torstai 26. huhtikuuta 2012

Muutamia loppuneita taas

Taas meni myöhäiseksi tämä kirjoittelu, kun töiden jälkeen käytiin pikaisesti kämpillä ja Mr. Insinöörin äiti oli käymässä täällä. Oli tuonut Mr. Insinöörin ukin avohoitotalolle leikkaukseen aamulla ja kävästiin sitten porukalla häntä katsomassa. Mukava oli pitkästä aikaa nähdä häntäkin ja melko pirteällä tuulella oli :).
Mutta niihin loppuneisiin, nyt jälleen esittelyssä parit näytteet ja yksi isompi tuote.

Tästä Lushin Ocean Salt Scrub kuorinnasta riitti muistaakseni neljään kokeiluun, kun kasvoille käytin (pystyy käyttämään myös vartalolle).
Mukavan tuoksuinen suolakuorinta ja taisi tässä vodkaakin olla, joten jos on haavoja tai vasta "puhjenneita" finnejä kasvoilla tai muuten, niin kirvelee kyllä mukavasti. Kuorintateho oli juuri sopiva, ehkä tällä hetkellä hieman turhankin kuoriva, kun on ollut kuivempi iho.
Voisin kuitenkin ostaa täysikokoisenkin purkin käyttöön, kesällä voisi olla juuri sopiva itselleni, kun iho tuppaa rasvoittumaan.

Toinen näytekoko oli sitten Oriflamen Nature Secrets-sarjan Burdock & Grapefruit Anti-dandruff Shampoo. Tästä käytin kahteen otteeseen, vaikka olisi varmaan riittänyt 3-4 kertaankin :p.
Pesi melko tehokkaasti hiukset eli takkuun meni, mutta näin vähän käytön takia on vaikea sanoa mitään hilsettä vähentävästä vaikutuksesta.
Pirteä tuoksu tässä oli, joten voisin kokeilla aikanaan pullon tätä, kun saan Avonin hilseshampoon joskus kulutettua pois :).

Sitten viimeisenä pieni täysikokoinen tuote eli Oriflamen Silk Beauty-sarjan Roll-on Antiperspirant 24h Deodorant kului loppuun jokin aika sitten. Tämä on myös karvankasvua hidastava dödö ja en tiedä miten paljon te uskotte näihin, mutta itsestäni on tuntunut näitä käyttäessä, että karvat kasvaa hitaammin takaisin. Pitäisi tosin tehdä oikea tutkimus näillä, että toiseen kainaloon laittaa tätä ja toiseen "normaalia" dödöä, niin jää lumevaikutus ulkopuolelle :D. Mutta olen tykännyt tästä Oriflamen, samoin Avonin vastaavasta ja tätä ostan varmasti joskus lisää. Nyt lähti tilaukseen Avonin vastaava, kun mulla ei ole tätä varastossa enää.

Tällaista tänään.
Töissä oli osittain vähän ikävä ilmapiiri, ollut jo viime viikosta... Viime viikon alussa tuli ryhmänjohtajalta "tulosvaroitus", kun hän ei ollut saanut rahoitusta nyt paikasta, josta oli aiemmin saanut ja toisesta paikkaa tuli vähemmän rahaa mitä aiempina vuosina. Taas Hellsinkiin ja etelään mennyt yli puolet jaetuista apurahoista... perkeleen pellet... No joo ei vaan, oikeesti kieltämättä vituttaa, että kaikki rahat työnnetään Etelä-Suomeen ja muut paikat kuihdutetaan täysin. Mikä helvetin viehätys siinä on, että kaikki ihmiset pitää tunkea asumaan sinne etelään, kun lääniä olisi vaikka kuinka paljon Suomessa >:(.
Ei se auta muu kuin toivoa, että mun ohjaajat saisi jostain rahoitusta, että itse saisin jatkaa sitten 5kk jälkeenkin. Nyt tosiaan yksi tuolla pitkään ollut työkaveri lähti, kun ei ollut mahdollista jatkaa rahatilanteen takia, vaikka salaisia toiveita siitä oli. Plääähh...
Sitten toinen työkaveri huomasi apuraha-hakuja etsiessään, että joihinkin oli tullut hakukriteereiksi että pitää olla alle 27-vuotias !!! Siis voi helvetin kuustoista, kyllä tässä kiire tulee, kun itsellä tuohon ei ole aikaa kuin vajaa 7kk...
Suoraan sanottuna, jos haluatte suhteellisen varman palkkatulon, niin älkää missään nimessä lähtekö tutkimustyöhön!!! Tämä on pahimmillaan yhtä helvettiä epävarman toimeentulon takia ja jatkuvaa kilpailua aikaa vastaan sekä sen, että ehtii julkaista omat tulokset ennen muita...
Ammatinvalintakysymys joo, mutta itselläni ei turhan paljon ammatti-vaihtoehtoja jää tuon vammani takia...

