maanantai 13. tammikuuta 2014

Uuden vuoden silmämeikin tutorial

No niin, nyt kun tosiaan sain pari pyyntöä/kannustusta oman silmämeikkini tutorialiin, niin ajattelin nyt kokeilla sellaisen teille tehdä :).
Otin kuvat uuden vuoden aattona melko kiireellä ja hieman kuoharia siinä samalla sivistyneesti hörppien, niin älkää turhan tarkalla silmällä kuvia tuijotelko, joohan ;).
Niistä kuitenkin pitäisi saada se idea ja punainen lanka kiinni tyylistä, jolla lähes poikkeuksetta aina teen silmämeikkini, jos teen sen kahdella luomivärillä.

Ensimmäisenä ja todellakin ensimmäisenä esittelen siveltimen, jolla levittelen puuterimaiset ja/tai jauhemaiset luomivärit poikkeuksetta aina eli Oriflamen Giordani Gold Colour Jewels Brush. Tämä oli myynnissä aikanaan tarkoitettuna luomiväri-helmien (seuraavaksi näette senkin luomivärin) levittämiseen, mutta tätä käytän nykyisin kaikkien luomivärieni levitykseen ja omistankin näitä 3kpl (yksi kulkee mukana, yksi käytössä kotona vessassa peilikaapissa ja yksi varalla).
Ennen en osannut siveltimiä ollenkaan käyttää, vaan käytin tällä samalla meikkaustyylilläni luomivärien levittämiseen vaahtomuovi-applikaattoreita. Edelleenkin niitä ostan, mutta en enää juurikaan osaa käyttää :). Tällä siveltimellä saan kahden sävyn rajan helpommalla häivytettyä ja siveltimen putsaaminenkin on huomattavasti helpompaa.
Ehkäpä joskus rohkenen jotain muitakin siveltimiä käyttämään, kun oppisi vain :D.

Tässä sitten tämän kertaisen silmämeikin tarpeet, kuvasta puuttuu 168-paletti ja sitä olikin tarkoitus käyttää pelkästään. Suunnitelmat vain hieman muuttuivat :p.
Mutta aloitetaanpas!

1+2. Tästä kaikki lähtee eli levitän luomille reilun nuppineulan pään kokoisen läntin Urban Decay Eye Shadow Primer Potionia eli tuttavallisemmin UDPP:tä.
Tuo käytössä oleva on edelleen ensimmäinen tuubi, jota tästä käytän ja jonka sain MP:ltä tuomisina Miamin reissulta vuonna...... 2011 (ei toki tarvinnut käydä lunttaamassa MP:n fb-sivujen kuva-albumeja :D).
Mutta niin, erittäin riittoisaa tavaraa ja itse asiassa ostin joskus viime vuoden alkupuolella jo toisen tuubin BeautyBay:sta, kun kuvittelin tämän "ihan varmasti loppuvan parin kuukauden sisään"... Niinpä niin...
Mutta tästä en enää koskaan luovu! Jos mun pitää saada luomivärit pysymään hyvinä päivän, niin tätä alle ja pysyy yleensä kuin tauti! Voidemaiset luomivärit, joita käytän, vaihtelee laadultaan ja muutamat tietyt karkaa jopa UDPP:n kanssa luomivakoihin, mutta ei nekään leviä niin pahasti kuin ilman tätä. Toki en tiedä, voiko syynä olla sitten niissä tapauksissa tämän tuubin ikä, kuitenkin jo reilut pari vuotta tuota auki käyttänyt :).

3+4. Sitten seuraavana vuorossa on rajausten teko (yläkuva). Teen ne suurinpiirtein sen sävyisillä rajauskynillä kuin mitä luomiväritkin, joita aion käyttää, ovat.
Tässä meikissä käytössä:
- Harmaa/Hopea (Dermosil Devoted Eyeliner, Grey) sisänurkasta puoleen väliin.
- Sininen (Avon Glimmerstick Diamonds Eye Liner, Twilight Sparkle) ulkonurkasta puoleen väliin.
Rajausten jälkeen levitän voidemaisia luomivärejä, jotta puuterimainen luomiväri "kiinnittyisi" vähän paremmin, eikä myöskään varisisi levitettäessä poskille niin pahasti.
Tässä meikissä käytössä:
- Harmaa/Hopea (Oriflame Beauty Eye Shadow Velvet Pencil, Velvet Gray) suoraan kynällä levitettynä sisänurkasta noin puoleen väliin.
- Pinkki/Glitter (Paul & Joe Eye Gloss, Gingerbread G 002) pikkurillin päällä tippoja taputtelemalla keskeltä ulkonurkkaan luomelle, kunnes kuivahtaa.
Tämä "Glitteri" oli hyvä lisä ostamassani setissä, sillä tätä voi käyttää kaiken väristen luomivärien alla! Vaikka tuubissa tämä onkin pinkkiä/v.punaista, niin levitettynä tästä jää jäljelle vain glitteri.

