torstai 21. maaliskuuta 2013

Liikaa taas miettii tämä pää...

Tässä on tullut mietittyä viimeisten viikkojen aikana enempi ja vähempi omaa elämää kantilta jos toiselta ja nyt taas tämä mietiskely siirtyi uudelle alueelle, kun luin tämän uutisen...
Jälleen myös tajusin, miten monimutkainen sitä täytyy olla, kun alkaa miettiä asioita aina liikaa etukäteen, vaikka tämänkin pohdinnan kohteen suhteen ei tarvitse edes tehdä päätöksiä mihinkään suuntaan vielä 1v 1kk:een :D.

Tosiaan aloin miettiä tuota bussilippujen nostamista (täällä Oulussa joka vuotista, tosin nuo sarja- ja seutuliput nousevat hieman harvemmin, kait...), itsehän talviajan kuljen töissä bussilla yleensä marraskuusta toukokuuhun, niin kuukausilippuun menee aina siivu rahaa. Sitten aloin miettiä, kuinka väsynyt olen ollut viime aikoina näihin pitkiin 9-10 tunnin päiviin, joista suurin syy on juurikin bussilla kulkeminen.
Vaikka saisinkin työhommat ajoissa tehtyä ja haluaa sitten lähtä jumppaan, niin yleensä bussivuoroja joutuu odottamaan niin, että on sama jäädä töihin tekemään jotain ja mennä suoraan jumppaan, eikä käydä ensin kotona. Puhumattakaan siitä, että työmatkaan per suunta menee aina se puoli tuntia...

Kaiken tämän alustuksen jälkeen tulin miettineeksi, että säästäisinkö aikaa ja rahaa, jos alkaisin kulkemaan talvisin kävellen töissä... Matkaa on noin 5,5km/suunta eli yli tunnin siihen saisi aina suuntaansa varata. Noh, tästä sitten kehkeytyi ajatus, että jos tuohon ryhtyisin, niin saisin hyötyliikuntaa sen verran, ettei pahemmin enää muuta liikkumista päivässä tarvisi! Eli olisiko mun järkevää sitten luopua Satsin jäsenyydestä? No varmaan olisi, kun turhaanhan sitä 65e/kk maksaa, jos ei enää muuta tarvitse tehdä tuon about 11km työmatka-kävelyn lisäksi!
Kaiken kaikkiaan säästäisin siis talviaikana 115e/kk ja 65e/kk kesällä, jos luopuisin bussista ja Satsista ja ajan menetys olisi noin 2h/pv ja olisin kuitenkin kotona jo ihmisten aikaan töistä...

Sitten tulee se mutta. Mä niin rakastan nuita ryhmäliikuntatunteja ja ne vaan ovat pitäneet enempi ja vähempi mun pään kasassa nämä pari vuotta, minkä olen Satsin jäsenenä ehtinyt olla!
Toisaalta se on hieman tylsemmäksikin muuttunut, kun tuttuja ei enää siellä juuri näe, kun eri aikaan ja eri jumpissa tulee käytyä :/. Itse kun olen sellainen, että kaverin olisi hyvä olla potkimassa persuksille ja liikkeelle eli jos on sovittu menevämme yhdessä jumppaan, niin siinä on sitten erittäin iso kynnys mennä perumaan jonkun "en mä nyt vaan taida jaksaa" syyn perusteella :).
Samoin mä mietin sitä, miten tuolle mun oikealle kädelle käy ja kuinka paljon takapakkia se alkaa menemään, jos luovun tästä "monipuolisemmasta" liikunnasta ja "tyydyn" pelkästään kävelyyn ja pyöräilyyn...
Ja pyöräily ei ole talvella mulle vaihtoehto. En vaan luota nastoihin ja oikeasti pelkään, että kaadun heti vähänkään liukkaammilla keleillä ja sehän ei tarvi kuin vain sen yhden kaatumisen, niin kädet saattaa mennä paskaksi ja sitten saakin sanoa byebye tutkimustyö... En aio ottaa sitä riskiä...