Mutta en mä toisaalta muuhunkaan haluaisi vaihtaa... Haluan auttaa ihmisiä ja koska lääkäriksi ei fysiikka ja älli riittänyt ja sairaanhoitajaksikaan ei fysiikka riittänyt, niin tutkimustyö oli sitten seuraava vaihtoehto. Parhaimmillaan mikään ei voita sitä tunnetta, kun jokin juttu onnistuu hyvin ja saa hyviä ja merkitseviä tuloksia :).
Ja mä edelleen haaveilen siitä Nobel-palkinnosta, jonka tulen saamaan, kun keksin parannuskeinon syöpää vastaan ;D.

Joo, tämä postaus taas levisi niin kuin lehmän p*ska :D. Kiitos, jos jaksoitte lukea tänne asti, oli nyt vaan pakko purkautua! Helpotti huomattavasti!
Nyt mä lopetan!
Miumoi <3

9 kommenttia:

 1. Voin sanoa, että jos haluaa varmapalkkaisen työn niin ei kyllä kannata alkaa muusikoksikaan/musiikinopettajaksi/instrumenttiopettajaksi. Ihan perseestä kun pitää miettiä ensi talven tienestit uusiksi :D Mutta sitten toisaalta mitään ei saavuta, jos ei tee työtä sen työn eteen jota haluaa tehdä. Riittäisiköhän tuo siis inspiraatioksi jatkaa omalla alallaan. nimim. Uutta ammattia taas miettien. Jatkaako entisen alan opintoja vai hankkiutua jollekin toiselle alalle? :)

  Niin ja itselläkin arskojen hankinta mielessä.. toisaalta sunistelin ostavani ne specsaversilta kun oon itse sieltä saanut oikein hyvää palvelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei olla helppoja aloja valittu :D. Mutta itse yritän vaikka hampaat irvessä pysyä mahdollisimman positiivisena ja ajatella, että kyllä ne asiat vielä järjestyy :).

   Itse en tiedä haluanko nuita "halpis"ketjujen laseja enää, kun silloin vuosia takaperin ostin Eyen-liikkeestä rillit ja vajaan 2 vuoden päästä ne oli jo paskat :/. Ne ei maksanu kuin 179e, mutta jos tuohonkin hintaan joutuu uusimaan 2v välein, niin yhtä kalliiksi se tulee kuin nämä mulla nyt 1½v olleet 450e Pradat (jotka on edelleen ihan loistokunnossa). Näihin kun aion varmaan vastedes vain linssit vaihtaa ja nehän tulee mulla vahvuuksien takia maksamaan melkeen enempi kuin sangat...
   Esim. Nisseniltä kävin silloin aikanaan kyselemässä, niin siellä olisi linssit pelkästään tehnyt yli 200e...

   Poista
  2. Itellä on ollut samat lasit jotain ... Hmm ... neljä vuotta kohta? Ja edelleen ihan hyvät. Kahdet lasit ostin silloin kun specsaversin kanssa kauppaa tein ja ihan hyviksi oon todennut :) Huomaa vain kumpia käytän eniten. Mustat on jo hieman naarmuisessa kunnossa. Punaisista taas on jostain syystä hieman tippunut väriä jonnekin matkan varrelle mutta ihan käyttökelpoiset nekin :) Lattiallekin tuhat kertaa tipahtaneet eikä oo mitään tullut :D

   Poista
  3. Se näköjään riippuu sangoista :). Nuo Eyenin lasit oli kyllä täys susi... Lopullinen niitti niille oli se, kun istuin vahingossa niiden päälle... Sokea mikä sokea :p.
   Näiden Pradan rillien kanssa oonkin sitten ollut ylivarovainen, virheistä voi oppia :D.
   Ja tosiaan musta tuntuu, että yhtä kalliiksi tulisi Speckiltä nuo arskalasit hommata kuin tuolta Optiholmilta, juurikin linssien takia, kun ne ohuista ohuimmat pitää tällä näöllä olla :/.
   Näin ollen tuen sitten ennemmin pientä, oululaista liikettä :).

