun musiikkimaku on nähtävästi aika erilainen kun sun, mutta mäkin olen nähnyt aika pitkälti livenä ne jotka haluan. :) Tai no, ne jotka on / on olleet tällä vuosituhannella edes hengissä... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä todella onnistunut viikonloppu, vaikka kroppa olikin muutaman päivän aivan hajalla tuon jälkeen :D.
   Hyvin harvoin itsekään tulee enää juotua täysin sekaisin itseäni, se krapula on näin vanhemmiten muuttunut ihan hirveäksi, tuntuu että monta päivää joutuu sitten toipumaan siitä... Kyllähän sitä muutaman kerran on tullut sekaisin eri viinoja juotua ja se olo on kyllä ollut sen mukainen seuraavana päivänä :D. Edellinen kerta taisi olla siellä Turkissa juhannusaattona :p.

   Mutta keikoilla ei tosiaan tule juotua juuri koskaan, kun se musiikki riittää "huumaamaan" tarpeeksi :). Onneksi itse ei ole tarvinnut muiden ongelmia kuunnella keikoilla, kun on korvatulpat ja muutenkin huono kuulo :D.

   Hienoa, että sinäki oot saanu nähdä livenä ne bändit, jotka ovat tärkeitä elämässä!! Millaista musaa sä sitten kuuntelet?? :)

   Poista
  2. Voi, mun musiikkimaku on todella laaja, mutta painottu tällaiseen soul, r'n'b, motown, rap, listapop -puolelle. Kuuntelen kyllä muutakin, esim. Apulanta (fani since '96...), Green Day, Foo Fighters, Nirvana, Muse, RHCP, SOAD, Volbeat, Kotiteollisuus. Ja tuo HIM:in Razorblade Romance oli aikanaan parasta ikinä. ;) Oon käynyt kymmenillä keikoilla ja ainakin poppi-puolelta oon käynyt kattomassa varmaan melkein kaikki ulkomaiset tähdet.

   Nyt parin vuoden ajan mulla on ollut enemmän ehkä tämä soul-kausi, ja 70-luvun musiikki sytyttää, sekä nykyajan indie-pop. Lisäksi kuuntelen paljon myös kotimaista, mm. Raappana <3<3, Jukka Poika, PMMP (joka on muuten kanssa yksi parhaista ikinä), Rubik, Chisu.

   Viikko sitten olin kattomassa Musea, tän viikon perjantaina meen Flow'hun kattoo Alicia Keysiä, Kendrick Lamaria ja Rubikia. Ens viikon pe PMMP:n jäähyväiskeikka... Kyllä näitä riittää. ;) Raappanankin, tuon mun suuren rakkauden, oon muuten nähny tänä kesänä jo 3 kertaa ja kuullu aidan takaa sen lisäksi kerran ku ei ollu rahaa lippuun. :'D

   Poista
  3. No ei meillä sitten ihan hirveästi musamaku loppupeleissä eroa, paljon tuttuja nimiähän tuolta löytyy, mitä itsekin ihan mielellään kuuntelen, vaikken tosin levyjä omistakaan :). Radiosta kuuntelee ihan mielellään moniakin noista ja jotkut olisi ihan mielenkiintoista livenäkin nähdä joskus jos mahdollisuus tulee :).
   Ja Raappana ois ollut tuolla Qstockissakin, mutta silloin just päätettiin käydä siellä anniskelualueella varjossa juomassa yhdet :D.

   Poista
 2. Hyvät postaukset molemmista päivistä.:-D kiva lukea että festarit olivat onnistuneet,hyviä esiintyjiä ollut ainakin siellä.pääsi itekin hieman fiilistelemään kun paikan päälle en olisi pystynyt kuitenkaan tulemaan jättimahani kanssa.;-) ja tosi hyviä kuvia oot saanu otettua.B-)
  Meillä on huomenna se oysin aika heti aamupäivästä,ollaan sitten toivottavasti viisaampia mitä aletaan tekemään.jotain pitää kyllä jo keksiä että saan oman oloni helpommaksi,vaikka ohimenevää tämä on mutta eipä tässä odottelu ole edistänyt asiaa ja alkaa pikkuhiljaa rasittaa mm.yölliset hengityskatkokset.mutta oon ainakin kuullut että oysissa ottavat hyvin myös odottavan äidin voinnin ja toiveet huomioon,toisin kuin neuvolassa.ilmoittelen sullekin miten käy,jäänkö tuolta huomiselta reissulta sairaalaan ja miten asiat etenee.Pidähän peukkuja että saataisiin vauva pian syliin!:-) -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Oli kyllä loistavat festarit ja tulihan tuota muisteltua sitä meijän ihka ekaa (ja muutenkin ensimmäistä) Qstockia silloin 2003, varsinkin Jonnea fiilistellessä ;D. Muistatko, kun mulla oli se kertakäyttökamera ja pyysin sua ottaan Negativestä kuvia, ku olit pidempi ;D. Ja kun heiluttiin ihan täpinöissä siellä niiden kahden "kaapin" takana, kun Sentenced soitti viimeisenä :D. Niin ja mä hävitin jonnekin mun 20e setelin ja se ketutti ihan suunnattomasti... Oi niitä aikoja :).

   Mä pidän täällä hurjasti peukkuja , että huomenna selviäisi asiat teillä ja saisit pian oloosi helpotusta!! Yritähän rakas vielä jaksaa maksimissaan pari päivää (toivottavasti vain) niin sitten se olisi ohi <3
   Ei kuulosta nuo hengityskatkokset yhtään kivoilta :(.
   Viestitellään ja saat pistää mulle viestiä mihin aikaan vaan! :)
   Jaksuja <3

   Poista

Suositut tekstit