Tosin voi olla, että se on vain ja ainoastaan tämä hektinen aika töissä, joka saa mun pään flippaamaan ja miettimään epätoivoisesti, miten saisin olla enempi kotona ja hoitaa välillä parisuhdettakin sekä kissoja (välillä tuntuu, ettei kissatkaan enää mua tunnista, kun oon niin vähän nykyisin kotona...).
Ja niin kuin sanoin, niin tämän vakavampi miettiminen on ajankohtaista vasta vuoden päästä huhtikuun lopussa, kun nykyinen 2v Satsin sopimukseni loppuu ja pitäisi taas päättää mitä tehdä. Eli siihen asti joudun vielä tasapainottelemaan ajankäytön kanssa ja pulittamaan kuukausittain tuon tietyn summan...
Huoh, ehkä tämä tästä...

Ja kaiken tämän hölinän jälkeen onkin hyvä laittaa yksi kosmetiikka-aiheinen kuva :D. Kosmetiikka-blogihan tämä pääasiassa on, vaikka välillä tarvii omia outoja päänsisäisiä juttuja selvitellä itselleen kirjoittamalla pois mielestä!

Katsokaas tätä mun Oriflamen Giordani White Gold Shimmer Powder korostuspuuteria!!! Pohja näkyy jo :D. Ja tuo on saatu aikaan noin puolen vuoden lähes päivittäisellä tehokäytöllä ja viimeisten 2-3 vuoden aikana epäsäännöllisen säännöllisellä käytöllä :D. Ehkä tämä 5 vuoden sisään voisi loppua, ellen ota jotain muuta korostuspuuteriani tehokäyttöön välissä :p. Tästä on hyvä jatkaa.

Mutta joo, tänään taas kävin jumpassa, vaikka päätä jomotti... Taas ilmeisesti liian pitkä tauko tuli hieronnasta, kun nyt ollut pari päivää niska ja hartiat jumissa sen jälkeen :/.
Kävin kuitenkin testaamassa uuden Pumppi-ohjelman ja kyllä huhut piti paikkaansa; aika saakelin rankka ohjelma on nyt :D. Ei oo pelkoa, että meikäläinen pääsisi painoja nostamaan edelleenkään, tuntuu kyllä tarpeeksi :D. Ehkä selkään voisi hitusen koittaa lisätä, kunhan pääsisin mun "rinnalle ylös, rinnalle alas"-pelosta irti... Pelottaa, etten saa sitten tankoa nostettua ylös tai että käsi pettää ja tanko tippuu päähän jajajaja... Nooh, enpä mä pääse tällä 1krt/vko tahdilla hirveästi kehittymään tuossa :p.

Mitäs sitä muuta... Töissä oli taas "päiväni murmelina"-toisintoa, yllättäen :p. Ei mitään uutta tämän taivaan alla.
Hetkellistä piristystä sain pienestä alustavasta matka-haaveilusta ja -suunnittelusta, saapa nähdä toteutuisiko jotain syksyllä ;). Tietääpähän varalta säästää lomapäiviä syksyyn :p.
Jos joku pääsi tänne asti, niin saat virtuaalisen kultamitalin :D. Mitään ei tästä tarvitse ymmärtää, tää oli mulle vain oman pään avaamista, ettei tarvitse mielessä kaikkea pyöritellä :).
Avautukaa tekin vähän bussi-aikatauluista ja -hinnoista!! Se helpottaa :D.
Nyt mä lähden syömään vihdoin tälle iltaa! Jospa huomenna tulisi jotain loppunutta taas esittelyyn, vaikka yritän säästellä noita paria esittelyä, että saisin jotain lisää vielä loppumaan tälle kuulle...
Miumoi <3

12 kommenttia:

 1. Mie kun luin ton uutisen bussilippujen hinnan nousemisesta, niin päätin samantien, että enpä tuu lataamaan enää bussikorttia uusiksi kunhan siitä matkat loppuu. Onneksi niitä on sen verran viel jälellä, että hyvällä onnella vielä huhtikuun ajan pääsen bussilla. Sitten kun matkat loppuu, niin vaihdan pyörään. Eipähä tartte enää Koskilinjojen kanssa kirota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuussahan tuo taitaa vasta nousta eli siihen asti saa vanhalla hinnalla.
   Toki kyllä aion ehkä 20matkan sarjalipun hommata taas tämän talven jälkeen, että saa satunnaisesti käyttää aina tarvittaessa. On se sarjalipun kertamatka kuitenkin halvempi kuin normaali kertamatka :).
   Mutta kyllähän tuota pyörällä pääsee lähes puolet nopeammin itsekin töihin...

