sunnuntai 18. elokuuta 2013

Turkin Matka Osa 1.: Yleistä + IC Residence

No niin, nyt sitten viimein pääsen tätäkin aloittamaan eli jutustelua meidän kesäkuiselta Turkin matkaltamme :).
En edelleenkään osaa kunnolla päässäni jäsennellä sitä, mitä tänne kirjoittelisin, joten voi olla, että tästä tulee loppupeleissä aika sekavaa tekstiä... Varautukaa siis siihen :D.

Tosiaan, se taisi muistaakseni olla vuoden vaihteessa, kun alettiin miettimään MN:n kanssa (tai MN oli se, joka ensin alkoi pohtia asiaa :D) ihan tosissaan matkaa kesälle, kun minullekin oli siis rahoitus töissä järjestynyt ja näin ollen oli mahdollista päästäkin jonnekin lomailemaan.
Ensin mietittiin vaihtoehdoksi Kyprosta, mutta kun ei saatu isompaa porukkaa kasaan, niin piti miettiä toinen suunnitelma. Sitten eräänä iltana MN linkkasi mulle Nazarin sivut ja siitähän se ajatus sitten lähti :).
Suunnaksi päätettiin ottaa siis Turkki ja Antalya ja matka-ajankohdaksi 16.-23.6.13.
Itselläni oli toiveena näin ensimmäiseksi ulkomaanmatkakseni se, että saisin oikeasti vain rentoutua eli halusin ehdottomasti All inclusive-paketin. Tuolla oli sitten tosiaan IC Residence-hotelli, jonka yhteydessä oli isommille porukoille huvila-huoneistoja ja meidän 4 hengen porukalle sopi hyvin Lake Villa, jossa oli 2 makkaria, olohuone ja 2 kylppäriä.
Kuvat näyttivät erittäin hyviltä, joten varattiin matka ja sitten alkoikin kärsimätön odottelu :).
Varausmaksu oli silloin 150e/pää ja loppusumma piti maksaa kuukautta ennen lähtöä, joka oli 1040e/pää.
Summaan kuului siis:
- Suorat lennot Oulusta Antalyaan (lisäksi menomatkalla lounas ja paluumatkalla aamupala)
- Vip-kuljetus lentokentältä hotellille ja takaisin lentokentälle
- Huvila-huoneistossa yöpymiset, yksityisallas ja joka päivä täytettävä minibaari
- 2 hotellin palvelut (IC Residence ja Green Palace)
- All Inclusive- ruuat ja juomat
- Mitähän muuta... Ehdin jo unohtaa :D
Ja nyt on sitten kuvaoksennuksen aika, kertovat ehkä enempi ja paremmin :).

16.6. lähdettiin tosiaan matkaan puoli 12 aikaan aamupäivällä. Lentoyhtiönä oli itselleni outo Freebird ja oletan, että se on jokin turkkilainen lentoyhtiö...? Lentoemännät olivat ainakin turkkilaisia ja puhuivat vain englantia...
Lentomatka kesti noin 4½h ja meni suht hyvin paria poikkeusta lukuunottamatta.
Tuolloin lounaan aikaan ehdin noin puolet ruuista syömään, kun yhtäkkiä alkoi ihan hirveät turbulenssit ja musta oikeasti tuntui, että mä en selviä siitä hengissä ja se kone tippuu ihan just ja itkua aloin jo vääntämään siinä... Onneksi se kone nousi vihdoin ylemmäs, niin se tärryytys sitten loppui... Ruokahalu ehti kyllä mennä, enkä pystynyt enää juuri mitään saamaan alas :/.
Sitten toinen mikä sattui, oli reilu tunti ennen laskeutumista, kun meidän takana istui perhe (isä, äiti ja noin 10v lapsi) ja sitten yhtäkkiä se nainen alkoi hätääntyneenä huutamaan sen miehen nimeä. Kun käännyin katsomaan, mitä siellä tapahtui, niin mies tuijotti pää kenossa yhteen kohtaan eikä reagoinut mitään mihinkään :(. Sitä kesti varmaan pari minuuttia ja onneksi siellä oli joku lääkärimies lennolla, joka meni katsomaan sitä, ennen kuin tämä mies sitten yhtäkkiä tokeni siitä, eikä tajunnut mitä oli tapahtunut. Tiedä sitten, oliko jotain epilepsiaa tai muuta vastaavaa, onneksi ei ollut sitten mitään vakavampaa ja loppu hyvin, kaikki hyvin.

Sitä vain aloin miettiä, että miksei pidemmillä lennoilla voi olla vakiona, että siellä on lentoyhtiön kautta edes yksi lääkäri mukana, ettei tarvitse aina turvautua siihen, onko lennolla mahdollisesti joku lääkäri/hoitaja, joka on lomalla ja mahdollisesti ehtinyt juoda jotain loman kunniaksi ym. ??? Kyllä mun mielestä pitäisi yli 2h lennoilla olla lääkäri ihan omasta takaa, sillä sairaskohtaukset ovat varmasti todella yleisiä lennoilla :/.
Noh enivei, tässä on tulolennon aamupala. Meidän lento lähti 23.6. puoli 5 aikaan aamulla, niin oli kieltämättä aika tuskaisaa syödä siihen aikaan juuri mitään, mutta pakko oli yrittää, kun kotona odotti tyhjä jääkaappi :).