5+6. Ylä- ja keskikuvassa on sitten ensimmäiset kerrokset levitetty luomivärejä 168-paletista.
Hopea: Alapaletin 1.rivin 11.sävy
Sininen: Alapaletin 7.rivin 6.sävy
Tuosta ei sitten tullutkaan täysin mieleinen noilla sävyillä, tuntui, että jotain puuttui...
Alin kuva:
Hopean päälle lisätty: Alapaletin 1.rivin 4.sävyä
Sinisen päälle lisätty: Yläpaletin 5.rivin 11.sävyä
En vieläkään ollut jostain syystä tyytyväinen... Halusin lisää säihkettä ja siniseen tummuutta...

7. Niinpä lopuksi lisäsin vielä päälle:
Hopeaa (Oriflame Eye Pearls, Smokey Quartz) ja
Glitter sinistä (Sephora Long Lasting Colorful Glitter Mono Eye Shadow, Curacao Punch, No 13).
Kuvassa ei tuon Sephoran glitterisyys näy, mutta sitä oli kyllä joka paikassa :D.
Siksi teen aina silmämeikin aina ennen muun naaman meikkaamista, ripsivärin tosin levitän viimeisenä.
Meikistä tuli tummempi kuin salamavalolla otettu kuva näyttää, en viitsinyt alkaa muokkailemaan, kun en tarkkaan enää sävyjen syvyyttä muista.

Tässä meikki vielä laseilla.
Ripsivärinä tällä hetkellä Avonin Luxe-sarjan Seduction Mascara, Black.
Ostin sen parilla eurolla joskus kannusteena, kun oli saanut tietyn summan tilausta kasaan.
Todella epäilevästi suhtauduin aiempien Avonin ripsari-kokemusten jälkeen, mutta täytyy sanoa, että tämä on yllättänyt Todella Positiivisesti!!
Juttua sitten tarkemmin, kun loppuu :).

Mutta joo, mitähän mä tästä mun meikkaustyylistä vielä höpöttäisin...
Itselläni on yleensä tapana meikata täysin fiilis-pohjalta. Jos tuntuu, että haluan käyttää koko luomille kirkkaankeltaista, niin sitten mä todellakin meikkaan koko luomet kirkkaankeltaisella. En oikeasti juuri koskaan ajattele tai mieti, että sopiikohan nyt tämä tietty sävy silmiini, vai miltä se saa mun silmät näyttämään :D. Jotkut ammattimeikkaajat varmaan kauhistuisi tätä, mutta itse tuon luomiväreillä ilmi vain ja ainoastaan omaa mielialaa :). Tai sitten teen niin kuin tänään tein, että käytin sävyjä, joita Mr.Insinööri ehdotti :D. Huomenna siitä sitten kuvaa ja enemmän selostusta :).
Tämä on siis minun tyylini :). Varmasti silmälasien "massiivisuuskin" antaa paljon anteeksi ja pystyn mielestäni käyttämään todella värikkäitäkin sävyjä, eikä ne näytä liian yli ampuvilta. Samoin mun luomet meinaa olla suht raskaat, niin yleensä sitten levitänkin sävyt rohkeasti melko ylös jopa lähelle kulmakarvoja, että sävyt edes joten kuten näkyisi.
Itse tykkään ja aion jatkaa näin niin kauan kuin mieli tekee :p.

