sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Rakkaan ystävän polttarit 11.8.2013

No niin, ajattelinpas viimein laittaa nyt nämä MN:n (anteeksi, nykyinen MP!) polttarikuvat, kun häätkin on jo vietetty :D! Hieman hitaasti nämä jutut tänne tulee...
Mutta pidemmittä puheitta, kuvatulvaa olkaa hyvät!

MP tiesi kyllä polttaripäivän, sillä se oli ajan vähyyden takia pakko sopia yhdessä. Sitä hän ei kuitenkaan tiennyt, että aamulla lähti kyyti tyylikkäästi paloautolla :D.
Alkuperäisenä suunnitelmana oli haetuttaa MP poliisiautolla poliisitalolle, mutta se ei valitettavasti onnistunut, kun kaason serkku ei ollut tuolloin työvuorossa :).

Suuntana olikin sitten Koskelan vapaapalokunnan tilat, jossa MP sai leikkiä palomiestä muutaman pienen "sammutus"tehtävän muodossa.

Ensin tietenkin piti laittaa varusteet päälle ("savusukellus"-tehtävät oli kaaso pyytänyt jättää suosiolla pois) ja oikeaoppisesti letku vapauttaa rullalta.
Sitten vaan vesisuihkulla kaatamaan huomiotolppia ja limsapulloja!
Kyllä MP:stä ihan hyvä palomies tulisi ;).

Lopuksi piti tyhjentää letku paineista ja vedestä, varmasti tärkeä osata tämä myös avioliitossa ;).
Sitten piti rullata letku vielä takaisin rullalle.
Näitä samoja juttuja on myös noiden vpk:hon pääsyn kuntotestissäkin.
Täällä meni reilu tunteroinen ja paloauton kanssa poseeraamis-kuvien ottamisen jälkeen lähdettiin hetkeksi seuraavaan paikkaan...

...Nallikariin!
MP:lle puettiin erittäin hieno, viimeistä huutoa oleva Design-mekko ja hattu päälle...

...Ja hän sai pitää meille upean muotinäytöksen ^_^.
Kyllä MP:stä voisi mallikin tulla ;).
Harmittavasti tuo upea vyö oli tipahtanut matkalla jonnekin, eikä löydetty sitä enää autolle palatessamme :(.

Malleilun jälkeen olikin aika suunnata keskustaan lounaalle.
Käytiin syömässä Pannussa ja muiden ottaessa pizzat, itse otin mangokanaa vuohenjuustolla gratinoitujen kasvisten kera. Oli hyvää!
Sitten syönnin jälkeen alkoikin 3 vartin autossa istuminen seuraavaan paikkaan.

Mentiin Revonlahdelle Revon Ranchille, jossa MP:lle oli luvassa lännenratsastus-tunti :).
MP on ollut pitkään hevosihminen ja haaveillut tuosta tunnista, niin tuo oli sitten mukava toteuttaa.
Meinasi vaan muutamat ongelmat tulla eteen, kun pari paikkaa missä tätä opetetaan oli kiinni just tähän 11.8. asti! Onneksi tämä paikka oli auki :D.

Viljami-heppa (muistaakseni!?) vaikutti oikein symppikseltä tyypiltä :).

Vauhtiakin lähti pienen alkukankeuden jälkeen niin, ettei kamera meinannut pysyä perässä :D.

Viljami oli tyytyväinen päästessään tunnin jälkeen ulos :D.
Vaikealta tuo kyllä vaikutti näin hevosista tietämättömän ihmisen silmin, mutta kyllä MP tässäkin varmasti harjoittelulla menestyisi ;).

Sitten olikin aika lähteä viimeiseen paikkaan vähitellen rentoutumaan, kaason porukoiden mökille Haukiputaalle.

Passitettiin MP pyörimään ulos ottamaan valokuvia aiheesta rakkaus/avioliitto (hienosti onnistui tämäkin tehtävä ja kauniita kuvia tuli!) ja sillä aikaa me valmisteltiin sisällä alkumaljat...

...alkupalat...

...ja nyyttäriruuat.
Oli sipsejä, hedelmiä, suklaata, vaahtokarkkeja, patonkia, kasviksia dippien kera, salaattia, perunoita ja savustettua ja loimutettua lohta.