   Poista
 2. Nyt uskallan tuoda omat ajatukseni esiin, kun itsekin sitä pohdit.

  Olen hiljaa mielessäni ihmetellyt miten jaksat, kun päiväsi ovat niin pitkiä.
  Toki nyt täytyy ottaa huomioon, että itse olen kotihiiri ja tarvitsen tavallista enemmän hiljaista kotonaoloa kuin ehkä muut. Tähän vaikuttaa sekin, että joudun työssäni olemaan sosiaalinen ja muihin ihmisiin suuntautunut, niin sen vastapainoa on käpertyä itseensä.

  Mutta en itse jaksaisi jos olisin iltaisin kotona vasta 19-20. Siksi olen välillä kauhistellut tahtiasi, mutta ajatellut aina sitten että me ihmiset olemme niin erilaisia. Jotkut varmaan kuolisi tylsyyteen, jos heidän täytyisi lorvia kotona yhtä paljon kuin minä.

  Kannattaisiko kokeilla yhden kuukauden ajan tuota kävelemistä? Tai kaksi viikkoa? Tai viikon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis, enhän mä oikeasti meinaa edes jaksaa tätä tahtia :D. Mutta tässä auttaa kuitenkin jaksamaan se tieto, ettei tätä tule enää paria kuukautta pidempään kestämään ja kun päiväkin pitenee (eli aurinko paistaa), niin sen voimalla jaksan vähän enempi :).
   Ja mun puolesta saat kyllä ihmetellä vaikka ääneenkin, jos tulee mieleen jotain, en tosiaankaan siitä loukkaannu :D.
   Kyllähän miekin tykkään kotona olla aina välillä, tai ainakin nyt se oma aika on tullut kultaakin kalliimmaksi... En mä tällaiseen alkaisi, jos koko ajan ois tällaista...

   Ja nyt katsoin Satsin sivuilta, niin taitaa heidän lukujärjestyskin taas muuttua eli jumppien ajat ja paikat jälleen muuttuu, niin niitäkin taas saa sumplia uudelleen, miten käy, missä käy ja kuinka usein käy.
   Ja luulen että tämä tahti helpottaa myös tosiaan sitten, kun pääsen pyörällä kulkemaan, kun ei ole bussi-aikataulujen varassa vaan voin sitten tarvittaessa piipahtaa kotona syömässä ym. :)

   Ja kyllähän tuota kävelyä voisi yrittää jossain vaiheessa vaikka viikon verran kokeilla ensin! Tietää sitten, miltä se tuntuu ja mitä jaksaa sen jälkeen :). Täytyy löytää jostain sopiva väli siihen :).

   Poista
 3. Mitali minulle jeee! ;)

  Toi on kamala tunne, kun tuntuu ettei aika riitä ja kokoajan vaan pitäisi olla jo seuraavassa paikassa tekemässä jotain muuta kun mitä sillä hetkellä tekee. Siinä kadottaa hetkessä elämisen taidon aika tehokkaasti ja yhtäkkiä huomaa vuoden tai kymmenen kuluneen, eikä yhtään tiedä mitä niiden aikana oikeastaan on tapahtunut muuta kun paikasta toiseen juoksemista. Toivottavasti kesän tuleminen helpottaa sun tilannetta!

  Olisko sulla esim jotain kaveria tai sukulaista joka vuokraisi sulta sen kuntiskortin esim. 1kk ajaksi jotta voisit sen aikaa kokeilla kävelemistä? :) En tiedä silti onko näin yksinkertaista, mä en tajua noista korteista mitään. ;)

  Tsemiä sulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *ojentaa kultaisen mitalin* ;D

   Joo, itsekin odotan vain innolla kesää ja kesälomaa, niin niiden ajatusten kanssa jaksaa vielä jonkin aikaa tätä :).