Tässäpä tämä tällä erää, huomenna sitten esittelyssä seuraavaa loppunutta!
Miumoi <3

12 kommenttia:

  1. Sulla on semmoset silmät, että sulle passaa mikä vaan ;) Hieno meikki on.. ehkä täytyy kokeilla jotain samanlaista joskus :D Mulla ei tosin ole noin kirkkaita värjeä tarjolla mutta on mulla yks semmonen vähän näyttävämpi väri jota muka aina yritän laittaa mutta sitten se ei näytäkään oikein miltään. Täytyy varmaan vaan rohkaistua kokeilemaan ;) Ehkä joku ilta sudin täällä kämpillä meikkiä yssikseni ja ehkä jaan lopputuloksen blogiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :).
      Yllättävän moni sävy on kyllä näyttänyt hauskalta mun silmissä, joten ehkä mulla on sitten "monikäyttöiset" silmät :D.
      Ja rohkeasti vaan värejä kokeilemaan, vaikka sellaisena päivänä, kun ei tarvitse ulos astua :).
      Mun täytyy tulla vierailulle tuon mun 168-paletin kanssa, niin kokeillaan sulle kaikkia hauskoja meikkejä :D.

      Poista
    2. Apua :D Haha! Kuulostais kyllä idealta. Pistetäämpä korvan taakse ;)

      Poista
    3. Oikeasti ihan loisto idea :) !!!

      Poista
  2. Silmälasit vain parantavat muutenkin kaunista silmämeikkiäsi :) Itse levitän lähes kaiken sormilla, sillä koen sen tekevän meikin tasaisemmaksi. Rajaukset teen lähes aina luomiväreillä, koska vaihtelu virkistää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :).
      Kyllä mäkin käytän vähän sormia apuna, mutta ne on mulla vaaralliset, kun osun sitten poskeen tai otsaan sillä törkyisellä sormella, kun ei heti ehdi käsiä pestä :D.
      Tuolla siveltimellä oon kyllä saanut tosi hyvin levitettyä luomivärit, niin se toimii parhaiten mulla, ei ole vaarana sotkea koko naamaa :D.
      Rajauskyniä mulla löytyy sen verran paljon, että pakko niitä käyttää pois, tosin mulla ei oo rajausten tekoa varten edes kunnon sivellintäkään, varmaan :).

      Poista
  3. Tosi ihanan värinen sininen! Ja kiva tutorial. :) Teepä joskus vielä videoversio! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siniset on kyllä ihania!!
      Kiva, että tykkäsit tästä!
      Videota ei kannata jäädä odottamaan :D. Meillä ei edes ole mitään kunnon kameraa jolla saisi videoita kuvattua ja toiseksi, en tykkää esiintyä millään tavalla, en edes yksin videokameralle :D. Minusta otetut kuvatkin yleensä epäonnistuu, niin saati sitten elävää kuvaa sisältävä filmi ;D.

      Poista
  4. Kiitos paljon tutorialista! :)

    Minua kiinnosti erityisesti kuinka saat värit toistumaan niin kirkkaina ja kuinka häivytät värien rajat, ja molempiin tuli tässä hyvin vastaukset. :)

    Samaa mieltä siitä, että heleä meikki sopii myös silmälaseihisi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vaan ja kiva, että löytyi vastaukset ^_^.
      Tässä tuo kirkkaus tulee varmasti suurimmaksi osaksi salamavalosta, mutta kyllä tuossa 168-paletissa (kuten myös nuissa muissa tässä käyttämissäni luomiväreissä) on sävyissä tosi hyvät pigmentit ja metalliset värit ovat todella metallisia :).
      Ja tuo sivellin on kyllä täydellinen häivyttämään tuon terävimmän rajan sävyjen välistä ja sitten myös lisäämällä kumpaakin sävyä molemmille puolille saa rajan entisestään häivyttymään.
      Eihän tuossa häivytys ole todellakaan täydellinen, mutta en toisaalta tiedä haluanko sitä edes, ehkä tämä tapa ja tyyli on sitten se mun oma juttu :D.

      Itsekin oon huomannut, että enempi on tuosta paletista tullut kokeiltua ensin metallisia/heleitä/hohtavia sävyjä, en vain enää kunnolla osaa olla mattaväreillä... Hohtoa ja väriä pitää silmistä löytyä :D !!

      Poista
  5. Silmälasisi sopivat sulle hyvin ja meikkisi niin sinulle kuin laseille.
    Fiilispohjalla se pitääkin mennä,jos nyt aina ripsuteltaisiin luomille joidenkin mukamas-säännösten mukaisia värejä ja niitä jotka jonkun keksimänä "just nyt trendikkäitä" nii jo ois tylsää.
    Ja kun tekee omien fiilisten mukaan niin silloinhan meikissään viihtyy,ja se näkyy ulospäin tosi paljon.

    VastaaPoista

Suositut tekstit