Syönnin jälkeen olikin morsiussaunan aika.
Huudeltiin pahat henget pois saunan ympäriltä, MP:n piti huutaa entisten heilojen nimet metikköön ja juosta niin monta kierrosta saunan ympäri ja viimeisellä kierroksella piti huutaa sulhon nimeä jotta tämä olisi ainoa morsiamen mielessä. Saunassa oli morsiamelle perinteinen pillunpäre, jossa oli koivunoksia, käpyjä ja havuja. Ne muistuttivat ettei avioliitto ole pelkkää ruusuilla tanssimista.
MP:n piti mennä saunaan ruisleivän palat kainaloissa, jotta tulisi leipää taloon sekä sulhasen käyttämässä t-paidassa (tässä tapauksessa boksereissa), jotta heidän hiensä sekoittuisivat ja samalla heidän kohtalonsa sekoittuisivat. Häntä myös vihdottiin kahdella vastalla, hyvällä ja pahalla, tuomaan onnea ja poistamaan pahat ajatukset. Saunassa luettiin myös muutama runo ja loitsu morsiamelle ja pestiin hänen selkänsä suolalla (ettei vanha suola janota), jauhoilla (jotta tulisi leipää ja toimeentuloa taloon) ja hunajalla (hedelmällisyyttä tuomaan).
Ja mitähän muuta :D. Oon jo varmaan puolet niistä tehdyistä rituaaleista unohtanut :p.

Noh, saunomisen jälkeen hyvä vasta piti heittää saunan katolle (tässä oli nyt matalampi grillikota) ja poika sieltä näköjään taitaa tulla joskus :D.

Paha vasta piti polttaa, mutta koska se oli siihen liian märkä, niin MP talloi sen :).
Sitten otettiin vielä valokuvia, kun oli vielä vähän valoa jäljellä.

Ja sitten oli vielä jälkkärin aika! Jäätelöä, kermavaahtoa ja kinuskikastiketta :p.

Samalla MP:n piti esitellä emännän taitonsa. Pitäähän sitä nappi osata ommella miehensä paitaan (tässä tapauksessa sukkaan :D).

Lopuksi morsiamen hiukset piti palmikoida, koska naimisissa olevan naisen ei ole soveliasta liikkua enää hiukset auki ;).
Kaiken kaikkiaan oli mielestäni onnistuneet polttarit ja morsiankin vaikutti päivään tyytyväiseltä :).
Muutamat suunnitellut jutut piti jättää pois, kun ei aika enää olisi riittänyt, tuossa sanomisessakin meni todella paljon aikaa noine kaikkine rituaaleineen :o.
Menikin sitten melko myöhään kotiintulo ja hieman oli väsynyt fiilis seuraavana päivänä töissä :D.

Katsotaan, josko jossain vaiheessa jotain hääkuvia laitan omaan postaukseensa. Yllättävän vähän niitä tuli otettua loppupeleissä!
Mutta ainakin mun juhla-asu, menu-lista ja juhlapaikka-kuvat löytyy :D. Täytyy katsoa, onko MP:n hääpuvusta hyvää kuvaa, se oli kyllä kaunis :).
Mutta huomenna sitten seuraavan loppuneen kimppuun!
Miumoi <3

6 kommenttia:

 1. Olittepa kyllä kivat polttarit keksineet. Näköjään vaihtelee hieman nuo "perinteet", mun morsiussaunassa oli hunajan sijaan kananmunia hedelmällisyyttä tuomassa - ne iskettiin päähän! Sit tein sen mokan, etten pessy hiuksia kunnolla ja menin vielä uudestaan löylyihin, sen jälkeen oliki sit munakasta tukassa, jota sai harjailla vielä aamullaki pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti katsoa tuo lappu, jonka kaaso oli meille tulostanut, niin siinä oli tuo hunaja, että elämään tulisi hedelmällisyyttä ja makeutta.
   Lisäksi oli myös tuo kananmuna, joka myös tuo hedelmällisyyttä, mutta se jätettiin sotkuisuuden takia pois :). Turve/savi olisi ilmeisesti myös kuulunut tuohon yhtenä, mutta se jätettiin myös pois sotkun takia :).

   Näköjään oli ihan hyvä juttu, että jätettiin kananmunat pois, tuosta sun kokemuksesta päätellen :D.

   Poista
 2. Oli kyllä oikein onnistunut polttaripäivä! Varsinkin tuo ratsastusosuus, kun oon siitä NIIN kauan haaveillu. Taas sai vaan nähdä, kuinka vaikeaa se on kun ei ole tullut valvotusti harrastettua, j aon siis oppinut asiat vähän eri tavalla. Mutta ponikuume on ainakin taas herätelty henkiin! ;)

  Ja mitä niihin kananmuniin tulee, niin näyttäspä tuo ihan kivasti sikiävän ilmankin... :P

  -MP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina mukavaa, kun juhlakalukin on päivästä tykännyt ^_^.
   Ja vielähän tuota heppastelua ehtii valvotustikin alkaa harrastamaan :D.
   Joo, sulle ei kyllä kananmunia tarvinnut edes käyttää, hyvä ettei alettu sotkea ;D.

   Poista
 3. Voi kuulostipa ihanalta ja hauskalta päivältä! *____*

  VastaaPoista

Suositut tekstit