   Satsilla ei valitettavasti ole tuo kortin vuokraaminen mahdollista, mikä on musta tosi surku! Täällä on Hukka-keskuksessa se mahdollisuus ja olen kyllä samaa myös Satsille salaa toivonut! Se kyllä helpottaisi huomattavasti tilannetta!
   Nythän Satsilla on taas lukujärjestys vaihtumassa muistaakseni pääsiäisen jälkeen, niin sitten on taas eri jumpat eri aikaan. Täytyy taas alkaa enempi miettimään, miten sumplii niitä töiden kanssa...
   Ja jospa sitä parin kuukauden sisään jo pyöräilykausikin alkaisi, niin sekin toisi oman helpotuksensa tähän :).
   Kiitos tsempeistä, kyllä tämä tästä ^_^.

   Poista
 4. Kyllä sie löydät sen oikean balanssin työn teolle :) ite kans tein vielä vuosi sitten tappovauhtia duunia kunnes sitten tuli seinä vastaan. Päätin sitten uuden lukukauden alussa, että nyt en vedä ihteeni piippuun vaan teen omien voimien rajoilla. Tottakai on hyvä vähän haastakin itseä silloin tällöin mutta raju työtahti ei ole vaivan väärti. Siinä palaa vain kynttilä loppuun.

  Niin ja miehän en oo edelleenkään oikein bussia käyttänyt paitsi kerran viikossa oon mennyt Iihin ;D Mulla on melkein 5 kilometriä töihin ja pyöräilen sen matkan tai kävelen. Oikein oivaa hyötyliikuntaa. Tosin salikortistakaan en nyt luovu koska mun käsi kuolis jos en kävisi. Tottakai tässä on nyt ollut taukoa mutta huomas kyllä taas kuinka tärkeää se on suht staattista työtä tekevälle.

  Meidän muuten pittäis treffata :D Saa vaan nähä, että meneekö se tuonne toukokuun puolelle kun alkaa tää tiukka konserttien täyteinen aikataulu lähestymään. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä tahti on nyt sen mun syksyn 2kk väsymyksen ja aikaansaamattomuuden takia tällainen tällä hetkellä. Kyllä tämä helpottaa siinä toukokuussa viimeistään :).
   Opinpahan kantapään kautta, että täytyy yrittää tasaisemmin hommia tehdä ja jos iskee totaali-uupumus jostain syystä, niin jutella siitä heti ohjaajan kanssa, niin pystyy yhdessä suunnittelemaan hyvän tahdin, että hommat kuitenkin etenee kaikesta huolimatta.

   Tuotapa miekin oon aatellu, että erittäin hyvää hyötyliikuntaa saisi, jos itsekin kävelisin talvet töihin (sula-ajanhan miekin pyöräilen). Ja tuo salikortista luopuminenkin olisi niin iso juttu just omankin työskentelyn ja työkyvyn kannalta, että en tiedä pystyisinkö siihen... Kun tuo talviaika olisi vähän helpompi...
   Ehkä mä johonkin ratkaisuun pääsen tässä vuoden mittaan :).

   Treffejä oon itekin miettinyt ja olit tässä viikolla mun mielessäkin! Miepä laitan sulle FB:hen tässä jossain välissä tarkempaa viestiä! :)

   Poista
 5. Mä jo mietin tuota pyöräilyä, mutta sitten luin eteenpäin..ymmärrän hyvin ettei talvipyöräily innosta, en mäkää oo tainnu ku kerran ajaa talvella pyörällä ja ai että ku joissain jäisissä kohdissa sain olla kieli keskellä suuta!

  Mähän en muuten liiku täällä Oulussa bussilla, joku kammo semmosta kohtaan ja kun se maksaa kuitenki jonku verran, oikeesti on halvempi liikkua omalla autolla. Ihan vasta katoin ku bussi ajoi ohi ja se oli melkeen tyhjä, tietenkää en tiedä miten ihmisiä siihen nousi matkan varrella, mutta tuli fiilis et voiskohan joitain vuoroja vähentää. Toisiin paikkoihin niitä taasen vois lisätä, tai paremminki helpottaa sitä matkustamista. Mun sisko asuu autottomana kaupunginosassa josta on oikeesti hankala liikkua julkisilla, semmosiin alueisiin pitäs kyllä satsata nykyistä enemmän.