Lennosta kuitenkin selvittiin ja saatiin pitkän odotuksen jälkeen myös matkatavarat, niin sitten suunnattiin Nazarin pisteelle ulos lentokentältä.
Hetken aikaan siinä etsivät listasta MN:n nimeä, jota ei löytynyt, kunnes tajusivat, ettei me olla bussikyytiin tulossa, vaan meillä oli tosiaan se vip-kuljetus :D.

Siellä oli sitten kylmää vettä, mehua ja kokista tarjolla matkan ajaksi ja viileä ilmastointi <3.

Matka kesti noin 20-25min ja oltiin hotellilla noin 5 pintaan.
Tuo oli yksityisaluetta ja tien vieressä portilla oli myös vartija :).

Tuossa näkyy IC Residencen vastaanotto-rakennusta.

Ja IC Residencen allasalue oli erittäin miellyttävän näköinen :). Tämä allas oli käytössä vain IC:n asukkaille.

Täytellessä ilmoittautumis-lappusia tarjolla oli mansikoita, suklaata, pähkinöitä...

Ja skumppaa!! :D
Harmi oli vain jättää sitten parin hörpyn jälkeen lasi, kun kyyti tuli viemään meidät huvilalle.
Kyytinä oli sellainen golf-kärryn tyyppinen kärry :).

Ja tällainen kaunis kukkakimppu odotti olohuoneen pöydällä :).
Tämän kuvan otin tosin vasta parin päivän päästä.

Tässä master bedroom, jossa yövyttiin Mr.Insinöörin kanssa. Meidän kylppärissä oli amme ja kun sanoin, että halusin sitä päästä kokeilemaan, niin MN sanoi, että voidaan yöpyä sitten tässä huoneessa.
Toinen huone oli muuten samanlainen, mutta 2 sängyllä ja kylppärissä suihku. Sängyt sai kuitenkin siirrettyä vierekkäin :).

Ja tuolta master bedroomista löytyi sitten tämä minibaari, joka oli vapaasti käytettävissä ja tämä käytiin täyttämässä päivittäin :).
Suklaata, vettä, limsaa, olutta, mehua ja vähän tiukempaa alkoholia :). Lisäksi olohuoneen pöydällä oli hedelmäkulho, joka myös täytettiin päivittäin ja kärryssä oli 3kpl 1½l vesipulloja.

Ja tällainen näky oli olkkarista terassille <3.
Ja nuo laatat oli ihan järkyttävän kuumia päivisin, jalat meinasi palaa joka kerta, kun yritti nopeasti hipsiä altaaseen :D.

Muut kävivät tuossa altaassa pulahtamassa jo tuloiltanamme, mutta itse odotin pulahdusta vasta seuraavaan päivään :D. Olihan se kyllä kivaa, vaikka pelotti, kun vettä oli altaassa 140cm ja mun uintitaito ei ole kaksinen... En onnistunut kuitenkaan hukkumaan :p.
Tässä näkyykin niitä muita Lake-huviloita, tuon näköisiä ne olivat ulkoa päin. Tähän altaaseen ei ollut tosiaan muilla kuin Lake-huvilan asukkailla pääsy.

Ilta-aikaan allas oli valaistu kauniisti <3.
Me käytiinkin iltauinnilla juhannusaattona tuolla, täydenkuun ja tähtitaivaan alla... Oli kyllä ihan huippua <3.

Niin ja siivoojat kävivät päivittäin ja välillä olivat tehneet tällaisia...

...tai tällaisia yllätyksiä meille :).



Tässäpä siis vähän jo esimakua, millaista meillä oli tuolla :).
Vielä mulla olisi 4 postaukseen asiaa; yhdessä on vähän juttua Green Palace-hotellista, yhdessä muita fiiliksiä, yhdessä ruoka-juttuja ja viimeisessä sitten meidän retkipäivästämme kuvia :).
Toivottavasti jaksoitte lukea tänne asti :D.
Voi että, mulla tuli niin ikävä kyllä nyt tuonne takaisin, kun se oli niin huoletonta tuolla löhöillä, eikä tarvinnut murehtia mistään <3.
Jospa sitä joskus pääsee taas matkustelemaan uudestaan...!!
Miumoi <3

4 kommenttia:

  1. Kiitos kertomuksestasi. Menemme 13.4.2014 samaan hotelliin. KK Oulusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa teille!
      Toivottavasti pidätte paikasta myös ^_^.

      Poista
  2. Kiitos myös minun puolestani kertomuksestasi. Menen lokakuussa kolmatta kertaa Residenceen. Se on kyllä aivan ihana paikka, taivas maan päällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit tuosta sekavasta selostuksestani :D.
      Oi hitsi, nyt iski kateus, kun olet noin monesti jo tuonne päässyt :D.
      Itsekin katselin taas noita kuvia ja alkoi niin tehdä mieli taas tuonne löhöämään viikoksi (tai vaikka kahdeksi)... Se on kyllä aivan mahtava paikka <3.
      Pitäisi saada aikaiseksi kirjoitella jossain vaiheessa nuo loputkin pari postausta :D

      Poista

Suositut tekstit