   Poista
 2. Nousi oikeen niskakarvat pystyyn tosta alle 27-vuotias jutusta..kivaa ikäsyrjintää =/ Ja juu, toivottavasti joskus keksit parannuskeinon syöpään, mulle aihe on läheinen koska isäni sairastaa syöpää ja on nyt ilmeisesti viime hetket käsillä ellei tapahdu ihmettä =( No, menipä synkeeksi, äkkiä jotain kivaa kommenttia..äh, ei nyt keksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosiaan työkaveri löysi pari kansainvälistä säätiötä, niin niissä oli tuollaiset ikärajat :(. Onneksi _vielä_ tuollainen ei täysin tänne ole rantautunut, sitä odotellessa...

   Voi ei, ikävä kuulla isäsi tilasta :(. Lohdullista ehkä kuitenkin on se, että jos se ikävin vaihtoehto tapahtuu, niin olette saaneet ainakin hyvästellä kunnolla ja asiat selvitettyä jos jotain selvitettävää on... Todella paljon jaksamista ja tsemppiä sinne, vaikka aika laimealta nämä toivotukset varmasti tuntuvat...

   Syöpä on perseestä ja se koskettaa todella monia ihmisiä tavalla tai toisella.
   Tutkimuksesta ja hoidon löytymisestä tekee hankalaa se, että syöpiäkin on niin lukematon määrä ja kun tarkkaan ei kaikissa tapauksissa edes tiedetä, mikä sen aiheuttaa tai sitten sen aiheuttaa niin moni asia yhdessä.
   Myös se vaikuttaa, miten paljon tutkimuksiin saadaan näytteitä ja miten ihmiset haluavat tutkimuksiin osallistua ja esim. luovuttaa verta niihin. Muutenkin Suomi on niin pieni maa, että hankalaa saada yleisestikään isoja määriä näytteitä ja tämä koskee yleisesti ottaen kaikkea lääketieteellistä tutkimusta :/.

   Itse olin tästä mun projektista tosi innostunut, kun tätä pystytettiin, tämä kun on ensimmäinen syöpään liittyvä projekti meijän ryhmässä (pääasiassa muita juttuja tutkitaan) ja liittyy nyt lähinnä lasten syöpiin.
   Mutta täytyy toivoa, että sitä rahoitusta saataisiin, niin ei tämä projekti heti kuihtuisi tai sitten mun täytyy vääntää väitöskirja 5 kuukaudessa ;D.

   Poista
  2. Kiitos sinulle =) Tällä hetkellä kuulostaa siltä että isä pääsisi peräti viikonlopuksi kotiinsa vaikka ensin meille omaisille sanottiin ettei hän välttämättä pääsisi enää kotiin. Hetki kerrallaan se on mentävä.

   Syöpä on kyllä pirullinen sairaus ja suoranainen kirosana, liian moni sairastuu siihen. Mutta onneksi kuitenkin moni parantuukin, tosin eipä se heitä lohduta joita eivät hoidot auta. Nythän oli Magneettilehdessä (se Kärkkäisen lehti) siitä graviola(?)-hedelmästä juttua, siis kuinka se olisi hirvittävän paljon tehokkaampi kuin kemoterapia. Sitähän oli kans tutkittu, mutta tiettyjen juttujen vuoksi homma lässähti. Kyllä tuli vähän vihainen olo siitä et miksi tuollaista asiaa on pimitetty, siitäkin huolimatta että eihän se kaikkia auttaisi. Mä vaan kuitenkin uskon että kyllä luontokin osaa hoitaa ja varmasti moni kokeilisi vaihtoehtoisia keinoja sitten kun lääketiede ei enää osaa auttaa, eihän siinä mitään välttämättä menetäkään. Noh, tulipas tästä tämmönen paatos, sori ;D

   Poista
  3. Hetki kerrallaan tosiaan ja kannattaa iloita kaikista pienistä jutuista :).
   En ole lukenut uusia mainoksia, niin tuota juttua en olekaan huomannut! Pitääpä muistaa lukea, kun yleensä kaikki tuollaiset mielenkiinnolla luen!
   Tosiaan tuntuu, että jotain sieltä luonnostakin saattaa löytyä, jotka ehkä voisivat auttaa. Ei siinä tosiaan enää mitään menetäkään, jos kaikki länsimaisen lääketieteen jutut on jo kokeiltu.
   Ja anteeksi ei tarvi pyydellä! Ihana saada kommentteja ja lukea mielipiteitä ja kokemuksia asioista :).
   Ihan vapaasti saat vastedeskin kirjoitella paatoksia ;).

   Poista
  4. Kiitos, paatostan siis jatkossakin ;) Joo, mäkään en olis koko juttua huomannu (ei tuu luettua ko. lehteä kovin paljoa) jos kaveri ei olis vinkannu.

   Poista

Suositut tekstit