  Mun mieshän on nyt alkanu kulkemaan koulussa kävellen kun se on kuulemma tehokkaampaa liikuntaa kuin pyöräily, aiemmin kulki siis enimmäkseen pyörällä. Etköhän sä löydä jonkun tasapainon liikkumistesi suhteen =)

  Ja oh, voin kuvitella sen riemun tunteen kun tommosesta tuotteesta alkaa pohja paistaa läpi, oikeesti, noi on takuulla sellaisia ikuisuustuotteita =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon itsekin pyöräilly joskus talvisin yliopistolle, sinne tosin on kotoa puolta lyhyempi matkakin :D. Mutta kerran meillä oli yksi pakollinen kurssi lääkiksellä ja sinne kuljin pyörällä, niin olihan se muutaman kerran aivan järkyttävää, kun oli lauhat kelit ja tiet aivan peili-jäässä... En kaatunut, mutta sain taluttaa pyörää varmaan 2/3 osaa matkasta, ei vaan uskaltanut ajaa :/.
   Eli ei se talvipyöräily mulla tule oikein kyseeseen :D.

   Tuo joukkoliikenteen järjestäminen vaatii kyllä melkoista uudistusta täällä tällä hetkellä! Nehän taitaa vuoden päästä loppua Koiviston Autolla sopimus kaupungin kanssa eli ilmeisesti pystyisi kilpailuttamaan sitten tuonkin homman... Saa nähdä, mihin suuntaan tuo menee sitten! Nyt Kalevan sivuilla onkin aika kuumaa keskustelua käynnissä tuosta joukkoliikenteestä.

   Joo, en meinannut ensin silmiä uskoa, kun näin tuon pohjan pilkityksen :D. Tänä aamuna huomasin uuden pilkistyksen toisestakin kohtaa!!! Mä oon tuonkin tuotteen ostanut varmaan joskus 2009-2010, en muista tarkkaan milloin tuo oli myynnissä...

   Poista
 6. Hei!

  Älä ihmeessä lopeta sitä satsilla käyntiä jos vaan keksit keinon jaksaa sen ja työpäivät. Mulle just viime viikolla työpaikan ergonomiasta vastaava työterveyshoitaja sano että kävelyn lisäksi pitäis tulla lihaskuntoharjotteluaki, että pysyy paikat kunnossa. Kävely kasvattaa lähinnä kestävyyttä ja on aika yksipuolista.

  Itsehän siis kävelen talvisin sen 8 km päivässä ja hän oli sitä mieltä, että 1-2 kertaa lihaskuntoaki pitäs viikossa olla..

  Oisko niitä jumppia olemassa esim. niin ja joustaako työpaikka, että kävisit vaikka 2 x viikossa jumpalla niin että lähdet töistä tunnin aikasemmin ja muina päivinä korvaisit ne tunnit?

  *Varjoista kuiskija*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitäpä just mietin, että tuo mun käsi saattaisi nopeasti sanoa sopimuksen irti, jos lopettaisin Satsailun...

   Ja kyllähän meillä voi työpäiviä tehä niin kuin itselle parhaiten passaa, vaikka tehdä "iltavuoroa", jos haluaa. Pääasia että hommat tulee tehtyä.
   Mutta ohjaajani oli kerran sitä mieltä, että töitä ei saa suunnitella omien menojen mukaan ja jos minusta tuntuu, etten fyysisesti tähän työhön kykene (kun sanoin, että geelien latauspäivinä olisi varsinkin mukava päästä jumppaan, kun se on aika raskasta käsille), niin mun täytyy sitten miettiä jotain muuta työtä....

   Pitää nyt katsoa, miten tämä alkaa sitten toukokuussa sujua, kun tuo CSGE-rumba rauhoittuu ja tosiaan toivottavasti myös pyöräilykausi alkaa. Se varmasti auttaa jo paljon, kun ei bussiaikataulujen varassa tarvitse olla!
   Ja Satsillakin varmaan pian taas luujärjestys vaihtuu eli jumppien paikat ja ajat vaihtuu, niin niitäkin saa suunnitella sitten uudelleen :).

   Poista

Suositut tekstit